ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων κατά την συνεδρίαση της Τρίτης 24 Δεκεμβρίου 2024, εξέφρασε ομόφωνα την στήριξη του στην πρόθεση του ιδρύματος Αντώνιος Κομνηνός να αγοράσει το ακίνητο της πρώην Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας επί της πλατείας Συντάγματος και να το μετατρέψει σε «Μουσείο 1821».
Μετά την ολοκλήρωση της αγοράς του ακινήτου και το πέρας όλων των παρεμβάσεων ανακαίνισης του κτιρίου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με αποκλειστική δαπάνη του ιδρύματος, το μουσείο θα φιλοξενήσει σπουδαία εκθέματα της επαναστατικής περιόδου του 1821,τα οποία και κατέχει. Στη συνέχεια υπάρχει η δέσμευση το ανακαινισμένο κτίριο μαζί με την πολύτιμη αυτή συλλογή που θα φιλοξενεί να δωρισθεί στην Εθνική Πινακοθήκη -Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου.
Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την συγκεκριμένη πρόταση, η οποία εφ΄όσον υλοποιηθεί τότε η ιστορία της πόλης του Ναυπλίου και της ευρύτερης περιοχής θα είναι συγκεντρωμένη σε δύο εμβληματικούς χώρους, σε δύο Μουσεία, στο Αρχαιολογικό και στο Μουσείο 1821, επί της ιστορικής πλατείας Συντάγματος. Επιπροσθέτως, εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στους θεσμικούς παράγοντες, οι οποίοι θα αξιολογήσουν και θα εγκρίνουν όλες τις παρεμβάσεις έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα της διαμόρφωσης του νέου μουσείου να είναι αντάξιο της φυσιογνωμίας και της ιστορίας του Ναυπλίου.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτριος Ορφανός εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τα οποία, παραμερίζοντας πολιτικές ή άλλες διαφορές στηρίζουν την προσπάθεια αυτή η οποία θα οδηγήσει στην πρόοδο και την περαιτέρω ανάδειξη του ιστορικού κέντρου του Ναυπλίου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε και προς τον κ. Αντώνιο Ε. Κομνηνό για την γενναιόδωρη αυτή πράξη, η οποία καταδεικνύει τη φιλοπατρία του και την διάθεση του για κοινωνική προσφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αργολίδα: Τι έδειξε η καταμέτρηση των Υδροβίων Πουλιών στον υγρότοπο Ναυπλίου – Ν.Κίου

AGGELOS DRITSAS

Καλωσορίζουμε στο Danaon Cup- Lena Petraki 2025

AGGELOS DRITSAS

Ξεκάθαρη νίκη του Τ. Χρόνη στον Δήμο Επιδαύρου

AGGELOS DRITSAS

Με μεγάλη επιτυχία η “Γιορτή Φαρμακά 2025” στα σύνορα των νομών Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμος Ναυπλιέων ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της αθλητικής εκδήλωσης Nafplio Challenge

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Η ανακοίνωση της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων για το δυστύχημα στη Στέρνα

AGGELOS DRITSAS

Γέμισε με παιδικές φωνές και χαμόγελα το γραφείο του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Τέλη κυκλοφορίας: Λήγει η προθεσμία – Οι τρόποι πληρωμής

AGGELOS DRITSAS

Επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Ιερά αγρυπνία και περιφορά της ιερής εικόνας με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Διευκρινιστική δήλωση κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ Κωνσταντίνου

AGGELOS DRITSAS

Γιορτή Μανταρινιού: Το δώρο στον Δημήτρη Πτωχό από το Δρέπανο Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS