ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Υπό τη δυσάρεστη εξέλιξη της διακοπής του ρεύματος από τη ΔΕΗ του κεντρικού αντλιοστασίου Αργολίδας, λόγω των «φουσκωμένων» λογαριασμών που εστάλησαν πριν λίγο καιρό στους ΓΟΕΒ- ΤΟΕΒ, διεξήχθη η χθεσινή συνέλευση του ΤΟΕΒ Ιρίων, στην οποία ήταν καλεσμένος και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αργολίδας.

Κοινή αγωνία όλων ήταν το ζήτημα της διακοπής λειτουργίας της δυνατότητας υδροδότησης ενός μεγάλου μέρους του Αργολικού κάμπου (Ίρια, Δρέπανο, Άρια, Λευκάκια, κα) και η ασφυκτική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τόσο οι ΤΟΕΒ όσο και οι ίδιοι οι αγρότες, εξαιτίας του υπέρογκου ενεργειακού κόστους, των υψηλών τιμών στα λιπάσματα αλλά και της διάχυτης αισχροκέρδειας εις βάρος των παραγωγών.

Ο Γιώργος Γαβρήλος σημείωσε πως η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει του Τοπικούς Οργανισμούς ως κοινούς παραβάτες και προχωρά σε κατασταλτικά μέτρα, αντί να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των αγροτών και να δώσει λύσεις ανακούφισης και ενίσχυσης της αγροτικής παραγωγής.

Όπως τόνισε, ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ μέσω σειράς Ερωτήσεων που έχουν καταθέσει οι βουλευτές του, ζητά όχι μόνο την διαγραφή μεγάλου μέρους των πρόσφατων χρεών της ΔΕΗ, αλλά συνολική διαγραφή- ρύθμιση των οικονομικών εκκρεμοτήτων των Τοπικών Οργανισμών της χώρας, ως μια προσπάθεια ανασυγκρότησης του πρωτογενούς τομέα. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση, τόνισε, έχει καταθέσει μια σειρά προτάσεων (netmetering, προκήρυξη ΠΑΑ, εκμετάλλευση χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση των αγροτών, κα), που από τη μια αποσκοπούν στο να καταστούν βιώσιμοι οι ΤΟΕΒ και από την άλλη να επανεκκινήσει η παραγωγή και να σταθούν στα πόδια τους οι αγρότες. Καλούμε την Κυβέρνηση, υπογράμμισε, να ακούσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και να σταματήσει να αρνείται την δύσκολη πραγματικότητα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας της χώρας μας.

Τέλος, αναφορικά με την πρόσφατη απαράδεκτη εξέλιξη της διακοπής του ρεύματος στο κεντρικό αντλιοστάσιο, ο Γιώργος Γαβρήλος δήλωσε πως θα προχωρήσει άμεσα σε κατάθεση σχετικής Ερώτησης που θα ζητά την χωρίς καθυστέρηση, επανασύνδεση, καθώς πρόκειται για μια πράξη που απειλεί ευθέως τη βιωσιμότητα όλων των αγροτών του Νομού, οδηγεί σε απόλυτη ασφυξία τους παραγωγούς και δίνει την χαριστική βολή για τοn οριστικό θάνατο των καλλιεργειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Οι δύο αγνοούμενοι οι νεκροί που εντοπίστηκαν

AGGELOS DRITSAS

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου σε συνεργασία με την Πρόεδρο της Δημοτικής Kοινότητας Πορτοχελίου,

AGGELOS DRITSAS

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου ο Εμπορικός Συλλογος Ναυπλίου σας καλεί στην Λευκή Νύχτα

AGGELOS DRITSAS

Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω παγετού στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΩΡΗΣ Δεν ήρθαμε ως τιμωροί είμαστε λαικοί άνθρωποι δεν θα αδικήσουμε κανέναν . ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ναυπλίου καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση

AGGELOS DRITSAS

Φωτιά σε χωματερή στην Ύδρα – Κινητοποιήθηκε ελικόπτερο

AGGELOS DRITSAS

7-11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2025 Η θρυλικήεμπειρία των 1000 Miglia έρχεται στην Ελλάδα

AGGELOS DRITSAS

Ελληνική Παράδοση

AGGELOS DRITSAS

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ & ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ { ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ } LIVE

AGGELOS DRITSAS

Παναργειακος Ρόδος 2 1 ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Αποκριάτικος χορός του Συλλόγου ΑμεΑ Αργολίδας “Οδύσσεια”

AGGELOS DRITSAS