ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΑΙΡΟΣ

Έρχεται ο πρώτος καύσωνας της χρονιάς – Μέχρι και 39 βαθμούς οι θερμοκρασίες

Μετά την κακοκαιρία που βρίσκεται πάνω από την χώρα και υποχωρεί από σήμερα το απόγευμα σταδιακά, την επόμενη βδομάδα αναμένεται ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας, στα όρια του πρώτου καύσωνα στη χώρα.

Κλέαρχος Μαρουσάκης, Γιάννης Καλλιάνος και windy συμφωνούν ότι μετά την κακοκαιρία που χτυπάει σήμερα πολλές περιοχές της χώρας, έρχεται κύμα ζέστης με θερμοκρασίες που θα υπερβούν και τους 35 βαθμούς κελσίου, πλησιάζοντας έτσι τον πρώτο καύσωνα της χρονιάς.

Μιλώντας το πρωί στο OPEN ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προέβλεψε άνοδο της θερμοκρασίας από την Δευτέρα σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα τόνισε πως «Από Δευτέρα θα μας μείνουν κάποιες βροχές και από Τετάρτη πάμε σε ισχυρό κύμα ζέστης όπου θα συναντήσουμε θερμοκρασίες έως και 35 βαθμούς Κελσίου».

Για την επικείμενη αύξηση της θερμοκρασίας, στα όρια του καύσωνα μίλησε χτες στο MEGA και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

«Θα σας δώσω μια τελευταία πληροφορία. Ίσως, πάμε πολύ μακριά βέβαια, ξέρεις ότι ποτέ δεν κάνω εκτιμήσεις για τόσο μακριά, ίσως, μετά τις 15 Μαΐου έχουμε το πρώτο ισχυρό κύμα ζέστης το οποίο θα μας απασχολήσει. Θα το δούμε όμως και τις επόμενες ημέρες γιατί ακόμα δεν έχει «κλειδώσει». Στα κεντρονότια τμήματα της χώρας, εκτιμώ ότι μπορεί να δούμε και θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών Κελσίου.

Αλλά επαναλαμβάνω, ακόμα είμαστε πολύ μακριά, υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των μοντέλων, αλλά φαίνεται ότι τα μοντέλα πάνε προς αυτό το σενάριο. Δηλαδή, μετά τις 15-16 Μαΐου, χονδρικά και ενδεικτικά πάντα, να έχουμε ένα ισχυρό κύμα ζέστης για την εποχή», ανέφερε ο μετεωρολόγος του Mega.

Βόμβα από το windy

Και το προγνωστικό μοντέλο καιρού Windy «μιλάει» για ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίες της επόμενες ώρες. Μάλιστα, όπως μπορείτε να δείτε από την Τετάρτη θα υπάρξει σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας. Μάλιστα, αυτή σε πολλές περιοχές θα φτάσει πάνω από τους 30 βαθμούς. Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας θα υπάρξει και την Πέμπτη ενώ, σύμφωνα με τους χάρτες την Παρασκευή και το Σάββατο θα σημειωθούν θερμοκρασίες πάνω από τους 35 βαθμούς. Ειδικά το Σάββατο το προγνωστικό μοντέλο προβλέπει θερμοκρασίες 39 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή της Χαλκίδας.

Σε κάθε περίπτωση καθαρότερη εικόνα για τον καιρό της επόμενης εβδομάδας θα έχουν οι μετεωρολόγοι της επόμενες μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ριζική αναβάθμιση του στόλου των οχημάτων καθαριότητας του Δήμου Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Άργους-Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Διήμερο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης στον Ιωάννη Καποδίστρια

AGGELOS DRITSAS

Διάσταση απόψεων για το τρένο στην Πελοπόννησο-Σε θολό τοπίο οι συζητήσεις

AGGELOS DRITSAS

Ελλάδα: Μεταξύ των ουραγών της Ε.Ε. και στη διαφάνεια

AGGELOS DRITSAS

Αναλάβαμε. Τεράστια αισιοδοξία παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας

AGGELOS DRITSAS

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός και το Πλαίσιο Δράσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2024

AGGELOS DRITSAS

Κλειδωμένα σε lockers τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία

AGGELOS DRITSAS

ΕΝΔΗΕΡ: ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ

AGGELOS DRITSAS

Απρόκλητη και αναίτια επίθεση στο Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

 Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο κατά την συνάντηση των επιταφίων το βράδυ της Μ. Μεγάλη Παρασκευής  

AGGELOS DRITSAS

Η Δήμητρα Δομάζου με την παράταξη “Αλλαγή Πορείας” γιατί είναι ικανή να υλοποιεί έργα

AGGELOS DRITSAS