ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Αντιδρώντας στην πρόθεση του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με τη νομοθετική μεταρρύθμιση των ΔΕΥΑ της χώρας μέσω αναγκαστικών συνενώσεων -μία επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης ανά περιφέρεια- το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:
Ψήφισμα
– Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων διαμαρτύρεται διότι με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος υποτιμάται για μια ακόμα φορά το έργο των Δ.Ε.Υ.Α. και της Δ.Ε.Υ.Α. ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ στη διαχείριση του νερού και την προστασία του περιβάλλοντος, δεν επιλύονται τα βασικά προβλήματα των Δ.Ε.Υ.Α. τα οποία είναι η υποστελέχωση και το ενεργειακό, ενώ παράλληλα καταργείται η Αυτοδιοίκηση και απειλείται η ποιότητα ζωής των τοπικών κοινωνιών.
– Επισημαίνει ότι οι αναγκαστικές συνενώσεις των ΔΕΥΑ, καθώς και η αναγκαστική επέκταση Ανωνύμων Εταιρειών όπως η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ σε όμορες περιοχές χωρίς την συναίνεσή τους, είναι κατάφωρα αντισυνταγματικές και κατά συνέπεια παράνομες και ατελέσφορες.
– Τονίζει ότι η εμπλοκή της ΕΥΔΑΠ Νήσων, η οποία είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη στη διαχείριση του νερού των νησιωτικών περιοχών, πέρα από αντισυνταγματική, θα επιφέρει και σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των ΔΕΥΑ με επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες.
– Επισημαίνει ότι το νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση των Δ.Ε.Υ.Α. και των Δήμων πρέπει να έχει την σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου για τις Δ.Ε.Υ.Α. Υπουργείου Εσωτερικών.
– Τάσσεται κατά της οποιασδήποτε μορφής αναγκαστικής συνένωσης – συγχώνευσης-απορρόφησης της ΔΕΥΑ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
– Ζητά να ξεκινήσει διάλογος των συναρμόδιων για τις Δ.Ε.Υ.Α. Υπουργείων με την Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και την ΚΕΔΕ, τους θεσμικούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ορθότερη και δικαιότερη επίλυση των πραγματικών προβλημάτων και ζητημάτων τα οποία έχουν σχέση με τη διαχείριση και εξοικονόμηση του νερού.
– Λόγω της κοινής ωφέλειας σε θέματα αποθεμάτων υδάτινων πόρων μεταξύ του Νομού μας και του όμορου Νομού Κορινθίας, εκφράζει την σθεναρή αντίθεσή του στην ενσωμάτωση της Δ.Ε.Υ.Α. Κορινθίας με την ΕΥΔΑΠ, μια κίνηση που σίγουρα δεν θα ωφελήσει και το Νομό μας.
– Θεωρεί ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν ωφέλιμο για το Δήμο Ναυπλιέων, σύμφωνα με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο, να επωμισθεί όλο το χρέος της Δ.Ε.Υ.Α. Ναυπλιέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Νέα Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου η Έλενα Ασπιώτη

AGGELOS DRITSAS

Τροχαίο με παράσυρση πεζού από ταξί στον Πόρο – Στο Νοσοκομείο Ναυπλίου ο τραυματίας

AGGELOS DRITSAS

ΨΗΦΙΣΜΑ : Κατά την 32η / 12-8-2024 τακτική συνεδρίαση

AGGELOS DRITSAS

Ξεκινήσαμε το στολισμό του χωριού μας για το Πάσχα

AGGELOS DRITSAS

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρη Αργολίδας με Εμπορικό και Επιχειρηματικό Σύλλογο Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Χρόνης: Το Λυγουριό, ο υπέροχος τόπος μας, έχει ιστορία που δεν σηκώνει παζάρια και δυνατότητες που τον κάνουν μοναδικό !

AGGELOS DRITSAS

Συνάντηση Ανδριανού με Υφυπουργό Δικαιοσύνης

AGGELOS DRITSAS

Συναυλία στο Ναύπλιο: Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές ενώνουν τις φωνές τους για ασφαλή σχολεία

AGGELOS DRITSAS

Με το επιβλητικό σκόρ 6-0 έχασε ο Πανναυπλιακός από την Θήβα,

AGGELOS DRITSAS

Μόνιμοι διορισμοί προσωπικού σε φορείς του Δημοσίου και στην Αργολίδα χωρίς απολυτήριο

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Με την “Αλλαγη Πορείας” ο Ιωάννης Παπαντωνόπουλος

AGGELOS DRITSAS

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη του Πέτρου Τατούλη στην Αρκαδία

AGGELOS DRITSAS