www.AggelosDritsas.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τάσος Λάμπρου

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ -ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ

Κατά την φάση της προεκλογικής περιόδου ανάδειξης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ παρουσιάστηκαν από όλες τις πλευρές οι θέσεις του κινήματος για το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης, για τις μεγάλες αλλαγές που απαιτούνται στο θεσμικό πλαίσιο για να εξασφαλιστεί τόσο η αποτελεσματική λειτουργία των Ο.Τ.Α όσο να αυξηθεί ο βαθμός παρέμβασης της στις τοπικές υποθέσεις.

Σημαντικές οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις που παρουσιάστηκαν από όλα τα στελέχη του κινήματος που διεκδίκησαν την ηγεσία της παράταξης.

1.Η διεξαγωγή ενός θεματικού συνεδρίου για την τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να διαμορφωθούν εκείνες οι προτάσεις, οι θέσεις της Δημοκρατικής μας παράταξης για το ρόλο των Ο.Τ.Α των 21.αιώνα

2.Η οργανωτική συγκρότηση του Τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η αναγκαία, ιδανική συνθήκη για να υπάρξει ένα ενιαίο συντονιστικό κέντρο παραγωγής πολιτικής για όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες .

3.Η δημιουργία ενός περιφερειακού θεματικού οργανωτικού φορέα που θα επεξεργάζεται όλες τις τοπικές υποθέσεις ,θα σχεδιάζει τις τοπικές παρεμβάσεις για να εξασφαλιστεί μια ενιαία γραμμή σε πολλά θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες και θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης Α Και Β βαθμού .

4.Σημαντική ήταν η δέσμευση για την ουσιαστική μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μια ισχυρή βούληση Πραγματικής αποκέντρωσης στην πράξη .

5.Τέλος σημαντική ήταν και η διαπίστωση ότι να ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος απαιτεί να ενισχυθεί ουσιαστικά και αποτελεσματικά ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η επιστημονική κοινότητα έχει ήδη επιχειρηματολογήσει για την άμεση σχέση αλληλεπίδρασης μεταξύ τοπικού κράτους και κοινωνικού κράτους .

Αυτές ήταν και είναι οι προτάσεις από τους υποψηφίους προέδρους και πιστεύω ότι θα γίνουν πράξη από όποιον εκλεγεί την Κυριακή στις 13 Οκτωβρίου 2024.

Αυτονόητο είναι ότι ως ενεργοί πολίτες και ως αυτοδιοικητικοί μας άγγιξαν αυτές οι δεσμεύσεις, αυτές τις προτάσεις, Εύχομαι με την συμμετοχή όλων μας μπορεί να ξεκινήσει αυτή η συλλογική προσπάθεια με κύριο στόχο την αποτελεσματική λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Απαιτείται κάποιοι να καταβάλουν ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένας κορυφαίος πολιτικός θεσμός πυλώνας του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος η οποία για να λειτουργήσει χρειάζεται να έχει πόρους, αρμοδιότητες, ανθρώπινο ιδανικό, σύγχρονο νομικό πλαίσιο και

, αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων .

Χρειαζόμαστε αλλαγές με προοδευτικό πρόσημο στην τοπική αυτοδιοίκηση οι οποίες θα υπηρετούν την πραγματική και την ουσιαστική αποκέντρωση.

Τέρμα στην αναποτελεσματική υπερσυγκέντρωση την οποία υπηρετεί η παρούσα διοίκηση του Υπουργείο Εσωτερικών.

Τάσος Λάμπρου

Δημοτικός σύμβουλος

Δήμου Ερμιονίδας.

Επικεφαλής ΕΝ ΔΗ.ΕΡ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ΖΕΡΒΑΣ: ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

AGGELOS DRITSAS

Σαρωτική νίκη του Δημήτρη Ορφανού στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Τα πρώτα αποτελέσματα των Περιφερειακών εκλογών στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Γ. Μαλτέζος: Ο μεγαλύτερος σε έκταση και πληθυσμιακά Δήμος της Αργολίδας δεν μπορεί να μείνει χωρίς Τμήμα Ασφαλείας

AGGELOS DRITSAS

Δ.Καμπόσος: «Κε. Μαλτέζο ως πρώην αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας πόσες απευθείας αναθέσεις έχετε κάνει για εργασίες και προμήθειες;»

AGGELOS DRITSAS

Α. Πουλάς: Να πραγματοποιηθούν καθαρισμοί ρεμάτων στην Κοινότητα Σκοτεινής και σε ολόκληρη την Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Ακόμη μια υπόσχεση του Δ. Καμπόσου γίνεται πράξη: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το Πολιτιστικό Κέντρο στο Κουτσοπόδι

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Επιδαύρου: Τοποθετήθηκαν κλιματιστικά μηχανήματα στο Γυμνάσιο Λυγουριού

AGGELOS DRITSAS

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με 157 κατά, 136 υπέρ

AGGELOS DRITSAS

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γαβρήλος στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Επιδαύρου

AGGELOS DRITSAS

Ορκίζεται ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης

AGGELOS DRITSAS

 Ολοκληρώθηκε η πρώτη θητεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων Πελοποννήσου ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS