ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για πρώτη φορά στην Αργολίδα ομαδική διαπραγμάτευση των εσπεριδοειδών – Ποιες είναι οι τιμές βάσης

Σε ομαδική διαπραγμάτευση με την μεταποίηση συμφώνησαν για πρώτη φορά φέτος να προχωρήσουν οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί της Αργολίδας.

Ο κ. Κωνσταντίνος Πιπέρος, πρόεδρος του Α.Σ. Κουρτακίου και της ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ, ανέφερε στον ΑγροΤύπο ότι «για πρώτη φορά στην Αργολίδα φέτος θα προχωρήσουμε σε ομαδική διαπραγμάτευση των εσπεριδοειδών από όλους τους συνεταιρισμούς του νομού. Σαν τιμή βάσης ζητάμε τα 20 – 27 λεπτά το κιλό για την τιμή του χυμού στα πορτοκάλια Ναβαλίνες. Για την νωπή χρήση ζητάμε η τιμή παραγωγού να παραμείνει σε σταθερά επίπεδα των 40 – 42 λεπτά το κιλό.

Θυμίζουμε στις 3 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνέλευση της Διαρκούς Επιτροπής Συνεταιρισμών Αργολίδας (ΔΕΣΑ), στην οποία μετέχουν όλοι οι εγκεκριμένοι από το ΥπΑΑΤ Αγροτικοί Συνεταιρισμοί του νομού.

Η ΔΕΣΑ θα λειτουργεί ως διαρκές κέντρο συντονισμού, ενημέρωσης, διαβούλευσης και συλλογικής εκπροσώπησης των αγροτικών συνεταιρισμών της Αργολίδας.

Στην συνεδρίαση της 03/11/2023 ορίστηκε «Ειδική Επιτροπή Μεταποίησης» την οποία απαρτίζουν (αλφαβητικά) οι κύριοι: Δωροβίνης Στέλιος – Α.Σ. Ήρας, Καλογερόπουλος Ιωάννης – Α.Σ. Αγίας Τριάδας, Μητροσύλης Μιχάλης – Α.Σ. Ανυφί, Πιπέρος Κωνσταντίνος – Α.Σ. Κουρτακίου, Πίππας Κωνσταντίνος – Α.Σ. Αργολική Γη.

Η Ειδική Επιτροπή Μεταποίησης ανέλαβε το έργο της επικοινωνίας με τις μεταποιητικές βιομηχανίες εσπεριδοειδών, προκειμένου να ξεκινήσει ένας θεσμικός διάλογος για τον καθορισμό των όρων συνεργασίας για την τρέχουσα εμπορική περίοδο, για το σύνολο των ΑΣ της Αργολίδας.

Την Τετάρτη (8/11/2023) και ώρα 18:00, στα γραφεία της ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ θα πραγματοποιηθεί η 2η συνεδρίαση της ΔΕΣΑ, με την συμμετοχή εκπροσώπων από τα Δ.Σ. των αγροτικών συνεταιρισμών του νομού. Στην συνεδρίαση μπορούν να μετέχουν ως παρατηρητές και μέλη ΑΣ. Η ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ προσφέρει στη ΔΕΣΑ γραμματειακή υποστήριξη και χώρο συνεδριάσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Έρχεται επίδομα θέρμανσης για όσους ζεσταίνονται με ρεύμα

diktio

Με ενωτικό λόγο ο Τάσος Χρόνης: “Όλοι μαζί είμαστε η νέα δημοτική αρχή Επιδαύρου”

diktio

Έρχεται ο «6ος Δρόμος Κάστρου Άργους» από τον οικισμό της αρχαίας Δειράδας στη Λάρισα

diktio

Νεαρός αλλοδαπός συνελήφθη στο Ναύπλιο με μαχαίρι στην κατοχή του

diktio

Συνεδρίασε ενόψει χειμερινής περιόδου το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας στην Π.Ε. Αργολίδας

diktio

Δήμος Επιδαύρου: Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος με τον Τάσο Χρόνη και με τη “Δύναμη Προοπτικής”

diktio

Αναβάλλεται η κεντρική ομιλία του Δημήτρη Καμπόσου λόγω της κακοκαιρίας

diktio

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΖΑΡΙΜΑΣ

admin

Τα Γαλλικά στο Ναύπλιο

diktio

Ιδρύθηκε Σχολή Προπονητών Σωματικής Διάπλασης και Φίτνες – Άρσης Δραμιών στο Ναύπλιο

diktio

Εντυπωσιακή η παρουσία του Δήμου Ναυπλιέων στη έκθεση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο σπουδαίος τραγουδοποιός Δήμος Μούτσης

AGGELOS DRITSAS