ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Αύξηση 7% σημειώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας, ενώ παράλληλα υπήρξε μείωση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 5,3% και αύξηση των εισπράξεων κατά 37,7%.
Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, το 9μηνο του 2023 παρατηρείται, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, αύξηση κατά 26,9% στους επισκέπτες των μουσείων, κατά 25,4% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 55,1% στις εισπράξεις.

Τα δημοφιλέστερα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

Όπως πάντα, στις επιλογές πρωταγωνιστούν το Μουσείο της Ακρόπολης και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Παλάτι Ιπποτών Ρόδου και το Μουσείο Ηρακλείου Κρήτης, αλλά και Λευκός Πύργος, ενώ οι αρχαιολογικοί χώροι που καταγράφουν τις περισσότερες επισκέψεις είναι η Ακρόπολη, η Κνωσός, η Λίνδος, η Επίδαυρος και οι Μυκήνες.

Εισπράξεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Στους αρχαιολογικούς χώρους, τον Σεπτέμβριο 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022 καταγράφεται αύξηση των επισκεπτών κατά 12,7%, αύξηση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 1,2% και αύξηση των εισπράξεων κατά 16,6%.

Η επισκεψιμότητα σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Το 9μηνο παρατηρείται αύξηση κατά 23,7% των επισκεπτών, κατά 18,8% των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου και κατά 26,5% των εισπράξεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη για τη Γιορτή της Μητέρας

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Άργους-Μυκηνών : θεατρική παράσταση “Σπαραγμός

AGGELOS DRITSAS

Οργώνει την Κορινθία ο Πέτρος Τατούλης: Επισκέφθηκε και τις περιοχές που επλήγησαν

AGGELOS DRITSAS

Ελπίδα Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο

AGGELOS DRITSAS

Θεοφάνεια στην Επίδαυρο, Θεοφάνεια στην Ελλάδα.

AGGELOS DRITSAS

Τουρισμός για Όλους: Δικαιούχοι και κριτήρια για τα voucher διακοπών

AGGELOS DRITSAS

Οδύσσεια” Σύλλογος ΑμεΑ Νομού Αργολίδας ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Λαογραφικού Κέντρου Διδύμων.

AGGELOS DRITSAS

Β.ΣΙΔΕΡΗΣ: Εορτασμός Κατάθεσης της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου

AGGELOS DRITSAS

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή παρευρεθήκαμε σήμερα, Δευτέρα ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

ΙΣΧΥΡΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ – ΜΕΘΑΝΩΝ ΣΤΟ FORUM ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

AGGELOS DRITSAS

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο – Χιόνια, βροχές και θυελλώδεις άνεμοι μέχρι το βράδυ

AGGELOS DRITSAS