ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δημήτρης Πτωχός: «Αύξηση του ορίου πληρωμών, ένα κρίσιμο εργαλείο για τις Περιφέρειες και τους Δήμους»

Στην Καλαμάτα συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Βασίλη Σπανάκη. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα «Δημάρχου Χρ. Μαλαπάνη» στο ιστορικό Δημαρχείο της πόλης.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρευρέθηκε στη συνεδρίαση και αναφέρθηκε στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Υπογράμμισε την ανάγκη αύξησης του ορίου πληρωμών για καλύτερη ρευστότητα, τόσο για τις Περιφέρειες όσο και για τους δήμους, χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο μέτρο ως ουσιαστικό εργαλείο.

Επιπλέον, τόνισε τη σημασία της προώθησης του νομοσχεδίου για τη χαρτογράφηση και την κατανομή των αρμοδιοτήτων, με παράλληλη μεταφορά των απαραίτητων πόρων. Ο Περιφερειάρχης επαίνεσε την εξαιρετική συνεργασία με τους δημάρχους και εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη συνέχιση αυτής της αποτελεσματικής συνεργασίας, επισημαίνοντας τη σημασία των έργων και πρωτοβουλιών που λαμβάνονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε πρώτο και δεύτερο βαθμό.

Η συνεδρίαση επικεντρώθηκε στις διεκδικήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως αυτές εκφράστηκαν και μέσω της ΚΕΔΕ, και στα θέματα που αφορούν τους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ένα τριαντάφυλλο για τις γυναίκες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Νέα οικογενειακή τραγωδία με τον πεθερό να σκοτώνει τον γαμπρό…

AGGELOS DRITSAS

ΤΣΟΥΡΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ : Ευρωπαϊκές εκλογές 2024

AGGELOS DRITSAS

Εξοικονομώ 2023: Ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για τον 2ο κύκλο – Οι επιλέξιμες δαπάνες

AGGELOS DRITSAS

Με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτριος Ορφανός συνεχίστηκε σήμερα η δράση ενημέρωσης

AGGELOS DRITSAS

Πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο σκάφους, το οποίο ήταν αγκυροβολημενο στην περιοχή της Χηνίτσας!

AGGELOS DRITSAS

Επιστολή του Κωνσταντίνου Μάκαρη για το “Μουσείο 1821”

AGGELOS DRITSAS

Το Σάββατο του Λαζάρου αναβιώνει στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Η Apple επεκτείνει το πρόγραμμα self service επισκευών, καθώς η υπηρεσία φτάνει και στην Ελλάδα

AGGELOS DRITSAS

Νέας Δημοκρατίας με ομιλητή τον Παύλο Μαριννάκη στο Ναύπλιο και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

AGGELOS DRITSAS

Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή του 1ου Λυκείου Άργους στην Αίγινα

AGGELOS DRITSAS

Πόρτο Χέλι: Φωτιά σε ιστιοφόρο σκάφος – Καλά στην υγεία τους οι επιβαίνοντες

AGGELOS DRITSAS