ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Στην πόλη του Άργους βρέθηκε σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, όπου επιθεώρησε τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο Αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς και στο Επιγραφικό Μουσείο στην ανατολική πτέρυγα των Στρατώνων.

Εν συνεχεία ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο του Άργους, όπου συζητήθηκαν όλα τα εν εξελίξει έργα στη περιοχή, με τον Δήμαρχο Γιάννη Μαλτέζο να καταθέτει μια σειρά προτάσεων που αφορούν την προβολή και την ανάδειξη των μνημείων, όπως κυρίως την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση, τόσο στον Δήμο Άργους – Μυκηνών, όσο και ευρύτερα στην Αργολίδα.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο του Άργους, όπου έγινε αυτοψία στις Ρωμαϊκές Θέρμες που έχουν υποστεί ζημιές.

Παράλληλα η κα Υπουργός έδωσε το «πράσινο φως» για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας.

Στο αίτημα του Δημάρχου για τη χορήγηση άδειας παραχώρησης από την Εφορεία Αρχαιοτήτων του Αρχαίου Θεάτρου, το έκρινε θετικά, υπό τον όρο της διασφάλισης του μνημείου των ρωμαϊκών θερμών. Για το λόγο αυτό θα υπάρξει συνεργασία με το γενικό γραμματέα και την Έφορο.

Θετική επίσης ήταν η αντίδραση της κας Υπουργού στην πρόταση του Δημάρχου για αξιοποίηση του Ξενία στις Μυκήνες, ενός σημαντικού κτιρίου που είναι εγκαταλελειμμένο για δεκαετίες. Έδωσε εντολές μάλιστα σε υπηρεσιακούς παράγοντες να υπάρξει τάχιστα σχετική μελέτη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Γιώργος Διδασκάλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αναστάσιος Γανώσης, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δρ. Άλκηστις Παπαδημητρίου, Αντιδήμαρχοι, υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Άργους – Μυκηνών και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ψήφισμα του φαρμακευτικού συλλόγου αργολίδας για τον θάνατο του Γ. Χαραλαμπάκη

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμαρχος Τροιζηνίας Μεθάνων Τάσος Μούγιος συναντήθηκε με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

AGGELOS DRITSAS

Τι συζήτησαν για το Άργος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τον Γιάννη Μαλτέζο

AGGELOS DRITSAS

Ο Δικός μου ο Γιώργος…

AGGELOS DRITSAS

Σούπερ μάρκετ: Μειώσεις από 5% έως 24% στις τιμές 523 κωδικών

AGGELOS DRITSAS

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ 

AGGELOS DRITSAS

Τολιανό καρναβάλι για πάντα !!!

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την Επικράτεια

AGGELOS DRITSAS

Η πιο μεγάλη ώρα για την κυβέρνηση που είναι πλέον πολύ στριμωγμένη

AGGELOS DRITSAS

Μεταφέρονται οι αφετηρίες του ΚΤΕΛ Αργολίδας στο Ναύπλιο λόγω του “Παλαμηδείου Άθλου”

AGGELOS DRITSAS

Δημοτικό Σχολείο Νέας Κίου: 20 χρόνια καμία δημοτική αρχή δεν προσπάθησε να δώσει λύση

AGGELOS DRITSAS