ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Αντιδρώντας στην πρόθεση του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με τη νομοθετική μεταρρύθμιση των ΔΕΥΑ της χώρας μέσω αναγκαστικών συνενώσεων -μία επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης ανά περιφέρεια- το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:
Ψήφισμα
– Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων διαμαρτύρεται διότι με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος υποτιμάται για μια ακόμα φορά το έργο των Δ.Ε.Υ.Α. και της Δ.Ε.Υ.Α. ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ στη διαχείριση του νερού και την προστασία του περιβάλλοντος, δεν επιλύονται τα βασικά προβλήματα των Δ.Ε.Υ.Α. τα οποία είναι η υποστελέχωση και το ενεργειακό, ενώ παράλληλα καταργείται η Αυτοδιοίκηση και απειλείται η ποιότητα ζωής των τοπικών κοινωνιών.
– Επισημαίνει ότι οι αναγκαστικές συνενώσεις των ΔΕΥΑ, καθώς και η αναγκαστική επέκταση Ανωνύμων Εταιρειών όπως η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ σε όμορες περιοχές χωρίς την συναίνεσή τους, είναι κατάφωρα αντισυνταγματικές και κατά συνέπεια παράνομες και ατελέσφορες.
– Τονίζει ότι η εμπλοκή της ΕΥΔΑΠ Νήσων, η οποία είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη στη διαχείριση του νερού των νησιωτικών περιοχών, πέρα από αντισυνταγματική, θα επιφέρει και σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των ΔΕΥΑ με επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες.
– Επισημαίνει ότι το νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση των Δ.Ε.Υ.Α. και των Δήμων πρέπει να έχει την σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου για τις Δ.Ε.Υ.Α. Υπουργείου Εσωτερικών.
– Τάσσεται κατά της οποιασδήποτε μορφής αναγκαστικής συνένωσης – συγχώνευσης-απορρόφησης της ΔΕΥΑ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
– Ζητά να ξεκινήσει διάλογος των συναρμόδιων για τις Δ.Ε.Υ.Α. Υπουργείων με την Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και την ΚΕΔΕ, τους θεσμικούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ορθότερη και δικαιότερη επίλυση των πραγματικών προβλημάτων και ζητημάτων τα οποία έχουν σχέση με τη διαχείριση και εξοικονόμηση του νερού.
– Λόγω της κοινής ωφέλειας σε θέματα αποθεμάτων υδάτινων πόρων μεταξύ του Νομού μας και του όμορου Νομού Κορινθίας, εκφράζει την σθεναρή αντίθεσή του στην ενσωμάτωση της Δ.Ε.Υ.Α. Κορινθίας με την ΕΥΔΑΠ, μια κίνηση που σίγουρα δεν θα ωφελήσει και το Νομό μας.
– Θεωρεί ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν ωφέλιμο για το Δήμο Ναυπλιέων, σύμφωνα με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο, να επωμισθεί όλο το χρέος της Δ.Ε.Υ.Α. Ναυπλιέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Μεγάλη Παρασκευή στον Άγιο Αθανάσιο και ετοιμασία του Επιταφίου.

AGGELOS DRITSAS

25χρονος συνελήφθη στο Άργος με ναρκωτικά, λαθραία τσιγάρα και μαχαίρι

AGGELOS DRITSAS

Το αναλυτικό πρόγραμμα του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Μεγάλη συμμετοχή, έντονη συγκίνηση και ζωντανή παρουσίαση του αθάνατου έργου του Μίκη Θεοδωράκη

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ : Αγιασμός 1ο και 2ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Άργους

AGGELOS DRITSAS

Παρευρεθήκαμε σήμερα, 18/01 στην εκδήλωση

AGGELOS DRITSAS

Συνάντηση για το νερό τη Δευτέρα 12 Μάη στις 7.30μμ στην ΚΑΣΟΑ ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Αλλαγή ώρας 2024

AGGELOS DRITSAS

Ολοκληρώθηκε η έκθεση «Γεύσεις & Όψεις 2024» του Επιμελητηρίου

AGGELOS DRITSAS

Διακοπή και εκτροπή κυκλοφορίας την Κυριακή 17/03/2024

AGGELOS DRITSAS

Παναργειακός – Πανελευσινιακός: Στο Άργος τη Τετάρτη ο εξ΄ αναβολής αγώνας της 1ης αγωνιστικής

AGGELOS DRITSAS

Η διαχείριση του νερού είναι η μεγαλύτερη αναπτυξιακή πρόκληση των επόμενων ετών.

AGGELOS DRITSAS