ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Ιωάννης Γεωργόπουλος μίλησε στο Govnews.gr για το έργο αναβάθμισης της περιοχής και του οδικού δικτύου αλλά και για τις προτεραιότητες που έχει θέσει στη δεύτερη θητεία του
Έχετε δηλώσει ότι από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων σας, κύριο μέλημά σας ήταν η καθημερινότητα του Δημότη, του κατοίκου και του επισκέπτη της περιοχής. Τι κάνατε και τι θα κάνετε προς αυτή την κατεύθυνση;
Η καθημερινότητα του Δημότη σχετίζεται βασικά με την καθαριότητα, το οδικό δίκτυο, τον δημοτικό φωτισμό και την ύδρευση.
Όταν αναλάβαμε τα καθήκοντά μας σαν νέα Δημοτική Αρχή την 1η Σεπτεμβρίου 2019, παραλάβαμε μια τραγική κατάσταση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, με τον άκρως τουριστικό Δήμο Ερμιονίδας να είναι μια απέραντη χωματερή και τα σκουπίδια να βρίσκονται έξω από τους κάδους στους δρόμους, στις πλατείες, στα χωράφια, έξω από τα σπίτια, τα καταστήματα και τα ξενοδοχεία.
Άμεσα καθαρίσαμε τους τόνους απορριμμάτων από τους δρόμους, τα χωράφια, γύρω από τους κάδους απορριμμάτων που παραλάβαμε κληρονομιά και ξεκινήσαμε ενέργειες για την αδειοδότηση του Δημοτικού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).
Μέσα σε χρόνο ρεκόρ πήρε άδεια λειτουργίας, κατασκευάστηκε και λειτούργησε ο Δημοτικός Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Ερμιονίδας και έτσι επιλύσαμε οριστικά ένα σοβαρότατο πρόβλημα δημόσιας υγείας και υποβάθμισης του περιβάλλοντος που είχε δυσφημίσει την πανέμορφη περιοχή μας και είχε ταλαιπωρήσει αφάνταστα κατοίκους και επισκέπτες για πάνω από μια δεκαετία.
Επίσης, ως νέα Δημοτική Αρχή παραλάβαμε το οδικό δίκτυο του Δήμου Ερμιονίδας σε άθλια κατάσταση, με τους περισσότερους δρόμους γεμάτους λακκούβες, χορταριασμένους δεξιά και αριστερά και πολύ επικίνδυνους για την ασφάλεια των οδηγών και των πεζών.
Ξεκινήσαμε την επισκευή τους σε κάποιες περιπτώσεις με ρίψη νέου ασφαλτοτάπητα και τσιμεντοστρώσεων, σε άλλες με επούλωση των λάκκων και σε άλλες, εντός των Κοινοτήτων, με κατασκευή σταμπωτών.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό τις επισκευές του οδικού δικτύου, κάτι το οποίο για να ολοκληρωθεί πλήρως απαιτεί αρκετό χρόνο και κοστίζει οικονομικά πολύ ακριβά.
Επίσης, σήμερα βρίσκεται στη διαδικασία της δημοπράτησης, το έργο της Αγροτικής Οδοποιίας Δήμου Ερμιονίδας, ύψους 3,2 εκατομμυρίων ευρώ, με χρηματοδότηση  από το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, όπου 30 χιλιόμετρα χωματόδρομοι θα ασφαλτοστρωθούν.
Σύντομα ολοκληρώνεται το έργο της κατασκευής του κυκλικού κόμβου της εξόδου Κρανιδίου – Πορτοχελίου, ενώ αυτήν την περίοδο υλοποιείται το έργο της εγκατάστασης εξοπλισμού για την βελτίωση της ασφάλειας του οδικού δικτύου του Δήμου Ερμιονίδας, προϋπολογισμού 1.091.000 €, με   χρηματοδότηση από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας.
Για τον δημοτικό φωτισμό διαθέτουμε ένα οργανωμένο δίκτυο καταγραφής των καμένων λαμπτήρων, οι οποίοι αντικαθίστανται άμεσα από το συνεργείο συντήρησης ηλεκτροφωτισμού του Δήμου μας.
Έχουμε στο πρόγραμμά μας κατά την τρέχουσα θητεία μας, το έργο της αντικατάστασης των παλαιών δημοτικών φωτιστικών από νέα σύγχρονης τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό καινοτόμο έργο, με πολλαπλά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη για τον Δήμο Ερμιονίδας και τους κατοίκους, το οποίο αφορά ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας και της ασφάλειας των Δημοτών. Ειδικά την σημερινή εποχή με την παγκόσμια ενεργειακή κρίση που βιώνουμε και τους υπέρογκους λογαριασμούς κατανάλωσης ρεύματος που πληρώνουμε στην ΔΕΗ.
Όσον αφορά την ύδρευση, άμεσα επισκευάσαμε όλες τις δημοτικές γεωτρήσεις (τα μοτέρ, τις σωληνώσεις και τα ηλεκτρομηχανολογικά), προκειμένου να εξασφαλίσουμε την επάρκεια νερού για όλο τον χρόνο και ο επόμενος στόχος μας είναι η εξασφάλιση πόσιμου νερού σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου μας με αφαλατώσεις.
Είπατε ότι κατά την προηγούμενη θητεία σας παραλάβατε μια χαοτική κατάσταση. Τι άλλαξε;
Όπως ήδη σας ανέφερα κληρονομήσαμε μεγάλα προβλήματα στους βασικούς τομείς της καθημερινότητας, ορισμένα από τα οποία επιλύθηκαν οριστικά, όπως αυτό της αποκομιδής και της διαχείρισης  των απορριμμάτων, ενώ έχουμε δρομολογήσει λύσεις στα θέματα του οδικού δικτύου, του δημοτικού φωτισμού, της ύδρευσης, της άρδευσης και της αποχέτευσης.
Στο θέμα της άρδευσης, αναδείχθηκε ανάδοχος για το έργο της μεταφοράς και διανομής του νερού άρδευσης, από τα δίκτυα του Αναβάλλου στον Δήμο Ερμιονίδας, προϋπολογισμού 53 εκατομμυρίων ευρώ.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, για την αναβάθμιση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της απειλούμενης με ερημοποίηση Ερμιονίδας, το οποίο σήμερα αποκτά τεράστια σημασία λόγω της αυξανόμενης λειψυδρίας και της κλιματικής αλλαγής.
Στον τομέα της Αποχέτευσης, όταν αναλάβαμε τα καθήκοντά μας τον Σεπτέμβριο του 2019, οι Βιολογικοί Κρανιδίου και Ερμιόνης υπολειτουργούσαν και απέρριπταν ακατέργαστα τα λύματα.
Άμεσα επισκευάσαμε τους δύο Βιολογικούς και αποκαταστήσαμε την δευτεροβάθμια λειτουργία τους.
Με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” ύψους 3,1 εκατομμυρίων ευρώ, προχωράμε στην τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων του Βιολογικού Κρανιδίου, ώστε το παραγόμενο νερό να είναι κατάλληλο για άρδευση και να διανέμεται δωρεάν στους αγρότες.
Το έργο ήδη δημοπρατήθηκε και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες υλοποίησής του.
Επίσης, επίκειται η ολοκλήρωση της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου Κρανιδίου – Πορτοχελίου, όπου όταν αναλάβαμε εμείς είχε κατασκευαστεί μόνο ένα 25% των δικτύων και μάλιστα στα πιο εύκολα σημεία.
Σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 100% των δικτύων και για την ολοκλήρωση του έργου απομένει μόνο η τοποθέτηση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων στα αντλιοστάσια και η εγκατάσταση μονάδας προ –  επεξεργασίας λυμάτων στον χώρο του Εργοστασίου του  Βιολογικού Κρανιδίου. 
Γιατί πιστεύετε ότι επανεκλεγήκατε από τους δημότες;  Έχετε χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης;
Οι Δημότες της Ερμιονίδας εκτίμησαν θετικά το έργο και την προσπάθεια που κάναμε εγώ και οι συνεργάτες μου την τετραετία 2019-2023, μιας πολύ δύσκολης περιόδου λόγω πανδημίας και ενεργειακής και οικονομικής κρίσης.
Επιλύσαμε ορισμένα σοβαρά χρονίζοντα προβλήματα του Δήμου Ερμιονίδας, τα οποία κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες διοικήσεις και δρομολογήσαμε λύσεις για τα υπόλοιπα.
Εργαστήκαμε και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ακούραστα, με σεμνότητα, ταπεινότητα και αποτελεσματικότητα, μακριά από κάθε είδους συναλλαγές και χωρίς τον ελάχιστο συμβιβασμό.
Εγκαταστήσαμε στον Δήμο μας ένα νέο πνεύμα διοίκησης με κύρια χαρακτηριστικά του την αξιοκρατία, την δικαιοσύνη, την ανθρωπιά, τη διαφάνεια και το ήθος.
Εξασφαλίσαμε τις απαραίτητες  χρηματοδοτήσεις, προκειμένου να υλοποιηθούν σημαντικά αναπτυξιακά έργα, υποβάλλοντας πλήθος μελετών και χρηματοδοτικών προτάσεων σε Ευρωπαϊκά, Εθνικά και Περιφερειακά Χρηματοδοτικά Προγράμματα, όπως το “Φιλόδημος Ι και ΙΙ”, το “Αντώνης Τρίτσης”, το “Πράσινο Ταμείο”, το “ΕΣΠΑ”, το “Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων” και το “Ταμείο Ανάκαμψης”.
Επίσης τις παλιές και ώριμες μελέτες που βρήκαμε από τις προηγούμενες διοικήσεις, τις επικαιροποιήσαμε και τις κάναμε έργα.
Θέσαμε τις βάσεις ώστε η πενταετία 2024-2028 να είναι η πενταετία των μεγάλων έργων.
Αποδείξαμε ότι έχουμε ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο, με δρομολογημένα μεγάλα έργα για την επόμενη πενταετία και γι’ αυτό λάβαμε την θετική ψήφο των Δημοτών, οι οποίοι εμπιστεύτηκαν την παράταξή μας και το πρόγραμμά μας.
Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας για την τρέχουσα θητεία σας;
Την πενταετία 2024 – 2028, έχουμε ως βασικό στόχο να επιλύσουμε οριστικά ένα ακόμα σοβαρότατο πρόβλημα της περιοχής μας, αυτό της κάκιστης ποιότητας νερού που τρέχει στις βρύσες των σπιτιών μας. Είναι ένα σοβαρότατο πρόβλημα, το οποίο μας ταλαιπωρεί πάνω από 40 χρόνια και καμία Δημοτική Αρχή δεν το επέλυσε μέχρι σήμερα.
Εμείς για να το επιτύχουμε στραφήκαμε στην κατεύθυνση των αφαλατώσεων, οι οποίες θα λαμβάνουν ενέργεια μέσω φωτοβολταϊκών.
Έχουμε ήδη εκπονήσει τη μελέτη του έργου, το οποίο θα ολοκληρωθεί μέσα στην τρέχουσα θητεία μας με την ένταξή του σε Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα ή μέσω ΣΔΙΤ.
Επίσης υπάρχει συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση με τον Καθηγητή Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ κ. Ευθύμιο Λέκκα, προκειμένου να γίνει καταγραφή των χειμάρρων στον Δήμο μας με σκοπό την δημιουργία μικρών φραγμάτων.
Μια άλλη προτεραιότητά μας, η κατασκευή στο Κρανίδι του Κλειστού Γυμναστηρίου “Κωνσταντίνος  Δημότσης – Έλληνας”, συνολικού προϋπολογισμού 1.700.000€, στο κτήμα των 8 στρεμμάτων δωρεάς Κώστα Δημότση – Έλληνα, το οποίο βρίσκεται στην φάση της δημοπράτησης.
Τα 1.500.000€ προέρχονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τα 200.000,00€ από δωρεά του αείμνηστου ευεργέτη Κώστα Δημότση – Έλληνα.
Υπάρχουν ακόμα ελλείψεις στο προσωπικό του Δήμου Ερμιονίδας;
Υπάρχουν ελλείψεις διοικητικού και εργατοτεχνικού προσωπικού αλλά και σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στην Τεχνική Υπηρεσία, όπου έχουμε μόνο μία μηχανικό, ενώ όπως γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση, σήμερα η ορθή λειτουργία ενός σύγχρονου Δήμου απαιτεί επάρκεια προσωπικού στην Τεχνική Υπηρεσία.
Τα κενά αυτά προσπαθούμε να τα καλύψουμε με σύναψη προγραμματικών συμβάσεων, με οκτάμηνες συμβάσεις πρόσληψης προσωπικού και μέσω του προγράμματος πρόσληψης ανέργων από 55 έως 65 ετών.
Η Ερμιονίδα είναι μια περιοχή με πλούσια φυσική ομορφιά, σημαντική ιστορική κληρονομιά, που την καθιστούν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Αργολίδας. Τι σκοπεύετε να κάνετε για την προσέλκυση τουριστών;
Θεωρώντας τον τομέα του Τουρισμού ως κινητήριο μοχλό της οικονομικής ανάπτυξης της κατεξοχήν τουριστικής Ερμιονίδας, δημιούργησα για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου μας την θέση του Αντιδημάρχου Τουρισμού.
Με σκληρή δουλειά, συντονισμένες κινήσεις και στοχευμένη  προβολή του τουριστικού προϊόντος, καταφέραμε η Ερμιονίδα να μπει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη της χώρας μας.
Δημιουργήσαμε για πρώτη φορά στην ιστορία την επίσημη τουριστική ιστοσελίδα του Δήμου Ερμιονίδας σε τρεις γλώσσες, Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά, με ηλεκτρονική διεύθυνση www.visitermionida.gr.
Έχει γίνει μια εξαιρετική δουλειά, η οποία προβάλει παγκοσμίως τον πανέμορφο τόπο μας.
Κατασκευάσαμε σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή τον επίσημο Τουριστικό Οδηγό “The gold book of Ermionida”, ο οποίος διανέμεται μεταξύ άλλων και σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις στις οποίες συμμετέχει ο Δήμος Ερμιονίδας.
Εν μέσω των πολύ δύσκολων συνθηκών μιας πανδημίας, αναδείξαμε τις διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, όπως είναι ο γαστρονομικός, ο αναρριχητικός, ο πεζοπορικός, ο θαλάσσιος, ο καταδυτικός, ο αγροτουρισμός, ο αθλητικός, ο πολιτιστικός, ο θρησκευτικός, αρχαιολογικός, ο γαμήλιος και ο συνεδριακός τουρισμός.
Έτσι κατορθώσαμε να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη για τους ντόπιους επαγγελματίες.
Το brand name Ερμιονίδα έχει πλέον αποκτήσει μια ξεχωριστή θέση και έχει γίνει γνωστό παγκοσμίως.
Συνεχίζουμε λοιπόν στο ίδιο μοτίβο να αναδεικνύουμε την απαράμιλλη φυσική ομορφιά και την σημαντική ιστορική κληρονομιά της περιοχής μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πόσες φορές δεν στάθηκα μπροστά στην εικόνα

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Ερμιονίδας: Παράταση στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

diktio

«Τελικά μας ψεκάζουν;»

AGGELOS DRITSAS

Ξεφάντωμα στο Ναύπλιο και τα χωριά στο αποκορύφωμα της αποκριάς (πρόγραμμα)

AGGELOS DRITSAS

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19-01-2024 ΒΙΝΤΕΟ

admin

ΚΑΡΑΘΩΝΑ H ΧΩΜΑΤΕΡΗ 8-1- 2024 : Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ -ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ …? ΒΙΝΤΕΟ

admin

«Η Νόσος της Παχυσαρκίας,

AGGELOS DRITSAS

Το Λύκειο Κρανιδίου συμμετείχε σε Μαθητικό Διαγωνισμό για τη Βιοηθική & την Τεχνοηθική

diktio

Νέα Πελοπόννησος – Πέτρος Τατούλης: Πετύχαμε την Καθαρή Πελοπόννησο και τώρα δημιουργούμε Κυκλική Οικονομία!

diktio

Ισχυρή εντολή την Κυριακή ζήτησε ο Πέτρος Τατούλης

diktio

Φαντασμαγορικό το κάψιμο του Ιούδα στην Ερμιόνη ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ DRONE

AGGELOS DRITSAS

Γ. Γαβρήλος: Κατάθεση Ερώτησης για το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας – Βρίσκεται σε κατάσταση υποβάθμισης και απαξίωσης

diktio