ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Πουλάς: Η κυβέρνηση αγνοεί την πραγματικότητα και οι συνέπειες για το ΕΣΥ θα είναι μη αναστρέψιμες

O βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς, τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, για την αποτίμηση των μεταρρυθμιστικών μέτρων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Στην ομιλία του, ο κ. Πουλάς άσκησε δριμεία κριτική στον Υπουργό Υγείας, επισημαίνοντας ότι η κυβερνητική ρητορική περί «βελτίωσης του ΕΣΥ» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τόνισε ότι το ΕΣΥ αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, εξοντωτικά ωράρια γιατρών και νοσηλευτών, καθώς και σοβαρά διαχειριστικά προβλήματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της τραγικής κατάστασης που περιέγραψε ήταν το πρόσφατο περιστατικό στην Πάτρα, όπου μια γυναίκα κατέληξε λόγω καθυστερήσεων στη βραχεία νοσηλεία. Ο κ. Πουλάς υπογράμμισε ότι η ανεπάρκεια κλινών και η υποστελέχωση είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης.

Ο βουλευτής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δυσλειτουργίες που προκαλούν οι παρατάσεις συμβάσεων, η απουσία διαφάνειας στις προμήθειες και οι καθυστερήσεις στην αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Η κυβέρνηση υπόσχεται μικρότερες αναμονές στα εξωτερικά ιατρεία, ενώ στην πραγματικότητα ο στόχος αυτός είναι ανέφικτος χωρίς την πρόσληψη νέου προσωπικού και τη διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών εργασίας. Δεν μπορείτε να εξουθενώνετε το προσωπικό του ΕΣΥ και ταυτόχρονα να περιμένετε βελτίωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πουλάς κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει τη ρητορική αλαζονείας και να υιοθετήσει μια πολιτική στήριξης του ΕΣΥ, προτείνοντας:
Μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.
Δίκαιες μισθολογικές αυξήσεις για τους εργαζόμενους του ΕΣΥ.
Άμεση υλοποίηση χρονοδιαγραμμάτων για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
Διαφάνεια στις δημόσιες προμήθειες και άμεση αντιμετώπιση των καθυστερήσεων στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Το ΕΣΥ χρειάζεται μια κυβέρνηση σύμμαχο, όχι έναν αδιάφορο παρατηρητή. Η αναγέννησή του απαιτεί πολιτική βούληση, στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού και σεβασμό στις ανάγκες των πολιτών», κατέληξε ο βουλευτής.

Ο Ανδρέας Πουλάς δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για ένα σύγχρονο, λειτουργικό και προσβάσιμο ΕΣΥ, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Γ΄Εθνική: Ήττα για τον Παναργειακό στη Ρόδο

AGGELOS DRITSAS

Επίσκεψη του υπουργού Υγείας κυρίου ‘Αδωνι Γεωργιάδη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για τέλεση εγκαινίων !

AGGELOS DRITSAS

54χρονος και 57χρονη είχαν στο σπίτι τους 29 όπλα, 72 κιλά πυρίτιδας, χιλιάδες σφαίρες

AGGELOS DRITSAS

Εφορία: Αυτό είναι το σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2024

AGGELOS DRITSAS

Ηλεκτροπληξία γυναίκας – Μπλέχτηκε ο χαρταετός της σε καλώδια της ΔΕΗ

AGGELOS DRITSAS

Στους 62 έφτασαν οι νεκροί από τον σεισμό στην κεντρική Ιαπωνία

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Ναυπλιέων: Καθαρισμός οικοπέδων 2025 ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – 1 ΜΑΪΟΥ ΟΙΑΚΑΣ BASKETBALL ACADEMY ΝΑΥΠΛΙΟ

AGGELOS DRITSAS

1o κοιμητήριο Αθηνών-Όλοι οι σπουδαίοι τραγουδιστές στην ίδια γειτονιά ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Πρόστιμα 8.000 ευρώ συνολικά σε δυο πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια των υποδομών ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Καράπαυλος : Ανοίγει θέμα για τον τουρισμό ο Δήμος Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS