ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοτικό Σχολείο έβαλε αυτοσχέδια σπιτάκια με κουβερτούλες για τα αδέσποτα

Ενα από τα μαθήματα που ζητάει εδώ και πολλά χρόνια μια μεγάλη πλειοψηφία σκεπτόμενων ανθρώπων να μπει στα σχολεία της χώρας μας δεν είναι άλλο από το μάθημα οικολογίας-φιλοζωίας. Ένα μάθημα απόλυτα απαραίτητο αν αναλογιστεί κανείς το ρεκόρ που έχει η Ελλάδα στις κακοποιήσεις ζώων. Και αν αναλογιστεί ότι πολλοί από τους κακοποιητές είναι ανήλικα παιδιά.

Και όμως το κράτος έχει γυρίσει την πλάτη σε αυτή την ανάγκη αφήνοντας κάποιους εθελοντές και λίγους εκπαιδευτικούς να κάνουν ό,τι μπορούν, και στον ελάχιστο χρόνο που έχουν, για να διδάξουν τους μαθητές να αγαπάνε τα ζώα και να τα προστατεύουν, μαζί με αυτά και τη φύση.

Και δεν είναι- ευτυχώς- λίγα τα παραδείγματα των παιδιων που έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να μάθουν πράγματα για τα ζώα και να βρουν τρόπους να τα φροντίσουν. Τα αδέσποτα, όπως ξέρουμε, είναι τα πρώτα ζωάκια που έχουν την ανάγκη μας καθώς παλεύουν καθημερινά να επιβιώσουν στις πιο δύσκολες συνθήκες αντιμετωπίζοντας αμέτρητους κινδύνους, με πρώτον από όλους τον άνθρωπο.

Ένα τέτοιο παράδειγμα, όπως αναφέρει η κυρία Μαρία Σπυριδάκη, είναι οι μαθητές και οι δάσκαλοι του 3ου ειδικού δημοτικού σχολείου του Ηρακλείου Κρήτης, που μετά τις αυτοσχέδιες ταΐστρες που έβαλαν για τα αδεσποτάκια, συνεχίζουν την προσπάθεια, αυτή τη φορά με το να τους φτιάξουν ζεστά σπιτάκια ώστε να μπαίνουν μέσα και να προστατεύονται από το κρύο και τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Μια κίνηση ιδιαίτερη σημαντική.

Και όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες τα σπιτάκια αυτά έχουν κουβερτούλες και σεντονάκια μέσα ώστε να παραμένουν ζεστά και άνετα.

Το μέλλον ανήκει στις νέες γενιές, στις οποίες πρέπει να δώσουμε όλα τα εφόδια ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν ενσυναίσθηση και να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη είτε αυτοί είναι άνθρωποι είτε ζώα.

Από εμάς ένα μεγάλο μπράβο στο 3ο ειδικό δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου Κρήτης που με αυτές του τις ενέργειες έγινε για τους άλλους ένα φωτεινό παράδειγμα. Ελπίζουμε να το μιμηθούν και άλλοι.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Την πίτα του έκοψε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου

admin

ΠΑΣΟΚ Αργολίδας: 12 προτάσεις για την Παιδεία

diktio

Τέμπη: Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας

admin

Νέο Σχολείο! Υπέροχες Εμπειρίες!

AGGELOS DRITSAS

48χρονος συνελήφθη σε χωριό του Άργους με ηρωίνη

diktio

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ : Ο Δημήτρης Καραγιάννης ορκίστηκε νέος Δημοτικός Σύμβουλος

AGGELOS DRITSAS

Ο κόσμος υποδέχεται με ελπίδα το 2024!

admin

Ο ΑΟ Ερμιονίδας επικράτησε με 79-69 του Παναργειακού

diktio

Άφαντος παραμένει ο 37χρονος Αλβανός πιστολέρο – Τι ανακάλυψε η ΕΛ.ΑΣ.

admin

Ναύπλιο : Ανοιχτή συνάντηση για την παλιά πόλη συγκάλεσε το Τοπικό Συμβούλιο

AGGELOS DRITSAS

24h Swim For Good: Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία αγάπης στο Άργος για τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη

diktio

Γενοκτονία στους ελληνικούς δρόμους: 140.000 θάνατοι τα τελευταία 60 χρόνια

AGGELOS DRITSAS