ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΑΙΡΟΣΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Χιόνια Παρασκευή – Σάββατο και στην Πελοπόννησο – Τι είναι το φαινόμενο “Aegean Lake Effect”

Χιόνια ακόμη και σε πιο πεδινές περιοχές περιοχές αναμένεται να φέρει το βαρομετρικό χαμηλό που πλησιάζει από την περιοχή της Ιταλίας, το οποίο θα κρατήσει μέχρι και την Κυριακή, βάσει των τελευταίων μετεωρολογικών προβλέψεων.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, χιόνια αναμένονται από την Παρασκευή (12/1) σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, ενώ από σήμερα το απόγευμα αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού με τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις.

Τι είναι το φαινόμενο «Aegean Lake Effect»

Μάλιστα, το βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, θα κρατήσει μέχρι και την Κυριακή το πρωί, λόγω του φαινομένου Aegean Lake Effect.

«Αυτό το φαινόμενο οφείλεται στην επίδραση του Αιγαίου, ονομάζεται Aegean Lake Effect, δημιουργεί αυτές τις γραμμές, τις μάζες υετού, δηλαδή λειτουργεί το Αιγαίο σαν μια λίμνη, περνά το ψυχρό μέτωπο, μαζεύει υδρατμούς και δίνει αυτά τα φαινόμενα στις περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο», τόνισε ο κ. Μαρουσάκης στην πρωινή εκπομπή του Open.

Χιόνια στην Αττική

Παράλληλα, ο κ. Μαρουσάκης εκτίμησε όσον αφορά την Αττική, ότι «θα χιονίσει μέχρι τα βόρεια προάστια».

Μάλιστα, δεν αποκλείεται το απόγευμα του Σαββάτου προς το βράδυ και πλησιάζοντας στην Κυριακή, να δούμε λίγο χιόνι να πέφτει και στο κέντρο της πόλης, χωρίς όμως να είναι οι συνθήκες ικανές για χιονόστρωση, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Σε ανάρτησή του, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει:

1. Η πορεία του βαρομετρικού χαμηλού και αν τελικά θα είναι ένα ή περισσότερα.

2. Οι αρκετά θερμές θαλάσσιες εκτάσεις από τις οποίες θα περάσει αυτό τα βαρομετρικό χαμηλό (θερμοκρασίες θαλασσίων εκτάσεων 17° – 18° και πάνω )

3. Λαμβάνοντας υπόψη μας τα 1,2 παραπάνω, δυσκολευόμαστε να προβλεψουμε την αντίδραση του Αιγαίου και το πώς αυτό θα αλληλεπιδράσει με την πολύ ψυχρή αέρια μάζα την οποία τα μετεωρολογικά μοντέλα τη θεωρούν με ένα εύρος θερμοκρασιών από -4° εως -8°. 

Αυτή η απόκλιση από μόνη της μόλις δύο περίπου 24ωρα από την εκδήλωση του φαινομένου δείχνει και το δύσκολο προβλέψιμο της όλης κατάστασης.

Έτσι λαμβάνοντας υπόψη μας τα παραπάνω, καλό είναι να υπάρχει μια ετοιμότητα σε γεωγραφικά διαμερίσματα που βρίσκονται ανατολικά της οροσειράς της Πίνδου και νότια της Χαλκιδικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Υπογραφή σύμβασης έργου 200.000 ευρώ για την αντιμετώπιση καταπτώσεων στην Π.Ε. Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Εξαήμερη εργασία: Πότε αρχίζει η εφαρμογή της – Ποιους κλάδους αφορά

AGGELOS DRITSAS

Μορφωτικός Σύλλογος Παναριτίου

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Ερμιονίδας: Ψηφίστηκε ομόφωνα ο Προϋπολογισμός του 2024

AGGELOS DRITSAS

ΕΚΤΑΚΤΟ: Απεβίωσε ο Πάπας Φραγκίσκος (1936-2025)

AGGELOS DRITSAS

Άργος και Ναύπλιο υποδέχονται το Φεστιβάλ Ανακύκλωσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

18 Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης

AGGELOS DRITSAS

Πραγματοποιήσαμε αυτοψία με στελέχη του ΥΠΠΟ

AGGELOS DRITSAS

Μετά από 13 χρόνια πλήρους αχρηστίας, ο καυστήρας θέρμανσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Άργους

AGGELOS DRITSAS

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ : Παιδικές χαρές ,,, και βόλτες με τα παιδιά στο βουνό

AGGELOS DRITSAS

Ειρήνη Νικολοπούλου: ”Αντίο Βαρδή Χαιρετίσματα στην Μαριάννα . ”

AGGELOS DRITSAS