ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Στον προαύλιο χώρο του Κωνσταντοπουλείου Μεγάρου οι μαθητές -τριες το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό και η Δ/νση της Τουριστικής Σχολής ΣΑΕΚ Τουρισμού Πελ/σου πραγματοποίησαν την λήξη μαθημάτων για το εκπαιδευτικό έτος 2023 – 2024.

Στην εκδήλωση της Πέμπτης 6 Ιουνίου 2024 παρευρέθηκαν επίσης οι συγγενείς των μαθητών –τριών και εκπρόσωποι Πολιτικών, Δημοτικών, Εκκλησιαστικών και Επιμελητηριακών αρχών που απεύθυναν χαιρετισμό διαβεβαιώνοντας για την στήριξή τους στα δρώμενα της σχολής.

Στην εκδήλωση ο Δ/ντής της σχολής, Κωνσταντίνος Καχριμάνης, παρουσίασε τα πεπραγμένα και τις δράσεις του ΙΕΚ – ΣΑΕΚ του σχολικού έτους 2023 2024 καθώς και την νέα πειραματική ειδικότητα για το επόμενο εκπαιδευτικό έτος στην Διοίκηση Υπνοδωματίων μεγάλων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.. Ευχήθηκε επίσης καλή πρακτική άσκηση σε όλους τους μαθητές -τριες που ξεκινά στα μέσα Ιουνίου σε τουριστικές επιχειρήσεις σε ολη την Ελλάδα.

Στην συνέχεια βραβεύτηκαν οι μαθητές -τριες με την καλύτερη επίδοση στα μαθήματα, στα εργαστήρια, στην συμπεριφορά αλλά και στις γραπτές εργασίες στην επιχειρηματικότητα και διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων.

Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι προσκεκλημένοι γεύτηκαν τις γαστρονομικές δημιουργίες των μαθητών -τριών σε μπουφέ με έδεσμα γλυκό και ποτό ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε ξενάγηση και επίσκεψη στους εσωτερικούς χώρους του Κωνσταντοπουλείου Μεγάρου για όσους επιθυμούσαν να γνωρίσουν τους χώρους μαθημάτων αλλά και τις σημαντικές εσωτερικές του κτηρίου οροφογραφίες και διακόσμους.

Η Τουριστική σχολή ΣΑΕΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Πελ/σου μεταφέρθηκε στην πόλη του Άργους από το καλοκαίρι του 2012 και έχει αναπτύξει 11 τμήματα με τις παρακάτω 4 ειδικότητες σε πρωινή και απογευματινή λειτουργία που ξεπερνούν σε δύναμη τους 180 μαθητές -τριες κατ έτος:

  • Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας
  • Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας Σεφ
  • Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τουρισμό ( Τουριστικό Πρακτορείο)
  • Τεχνικός Αρτοποίας – Ζαχαροπλαστικής

Η φοίτηση είναι διετής με 6 μηνη αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε τουριστικές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα και οδηγεί μετά από εξετάσεις πιστοποίησης σε Δίπλωμα επιπέδου 5 σύμφωνα με το Εθνικό πλαίσιο προσόντων με προοπτική εισαγωγής σε ΑΕΙ κατόπιν σχετικών εξετάσεων και αντίστοιχης προκηρύξεως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Έργο LIFE-IP CEI-Greece | Διοργάνωση Ημερίδας Ενημέρωσης & Τριήμερου Περιφερειακού Εργαστηρίου Κυκλικής Οικονομίας στην Πελοπόννησο

AGGELOS DRITSAS

Ξημερώματα Κυριακής των Βαΐων, οι κάδοι στην είσοδο προς τον Λόφο της Ασπίδας

AGGELOS DRITSAS

Ημερίδα στο Ναύπλιο: “Εξαρτήσεις και πρόληψη στη σύγχρονη εποχή”

AGGELOS DRITSAS

Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη Δήμου Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

12η Γιορτή Ροδιού Ερμιόνης: Πρόσκληση συμμετοχής στην Έκθεση τοπικών προϊόντων

AGGELOS DRITSAS

Ενημερωτική εκδήλωση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη από το Κέντρο Υγείας Λυγουριού

AGGELOS DRITSAS

”Νέα Πελοπόννησος”: Την Τρίτη 3/10 θα γίνουν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στη Σπάρτη

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ: «Στολίδια στην Αμμο» «Στάχτη και Πούλβερη» να γίνουν οι εγκαταστάσεις ΑμΕΑ

AGGELOS DRITSAS

Ασθενής σεισμική δόνηση τη νύχτα στην ορεινή Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Ποτέ ξανά κουνούπια στο σπίτι

AGGELOS DRITSAS

Ένταση στο Παλαμήδι: Προπηλακισμός αστυνομικού μετά από επεισόδιο στην είσοδο του κάστρου BINTEO

AGGELOS DRITSAS