ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Το θαλασσί της θάλασσας
Βαρέθηκες τις πολυσύχναστες και πολύβουες παραλίες και θέλεις να ηρεμήσεις και να διώξεις απο πάνω σου το άγχος της πόλης; Δίπλα απ’ τα τείχη της Ασίνης και μόλις 500 μέτρα από το Τολό, μια ακόμη πανέμορφη και καθαρότατη παραλία, το “Καστράκι”, σε περιμένει για να σου προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης. Πρόκειται για μια μικρή παραλία, με πετραδάκι και άμμο. Ο βυθός της είναι αμμώδης και τα νερά της πεντακάθαρα και κρυστάλλινα.

Ετοιμάζω ταξίδι
Μετά από πολλές μέρες στις κοσμικές παραλίες της περιοχής, θέλω κι εγώ κάτι διαφορετικό. Ξεκινάω με το σκουτεράκι μου από το Ναύπλιο. Οι πιο τολμηροί μπορούν να κάνουν τη διαδρομή και με ποδήλατο. Φτάνω σε 20 λεπτά στην παραλία της Αρχαίας Ασίνης. Στη συνέχεια, ακολουθώ αριστερά έναν μικρό χωματόδρομο, περνάω μπροστά από την είσοδο ενός camping και από ένα “πυργάκι” (στα δεξιά μου) και να την η παραλία! Επειδή δεν έχει ιδιαίτερη υποδομή, παίρνω μαζί μου τα απαιτούμενα. Φοράω το καπέλο μου, απλώνω την πετσέτα μου, (αν έχεις και ομπρέλα θα χρειαστεί) και αφήνομαι στη μαγεία του καλοκαιριού.

Πάμε όλοι μαζί, σε μια παραλία
Δεν θα συναντήσεις πολύ κόσμο, αλλά θα δεις οικογένειες και παρέες νεαρών ατόμων να απολαμβάνουν τη θάλασσα, τον ήλιο και τις ομορφιές της φύσης. Κι επειδή η θάλασσα και το φρέσκο αεράκι σου ανοίγουν την όρεξη, τι θα ‘λεγες για φρέσκο ψαράκι στις παραλιακές ταβέρνες της περιοχής, όπου αφθονούν τα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά;

Αυτό το ήξερες;
Το πιο ρομαντικό σημείο του Τολού και για πολλούς το σήμα κατατεθέν του, είναι ο περίφημος “Κόκκινος Βράχος”, ακριβώς πάνω από την παραλία Καστράκι, που τις νύχτες φωταγωγείται και προσφέρει ένα άκρως ρομαντικό θέαμα.

Αξίζει να δεις
Αν δεν είσαι πολύ κουρασμένος, κάνε μια βόλτα στα ερείπια της ακρόπολης της Αρχαίας Ασίνης. Ίσως δεις κάπου τον ξακουστό βασιλιά της να περιτριγυρίζει, αναπολώντας τα παλιά μεγαλεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΚΑΠΗ Δήμου Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Η Πολιτιστική Αργολική Πρόταση αποχαιρετά τον Βασίλη Μαρκάκη

AGGELOS DRITSAS

Στην Κρήτη ο γάμος του Στέφανου Κασσελάκη με τον σύντροφο του

AGGELOS DRITSAS

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Αργολίδας και Κορινθίας την Πέμπτη 1η Αυγούστου

AGGELOS DRITSAS

Κακοκαιρία Alexandros: Έκκληση Τσατραφύλλια, «προσέξτε για τη ζωή σας» – Που έχει ηχήσει το 112

AGGELOS DRITSAS

Σε κοινό περίπτερο Δήμοι της Πελοποννήσου στη 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA

AGGELOS DRITSAS

Δημοτική Κοινότητα Ασκληπιείου Επιδαύρου

AGGELOS DRITSAS

Συνελήφθη ο εν διαστάσει σύζυγος για τη δολοφονία της 40χρονης

AGGELOS DRITSAS

Παρακαλούμε τους Δημότες μας να τοποθετούν εντός των κάδων τα ογκώδη αντικείμενα

AGGELOS DRITSAS

Το Δημαρχείο Ναυπλιέων επισκέφτηκαν σήμερα μαθητές του Γυμνασίου «Μοντεσόρι» .

AGGELOS DRITSAS

Ηλεκτροκίνητο mini bus προμηθεύεται ο Δήμος Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Κακοκαιρία : Βρίσκεται πάνω από την Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS