– www.Dritsas.gr
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Ερμιονίδας: Με μεγάλη σφοδρότητα χτυπάει την περιοχή μας η κακοκαιρία “Daniel”

Δυστυχώς σήμερα από τις πρώτες πρωινές ώρες, η κακοκαιρία “Daniel” χτυπάει με μεγάλη σφοδρότητα τον Δήμο Ερμιονίδας, προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημιές στο οδικό δίκτυο, σε επιχειρήσεις, σε κτηνοτροφικές μονάδες, σε αγροτικές καλλιέργειες και σε κατοικίες.

Η ένταση και η διάρκεια του φαινομένου είναι πρωτοφανής για την περιοχή μας, αφού έως τώρα έχουν πέσει 200 τόνοι νερού ανά στρέμμα, όταν το 2018 με τον τυφώνα Ζορμπά έπεσαν 120 τόνοι νερού ανά στρέμμα.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Γεωργόπουλο, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και τα μηχανήματα του Δήμου, βρέθηκε στους δρόμους προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και τις ζημιές, πάντα σε πλήρη συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία.

Από την έναρξη του φαινομένου, βρίσκεται σε εφαρμογή το σχέδιο δράσης που εκπονήθηκε στην Έκτακτη Σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, παρουσία όλων των άμεσα εμπλεκομένων φορέων.

Αυτή την ώρα, εκτός των μηχανημάτων έργου του Δήμου Ερμιονίδας, επιχειρούν άλλα 14 σκαπτικά μηχανήματα έργου που ανήκουν σε ιδιώτες επαγγελματίες της περιοχής μας, με σκοπό την αποκατάσταση των καταστροφών κυρίως του οδικού δικτύου.

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αργολίδας, κ. Ι. Μαντζούνη και τον Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Πελοποννήσου, κ. Β. Χατζή.

Εντός των επόμενων ωρών, θα αποσταλεί προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου αίτημα κήρυξης του Δήμου Ερμιονίδας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας καθότι το φαινόμενο βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και αναμένουμε νέα έξαρσή του τις επόμενες 18 ώρες.

Ειδικότερα, καλούνται οι πολίτες της περιοχής του Δήμου Ερμιονίδας:να παραμείνουν σε επιφυλακή και να προσέχουν την ατομική τους ασφάλεια.
να παραμείνουν στα σπίτια τους, αποφεύγοντας κάθε περιττή μετακίνηση και να κυκλοφορούν μόνο αν υπάρχει απόλυτη ανάγκη.
κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων να ασφαλίζονται πόρτες και παράθυρα.
Να καθαρίσουν τις υδρορροές και τα φρεάτια των κατοικιών και των επιχειρήσεών τους.
να μη διασχίζονται για κανένα λόγο από πεζούς ή οχήματα δρόμοι που έχουν πλημμυρίσει.
γίνεται έκκληση στους επιχειρηματίες της περιοχής να λάβουν τα μέτρα τους προκειμένου να μην υπάρξουν ζημιές στον εξοπλισμό τους.

Η Δημοτική Αρχή και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερμιονίδας βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας και σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρανιδίου και το Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας, καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να παραμείνουν οι πολίτες και οι περιουσίες τους ασφαλείς.

Τις επόμενες μέρες ο Δήμος Ερμιονίδας θα συγκροτήσει ειδικές επιτροπές καταγραφής και αξιολόγησης των ζημιών που προκλήθηκαν και θα πραγματοποιηθεί αναγγελία στον ΕΛ.ΓΑ.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ!

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορείτε να καλείτεΤο 112
Το Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας 2754021210
Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ερμιονίδας 2574022199

Γραφείο Δημάρχου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Απεργιακή συγκέντρωση στο Άργος κατά του νέου εργασιακού νομοσχεδίου ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Συμμετοχή του Ερυθρού Σταυρού Άργους στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας

AGGELOS DRITSAS

Γέμισε με παιδικές φωνές και χαμόγελα το γραφείο του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ: Χάθηκε τσάντα φάκελο ταυτότητα κ μετρητά την Κυριακή τα ξημερώματα στη Ψαρών έξω απ’ το ξενοδοχείο Bonne nuit pension

AGGELOS DRITSAS

Σύμη: Νεκρός ο αγνοούμενος παρουσιαστής του ΒΒC

AGGELOS DRITSAS

Ν.Δ : Παύλος Μαρινάκης – Συνέντευξη Τύπου στο Ναύπλιο ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

22χρονος κυκλοφορούσε το βράδυ με μαχαίρι στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Θρήνος για τον Κ.Σούκουλη: Έφυγε από τη ζωή ένας από τους πιο επιδραστικούς , παγκοσμίως, Έλληνες επιστήμονες

AGGELOS DRITSAS

Ο Όμιλος Αργολίδας για την UNESCO και ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, στο πλαίσιο του εορτασμού του έτους για την Ειρήνη 2024

AGGELOS DRITSAS

Γεώργιος Διδασκάλου : Οραματιζόμαστε-Σχεδιάζουμε-Υλοποιούμε.

AGGELOS DRITSAS

Έτοιμος να πατήσει το κουμπί ο Σαμαράς – «Κλείδωνουν» τα πρόσωπα για το ψηφοδέλτιο στην Αρκαδία

AGGELOS DRITSAS

ΚΥΣΕΑ: Νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο Δημήτρης Χούπης

AGGELOS DRITSAS