ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Το θαλασσί της θάλασσας
Βαρέθηκες τις πολυσύχναστες και πολύβουες παραλίες και θέλεις να ηρεμήσεις και να διώξεις απο πάνω σου το άγχος της πόλης; Δίπλα απ’ τα τείχη της Ασίνης και μόλις 500 μέτρα από το Τολό, μια ακόμη πανέμορφη και καθαρότατη παραλία, το “Καστράκι”, σε περιμένει για να σου προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης. Πρόκειται για μια μικρή παραλία, με πετραδάκι και άμμο. Ο βυθός της είναι αμμώδης και τα νερά της πεντακάθαρα και κρυστάλλινα.

Ετοιμάζω ταξίδι
Μετά από πολλές μέρες στις κοσμικές παραλίες της περιοχής, θέλω κι εγώ κάτι διαφορετικό. Ξεκινάω με το σκουτεράκι μου από το Ναύπλιο. Οι πιο τολμηροί μπορούν να κάνουν τη διαδρομή και με ποδήλατο. Φτάνω σε 20 λεπτά στην παραλία της Αρχαίας Ασίνης. Στη συνέχεια, ακολουθώ αριστερά έναν μικρό χωματόδρομο, περνάω μπροστά από την είσοδο ενός camping και από ένα “πυργάκι” (στα δεξιά μου) και να την η παραλία! Επειδή δεν έχει ιδιαίτερη υποδομή, παίρνω μαζί μου τα απαιτούμενα. Φοράω το καπέλο μου, απλώνω την πετσέτα μου, (αν έχεις και ομπρέλα θα χρειαστεί) και αφήνομαι στη μαγεία του καλοκαιριού.

Πάμε όλοι μαζί, σε μια παραλία
Δεν θα συναντήσεις πολύ κόσμο, αλλά θα δεις οικογένειες και παρέες νεαρών ατόμων να απολαμβάνουν τη θάλασσα, τον ήλιο και τις ομορφιές της φύσης. Κι επειδή η θάλασσα και το φρέσκο αεράκι σου ανοίγουν την όρεξη, τι θα ‘λεγες για φρέσκο ψαράκι στις παραλιακές ταβέρνες της περιοχής, όπου αφθονούν τα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά;

Αυτό το ήξερες;
Το πιο ρομαντικό σημείο του Τολού και για πολλούς το σήμα κατατεθέν του, είναι ο περίφημος “Κόκκινος Βράχος”, ακριβώς πάνω από την παραλία Καστράκι, που τις νύχτες φωταγωγείται και προσφέρει ένα άκρως ρομαντικό θέαμα.

Αξίζει να δεις
Αν δεν είσαι πολύ κουρασμένος, κάνε μια βόλτα στα ερείπια της ακρόπολης της Αρχαίας Ασίνης. Ίσως δεις κάπου τον ξακουστό βασιλιά της να περιτριγυρίζει, αναπολώντας τα παλιά μεγαλεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Οσίου Παϊσίου στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Φιλική νίκη στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, ο Δήμος Άργους – Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

ΟΙ ΠΙΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

AGGELOS DRITSAS

Σύλληψη 23χρονου στην Αρκαδία για κατοχή και κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών

AGGELOS DRITSAS

Συναυλία αφιερωμένη στον Μάνο Λοΐζο

AGGELOS DRITSAS

9ος ΔΡΟΜΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Με εγκεφαλίτιδα και όχι μηνιγγίτιδα, ο 9χρονος που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Παίδων

AGGELOS DRITSAS

Σε ακόμη μία πρωτότυπη αθλητική δραστηριότητα προχωρά ο Δήμος Άργους – Μυκηνών,

AGGELOS DRITSAS

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Αργολίδας και Κορινθίας την Πέμπτη 1η Αυγούστου

AGGELOS DRITSAS

54χρονος και 57χρονη είχαν στο σπίτι τους 29 όπλα, 72 κιλά πυρίτιδας, χιλιάδες σφαίρες

AGGELOS DRITSAS

Συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών

AGGELOS DRITSAS