ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την Επικράτεια

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

  • αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,
  • αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.), καθώς και σε σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,
  • ανάπτυξη μέτρων και ειδικών δράσεων εντός των πόλεων, καθώς και σε σημεία, όπου λόγω εορταστικών εκδηλώσεων παρατηρείται αυξημένη κίνηση χρηστών του οδικού δικτύου,
  • συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους – ζώνης ασφαλείας, αντικανονικές προσπεράσεις και υπερβάσεις διπλής διαχωριστικής γραμμής κ.λπ)
  • συνεργασία και συντονισμός με όλους τους συναρμόδιους Φορείς – Υπηρεσίες καθ’ όλο το 24ωρο, για την άμεση αντιμετώπιση και επίλυση των όποιων προβλημάτων ανακύψουν και
  • ενημέρωση των πολιτών μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών επικοινωνίας του Σώματος, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Επισημαίνεται ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της Χώρας.

Επιπρόσθετα, κατά την περίοδο του εορτασμού της Πεντηκοστής και Αγίου Πνεύματος 2024 θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την επικείμενη εορταστική περίοδο, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό συνιστά στους πολίτες:

  • Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
  • Να μην χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
  • Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
  • Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
  • Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
  • Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
  • Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πέθανε ο «στρατηγός» του ελληνικού ποδοσφαίρου Μίμης Δομάζος

AGGELOS DRITSAS

BINTEO : Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας & Φίλων του Ποντιακού Ελληνισμού «Παναγία Σουμελά» 25-3-2025

AGGELOS DRITSAS

Πτώση οχήματος σε ρεματιά στην Αγριλίτσα Αργολίδας – Επιχείρηση Πυροσβεστικής και ΕΚΑΒ

AGGELOS DRITSAS

Σοκαριστικό βίντεο από το τροχαίο στη Ν. Κίο

AGGELOS DRITSAS

Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου ΚΑΡΕΚΛΕΣ … ΤΕΛΟΣ

AGGELOS DRITSAS

Απιστευτο!Σοβαρά προβλήματα στα ελληνικά αεροδρόμια

AGGELOS DRITSAS

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αλλάζει το ευρώ: Πότε τα νέα χαρτονομίσματα, πώς θα είναι

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ: «Στολίδια στην Αμμο» «Στάχτη και Πούλβερη» να γίνουν οι εγκαταστάσεις ΑμΕΑ

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ: Θλίψη για τον θάνατο συνταξιούχου αστυνομικού Παναγιώτη Κατερινάκου

AGGELOS DRITSAS

Ανώνυμη Εμπορική Βιομηχανική Εταιρία με έδρα τη Δαλαμανάρα Άργους ζητάει βοηθό λογιστή

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, σε συνεργασία με το EUROPE DIRECT Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

PULSE: Προβάδισμα 15,5 μονάδων στη ΝΔ

AGGELOS DRITSAS