ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Ερμιονίδας: Με μεγάλη σφοδρότητα χτυπάει την περιοχή μας η κακοκαιρία “Daniel”

Δυστυχώς σήμερα από τις πρώτες πρωινές ώρες, η κακοκαιρία “Daniel” χτυπάει με μεγάλη σφοδρότητα τον Δήμο Ερμιονίδας, προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημιές στο οδικό δίκτυο, σε επιχειρήσεις, σε κτηνοτροφικές μονάδες, σε αγροτικές καλλιέργειες και σε κατοικίες.

Η ένταση και η διάρκεια του φαινομένου είναι πρωτοφανής για την περιοχή μας, αφού έως τώρα έχουν πέσει 200 τόνοι νερού ανά στρέμμα, όταν το 2018 με τον τυφώνα Ζορμπά έπεσαν 120 τόνοι νερού ανά στρέμμα.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Γεωργόπουλο, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και τα μηχανήματα του Δήμου, βρέθηκε στους δρόμους προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και τις ζημιές, πάντα σε πλήρη συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία.

Από την έναρξη του φαινομένου, βρίσκεται σε εφαρμογή το σχέδιο δράσης που εκπονήθηκε στην Έκτακτη Σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, παρουσία όλων των άμεσα εμπλεκομένων φορέων.

Αυτή την ώρα, εκτός των μηχανημάτων έργου του Δήμου Ερμιονίδας, επιχειρούν άλλα 14 σκαπτικά μηχανήματα έργου που ανήκουν σε ιδιώτες επαγγελματίες της περιοχής μας, με σκοπό την αποκατάσταση των καταστροφών κυρίως του οδικού δικτύου.

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αργολίδας, κ. Ι. Μαντζούνη και τον Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Πελοποννήσου, κ. Β. Χατζή.

Εντός των επόμενων ωρών, θα αποσταλεί προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου αίτημα κήρυξης του Δήμου Ερμιονίδας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας καθότι το φαινόμενο βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και αναμένουμε νέα έξαρσή του τις επόμενες 18 ώρες.

Ειδικότερα, καλούνται οι πολίτες της περιοχής του Δήμου Ερμιονίδας:να παραμείνουν σε επιφυλακή και να προσέχουν την ατομική τους ασφάλεια.
να παραμείνουν στα σπίτια τους, αποφεύγοντας κάθε περιττή μετακίνηση και να κυκλοφορούν μόνο αν υπάρχει απόλυτη ανάγκη.
κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων να ασφαλίζονται πόρτες και παράθυρα.
Να καθαρίσουν τις υδρορροές και τα φρεάτια των κατοικιών και των επιχειρήσεών τους.
να μη διασχίζονται για κανένα λόγο από πεζούς ή οχήματα δρόμοι που έχουν πλημμυρίσει.
γίνεται έκκληση στους επιχειρηματίες της περιοχής να λάβουν τα μέτρα τους προκειμένου να μην υπάρξουν ζημιές στον εξοπλισμό τους.

Η Δημοτική Αρχή και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερμιονίδας βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας και σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρανιδίου και το Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας, καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να παραμείνουν οι πολίτες και οι περιουσίες τους ασφαλείς.

Τις επόμενες μέρες ο Δήμος Ερμιονίδας θα συγκροτήσει ειδικές επιτροπές καταγραφής και αξιολόγησης των ζημιών που προκλήθηκαν και θα πραγματοποιηθεί αναγγελία στον ΕΛ.ΓΑ.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ!

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορείτε να καλείτεΤο 112
Το Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας 2754021210
Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ερμιονίδας 2574022199

Γραφείο Δημάρχου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Το ΕΚΑΒ Αργολίδας σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας

AGGELOS DRITSAS

Πέθανε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας

AGGELOS DRITSAS

Κυριακή 27 Απριλίου και ώρα 17:00, στο ΔΑΚ ΛΥΓΟΥΡΙΟΥ!

AGGELOS DRITSAS

Μαλτέζος στο προσυνέδριο της ΝΔ: Ισχυρή στήριξη στις μεταρρυθμίσεις Μητσοτάκη και μήνυμα ανάπτυξης από την Αργολίδα [βίντεο]

AGGELOS DRITSAS

Πολιτιστικός Σύλλογος Ασίνης

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ: Τροχαίο ατύχημα στη Νέα Κίο

AGGELOS DRITSAS

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στον Θρακικό Ελληνισμό.

AGGELOS DRITSAS

Γεώργας Αναστάσιος: Με συνδέουν αδιαρακτοι δεσμοί με το Οικουμενικό Πατριαρχείο

AGGELOS DRITSAS

Και οι πατεράδες έχουν τη γιορτή τους!

AGGELOS DRITSAS

Σακελλαροπούλου: Ο εορτασμός της Βάπτισης του Χριστού εκφράζει διαχρονικά την ανάγκη για πνευματική αναγέννηση

AGGELOS DRITSAS

Άφιξη του Εκπαιδευτικού Ιστιοφόρου ALVEI στην Κοιλάδα ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Ξεκίνησαν οι πρόβες των νεαρών παιδιών για το τοπικό έθιμο της Ερμιόνης,”γιάλα – γιάλα”.

AGGELOS DRITSAS