ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για πρώτη φορά στην Αργολίδα ομαδική διαπραγμάτευση των εσπεριδοειδών – Ποιες είναι οι τιμές βάσης

Σε ομαδική διαπραγμάτευση με την μεταποίηση συμφώνησαν για πρώτη φορά φέτος να προχωρήσουν οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί της Αργολίδας.

Ο κ. Κωνσταντίνος Πιπέρος, πρόεδρος του Α.Σ. Κουρτακίου και της ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ, ανέφερε στον ΑγροΤύπο ότι «για πρώτη φορά στην Αργολίδα φέτος θα προχωρήσουμε σε ομαδική διαπραγμάτευση των εσπεριδοειδών από όλους τους συνεταιρισμούς του νομού. Σαν τιμή βάσης ζητάμε τα 20 – 27 λεπτά το κιλό για την τιμή του χυμού στα πορτοκάλια Ναβαλίνες. Για την νωπή χρήση ζητάμε η τιμή παραγωγού να παραμείνει σε σταθερά επίπεδα των 40 – 42 λεπτά το κιλό.

Θυμίζουμε στις 3 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνέλευση της Διαρκούς Επιτροπής Συνεταιρισμών Αργολίδας (ΔΕΣΑ), στην οποία μετέχουν όλοι οι εγκεκριμένοι από το ΥπΑΑΤ Αγροτικοί Συνεταιρισμοί του νομού.

Η ΔΕΣΑ θα λειτουργεί ως διαρκές κέντρο συντονισμού, ενημέρωσης, διαβούλευσης και συλλογικής εκπροσώπησης των αγροτικών συνεταιρισμών της Αργολίδας.

Στην συνεδρίαση της 03/11/2023 ορίστηκε «Ειδική Επιτροπή Μεταποίησης» την οποία απαρτίζουν (αλφαβητικά) οι κύριοι: Δωροβίνης Στέλιος – Α.Σ. Ήρας, Καλογερόπουλος Ιωάννης – Α.Σ. Αγίας Τριάδας, Μητροσύλης Μιχάλης – Α.Σ. Ανυφί, Πιπέρος Κωνσταντίνος – Α.Σ. Κουρτακίου, Πίππας Κωνσταντίνος – Α.Σ. Αργολική Γη.

Η Ειδική Επιτροπή Μεταποίησης ανέλαβε το έργο της επικοινωνίας με τις μεταποιητικές βιομηχανίες εσπεριδοειδών, προκειμένου να ξεκινήσει ένας θεσμικός διάλογος για τον καθορισμό των όρων συνεργασίας για την τρέχουσα εμπορική περίοδο, για το σύνολο των ΑΣ της Αργολίδας.

Την Τετάρτη (8/11/2023) και ώρα 18:00, στα γραφεία της ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ θα πραγματοποιηθεί η 2η συνεδρίαση της ΔΕΣΑ, με την συμμετοχή εκπροσώπων από τα Δ.Σ. των αγροτικών συνεταιρισμών του νομού. Στην συνεδρίαση μπορούν να μετέχουν ως παρατηρητές και μέλη ΑΣ. Η ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ προσφέρει στη ΔΕΣΑ γραμματειακή υποστήριξη και χώρο συνεδριάσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Η ανάδειξη του Ασκληπιείου Επιδαύρου στο ΠΕ.ΣΥ. Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Αγία Τριάδα Ναυπλίου: Τρόφιμα και απορρυπαντικά συγκεντρώνει ο Σύλλογος καρκινοπαθών Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας “Παναγία Σουμελά”

AGGELOS DRITSAS

«Βροχή» πληρωμών σήμερα – Ποια επιδόματα καταβάλλονται

AGGELOS DRITSAS

Ο Σύνδεσμος Ξυλουργών Αργολίδας συμμετέχει στη διαμαρτυρία για το φορολογικό

AGGELOS DRITSAS

 Δημοτική Κοινότητα Ασκληπιείου Επιδαύρου, ‘Ο Καββαδίας’ Σύλλογος Λυγουριού

AGGELOS DRITSAS

Ψηφίστηκε ομόφωνα ο Προϋπολογισμός του Δήμου Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς: Τι συμβαίνει στην Νοσηλευτική Μονάδα του Άργους;

AGGELOS DRITSAS

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα συναντήθηκε στο Ναύπλιο με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Όλα τα αποτελέσματα των ποδοσφαιρικών αγώνων της Α1 και Α2 κατηγορίας

AGGELOS DRITSAS

Ερμιονίδα: Συλλήψεις για ναρκωτικά και όπλα

AGGELOS DRITSAS