ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Εκπαιδευτική Άσκηση Έρευνας & Διάσωσης και περισυλλογής θυμάτων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 /03/2025 από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ στα πλαίσια της εκπαίδευσης των μελών της , με σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη επιχειρησιακή ετοιμότητα τους.


Το σενάριο της άσκησης αφορούσε στην αναζήτηση 2 αγνοούμενων κατά μήκος του ποταμού Ξεριά Άργους και μετέπειτα στην μεταφορά τους σε ασφαλές περιβάλλον.


Ο ρόλος των 31 διασωστών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ που συμμετείχαν ήταν να σαρώσουν περπατώντας την περιοχή ανά ομάδες, κατά μήκος και πλάτος του ποταμού αλλά και στις όχθες του, προκειμένου να καταφέρουν να εντοπίσουν τα δύο θύματα, τα οποία προσομοιάζοντας αληθινή συνθήκη, ήταν καλά τοποθετημένα ανάμεσα στην υψηλή βλάστηση της περιοχής.


Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της έρευνας, οι διασώστες κλήθηκαν να περισυλλέξουν τα θύματα, τα οποία βάση σεναρίου βρέθηκαν βαριά τραυματισμένα, να τους προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, να γίνει η ακινητοποίηση τους στα κατάλληλα φορεία και τέλος η μεταφορά τους σε προσβάσιμο περιβάλλον προκειμένου να γίνει η περισυλλογή τους από την εξειδικευμένη βοήθεια.


Η δράση πλαισιώθηκε επίσης από την συμμετοχή του εκπαιδευμένου σκύλου έρευνας (ΔΙΑΣ) από το τμήμα «ΣΚΥΛΟΙ ΕΡΕΥΝΑΣ» της ΕΟΔ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, καθώς και από δυο από τα τρία drones , τα οποία αποτελούν το δυναμικό του τμήματος «ΕΡΕΥΝΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» της ομάδας, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η επιχείρηση.


Η συνεχή μας θέληση για εξέλιξη των δυνατοτήτων μας, μας οδηγεί στην προγραμματισμό ανάλογων ασκήσεων – εκπαιδεύσεων. Η προσομοίωση περιστατικών και η μεταφορά τους σε αληθινό πεδίο δράσης συμβάλει στην βελτίωση της επιχειρησιακής μας ετοιμότητας, καθώς επίσης και στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των μελών της ομάδας και στην εύρυθμή λειτουργία της.

Η ΕΟΔ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις που σχετίζονται με όλους τους τομείς της διάσωσης έχοντας πάντα ως προτεραιότητα την ασφάλεια του διασώστη.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ….ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Εικαστική Έκθεση με έργα μελών της Ομάδας Καλλιτεχνών του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» ( BINTEO ΡEΠΟΡΤΑΖ )

AGGELOS DRITSAS

ΚΕΘΕΑ Κύτταρο Πολυδύναμο Κέντρο – Κινητή Μονάδα Ναυπλίου 

AGGELOS DRITSAS

Μνημόσυνο υπέρ των 88 αμάχων που σφαγιάσθηκαν στο μαρτυρικό χωριό των Λιμνών

AGGELOS DRITSAS

Συλλήψεις σε Ναύπλιο, Άργος και Ερμιόνη για κλοπές και ναρκωτικά

AGGELOS DRITSAS

Αντιδρούν οι κτηνίατροι στο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς – «Κινδυνεύουμε να δούμε ακόμη περισσότερα αδέσποτα»

AGGELOS DRITSAS

ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

AGGELOS DRITSAS

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

AGGELOS DRITSAS

Εκδήλωση για την Εθελοντική αιμοδοσία στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κρανίδι.

AGGELOS DRITSAS

Σκοπευτικος Αθλητικος Συλλογος Δ.Κουτσοποδιου

AGGELOS DRITSAS

Α. Πουλάς: Να πραγματοποιηθούν καθαρισμοί ρεμάτων στην Κοινότητα Σκοτεινής και σε ολόκληρη την Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Αλλαγή στο παρά πέντε με την κακοκαιρία που έρχεται – Τι λέει η ΕΜΥ

AGGELOS DRITSAS

Συνεδρίασε σήμερα η επιτροπή διοργάνωσης του Αναπλιώτικου Καρναβαλιού 

AGGELOS DRITSAS