ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΑΙΡΟΣΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Χιόνια Παρασκευή – Σάββατο και στην Πελοπόννησο – Τι είναι το φαινόμενο “Aegean Lake Effect”

Χιόνια ακόμη και σε πιο πεδινές περιοχές περιοχές αναμένεται να φέρει το βαρομετρικό χαμηλό που πλησιάζει από την περιοχή της Ιταλίας, το οποίο θα κρατήσει μέχρι και την Κυριακή, βάσει των τελευταίων μετεωρολογικών προβλέψεων.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, χιόνια αναμένονται από την Παρασκευή (12/1) σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, ενώ από σήμερα το απόγευμα αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού με τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις.

Τι είναι το φαινόμενο «Aegean Lake Effect»

Μάλιστα, το βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, θα κρατήσει μέχρι και την Κυριακή το πρωί, λόγω του φαινομένου Aegean Lake Effect.

«Αυτό το φαινόμενο οφείλεται στην επίδραση του Αιγαίου, ονομάζεται Aegean Lake Effect, δημιουργεί αυτές τις γραμμές, τις μάζες υετού, δηλαδή λειτουργεί το Αιγαίο σαν μια λίμνη, περνά το ψυχρό μέτωπο, μαζεύει υδρατμούς και δίνει αυτά τα φαινόμενα στις περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο», τόνισε ο κ. Μαρουσάκης στην πρωινή εκπομπή του Open.

Χιόνια στην Αττική

Παράλληλα, ο κ. Μαρουσάκης εκτίμησε όσον αφορά την Αττική, ότι «θα χιονίσει μέχρι τα βόρεια προάστια».

Μάλιστα, δεν αποκλείεται το απόγευμα του Σαββάτου προς το βράδυ και πλησιάζοντας στην Κυριακή, να δούμε λίγο χιόνι να πέφτει και στο κέντρο της πόλης, χωρίς όμως να είναι οι συνθήκες ικανές για χιονόστρωση, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Σε ανάρτησή του, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει:

1. Η πορεία του βαρομετρικού χαμηλού και αν τελικά θα είναι ένα ή περισσότερα.

2. Οι αρκετά θερμές θαλάσσιες εκτάσεις από τις οποίες θα περάσει αυτό τα βαρομετρικό χαμηλό (θερμοκρασίες θαλασσίων εκτάσεων 17° – 18° και πάνω )

3. Λαμβάνοντας υπόψη μας τα 1,2 παραπάνω, δυσκολευόμαστε να προβλεψουμε την αντίδραση του Αιγαίου και το πώς αυτό θα αλληλεπιδράσει με την πολύ ψυχρή αέρια μάζα την οποία τα μετεωρολογικά μοντέλα τη θεωρούν με ένα εύρος θερμοκρασιών από -4° εως -8°. 

Αυτή η απόκλιση από μόνη της μόλις δύο περίπου 24ωρα από την εκδήλωση του φαινομένου δείχνει και το δύσκολο προβλέψιμο της όλης κατάστασης.

Έτσι λαμβάνοντας υπόψη μας τα παραπάνω, καλό είναι να υπάρχει μια ετοιμότητα σε γεωγραφικά διαμερίσματα που βρίσκονται ανατολικά της οροσειράς της Πίνδου και νότια της Χαλκιδικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κύπελλο Ελλάδος: Πρόκριση για τον Παναργειακό στα πέναλτι

AGGELOS DRITSAS

Τραγωδία : 35χρονος σκότωσε τον πατέρα του

AGGELOS DRITSAS

Παρεμβάσεις καθαρισμού και αναβάθμισης οδικού δικτύου στην ΠΕ Αργολίδας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Εξαιρετική παρουσία της Δημοτικής χορωδίας Επιδαύρου στο 9ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναύπλιο – Artiva

AGGELOS DRITSAS

Μήνυμα του Συνδέσμου Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Νομού Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

ΤΑ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΑ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΒΙΝΤΕΟ DRONE

AGGELOS DRITSAS

Η πολυπληθής και άξια στελεχωμένη ομάδα της Επόμενης Μέρας Προχωράμε δυνατά για την τελική νίκη

AGGELOS DRITSAS

Χτύπησαν με μπουκάλι στο κεφάλι ιδιοκτήτη ψιλικατζίδικου για να τον ληστέψουν

AGGELOS DRITSAS

13 Σεπτεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών

AGGELOS DRITSAS

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης

AGGELOS DRITSAS

Συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου και Υπερταμείου

AGGELOS DRITSAS

ΣΚΕΨΕΙΣ – ΑΠΟΨΕΙΣ Η ζωή ξέρει να ανταποδίδει αδικίες και συμπεριφορές, αρκεί να έχεις υπομονή!

AGGELOS DRITSAS