ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Αύξηση 7% σημειώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας, ενώ παράλληλα υπήρξε μείωση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 5,3% και αύξηση των εισπράξεων κατά 37,7%.
Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, το 9μηνο του 2023 παρατηρείται, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, αύξηση κατά 26,9% στους επισκέπτες των μουσείων, κατά 25,4% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 55,1% στις εισπράξεις.

Τα δημοφιλέστερα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

Όπως πάντα, στις επιλογές πρωταγωνιστούν το Μουσείο της Ακρόπολης και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Παλάτι Ιπποτών Ρόδου και το Μουσείο Ηρακλείου Κρήτης, αλλά και Λευκός Πύργος, ενώ οι αρχαιολογικοί χώροι που καταγράφουν τις περισσότερες επισκέψεις είναι η Ακρόπολη, η Κνωσός, η Λίνδος, η Επίδαυρος και οι Μυκήνες.

Εισπράξεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Στους αρχαιολογικούς χώρους, τον Σεπτέμβριο 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022 καταγράφεται αύξηση των επισκεπτών κατά 12,7%, αύξηση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 1,2% και αύξηση των εισπράξεων κατά 16,6%.

Η επισκεψιμότητα σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Το 9μηνο παρατηρείται αύξηση κατά 23,7% των επισκεπτών, κατά 18,8% των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου και κατά 26,5% των εισπράξεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Γιάννης Βαρδινογιάννης: Μεγάλη τουριστική επένδυση 500 εκατ. στην Ερμιόνη

AGGELOS DRITSAS

Αποζημιώσεις αγροτών στην Αργολίδα για ζημιές από τις κακοκαιρίες Daniel και Elias

AGGELOS DRITSAS

Χειμερινές εκπτώσεις 2025: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 19/1, τι ισχύει για σούπερ μάρκετ

AGGELOS DRITSAS

Το Σάββατο του Λαζάρου αναβιώνει στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Φυλλάδια για την ακρίβεια και το θέμα του Αναβάλου μοίρασε ο Βουλευτής Αργολίδας Α. Πουλάς

AGGELOS DRITSAS

Γ. Γαβρήλος στην ΕΡΤ: Ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά στο συνέδριό του μαζί με την κοινωνία

AGGELOS DRITSAS

Εύχομαι σε όλες και όλους καλή Ανάσταση, με υγεία σε σας και τις οικογένειές σας».

AGGELOS DRITSAS

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας 

AGGELOS DRITSAS

Nαύπλιο: 9th  NAFPLIO HISTORIC ( Midnight)  RALLY (εκκίνηση-φώτο)

AGGELOS DRITSAS

Άργος διαβούλευση σχετικά με τους κοινόχρηστους χώρους.

AGGELOS DRITSAS

Μορφωτικός Σύλλογος Λιμνών

AGGELOS DRITSAS

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης

AGGELOS DRITSAS