ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Για την παράταση της ρύθμισης χρεών προς τους δήμους ενημερώνει ο Δήμος Ναυπλιέων. 

Σύμφωνα με το άρθρο 38 του ν. 5176/2025 (ΦΕΚ 17/Α’/07.02.2025) δίνεται παράταση ως προς τη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών προς Δήμους και Περιφέρειες, οι οποίες έχουν βεβαιωθεί μέχρι 31/10/2024.

Συγκεκριμένα, για να υπαχθεί στην ρύθμιση αυτή ο κάθε οφειλέτης, προκειμένου να διακανονίσει τις οφειλές του στον Δήμο, πρέπει να υποβάλει την αίτηση του στο Δήμο Ναυπλιέων/Οικονομική Υπηρεσία μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 14ης Μαρτίου 2025.

Σύμφωνα με την εν λόγω ρύθμιση ο κάθε οφειλέτης μπορεί να κάνει διακανονισμό των οφειλών του σε έως και 60 δόσεις.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη νέα διάταξη:

Η ρύθμιση αφορά κάθε είδους οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων (επιχειρήσεις) προς τους Δήμους και τα Νομικά τους πρόσωπα.

Οι δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες (εκτός της τελευταίας) και δεν μπορεί να είναι μικρότερες των 50 ευρώ.

Στη ρύθμιση αυτή μπορεί να υπάγονται και οφειλές που κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης:

α) Τελούν σε αναστολή με νόμο ή διοικητικά

β) Έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση που είναι σε ισχύ, με απώλεια των ευεργετημάτων της προηγούμενης ρύθμισης και χωρίς η υπαγωγή τους να συνεπάγεται επιστροφή καταβληθέντων ποσών.

γ) Δεν έχουν βεβαιωθεί λόγω του ότι εκκρεμεί για αυτές δικαστική αμφισβήτηση σε οποιαδήποτε βαθμό και εφόσον ο οφειλέτης παραιτηθεί από τα ασκηθέντα από αυτόν ένδικα μέσα.

δ) Έχουν συνυποβληθεί για τις οφειλές αιτήματα συμβιβαστικής επίλυσης μαζί με τα ένδικα μέσα.

Στις μέχρι και 60 δόσεις, σύμφωνα με τη διάταξη του νόμου, περιλαμβάνονται οι προσαυξήσεις από τόκους και πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης καταβολής .

Διάταξη για τους ευάλωτους οφειλέτες

Εξαίρεση από προσαυξήσεις σύμφωνα με τη διάταξη του νέου νόμου ισχύει μόνο για τα ευάλωτα νοικοκυριά, εφόσον έχουν εκδώσει βεβαίωση ευάλωτου οφειλέτη σύμφωνα με την περ. α)του άρθρου 217του ν.4738/2020.

Στις περιπτώσεις αυτές και μόνο απαλλάσσονται οι προσαυξήσεις κατά ποσοστό ως εξής:

α)Αν εξοφληθούν οι οφειλές εφάπαξ , απαλλαγή προσαυξήσεων κατά 95%

β)Αν εξοφληθούν σε 2 έως 6 δόσεις απαλλαγή προσαυξήσεων κατά 85%

γ)Αν εξοφληθούν σε 7 έως 12 δόσεις απαλλαγή προσαυξήσεων κατά 80%

δ)Αν εξοφληθούν σε 13 έως 60 δόσεις απαλλαγή προσαυξήσεων κατά 75%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πελοπόννησος: Δυο απάτες και μια ληστεία στο αστυνομικό δελτίο

AGGELOS DRITSAS

Δείτε τη δήλωση της αντιδημάρχου Αναστασίας – Σάσας Αργυροπούλου για τα Επιχειρηματικά βραβεία 2025.

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Ορφανός – Όραμα Δημιουργίας

AGGELOS DRITSAS

Μεγάλη και αυθόρμητη συμμετοχή των πολιτών στις Καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Σπετσών THE GREEN CITY.

AGGELOS DRITSAS

35χρονος στο Ναύπλιο συνελήφθη με κάνναβη στην κατοχή του

AGGELOS DRITSAS

Ανδριανός στη Βουλή: Στόχος η δυναμική και βιώσιμη ανάπτυξη της τουριστικής μας βιομηχανίας

AGGELOS DRITSAS

ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Εορτάζει η πόλη του Ναυπλίου τον πολιούχο της Άγιο Αναστάσιο τον Νεομάρτυρα.

AGGELOS DRITSAS

Σύλληψη ανηλίκου στο Ναύπλιο με μαχαίρι – Χειροπέδες και στη μητέρα του

AGGELOS DRITSAS

Tο Ναύπλιο γιορτάζει τα 201 χρόνια από την απελευθέρωση του ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στις ΠΕ Αργολίδας και Κορινθίας το Σάββατο 17 Αυγούστου

AGGELOS DRITSAS