ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διεθνές βραβείο καλύτερης ταινίας στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου

Η ταινία με τον τίτλο “Ειρήνη” που δημιουργήθηκε από μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού σχολείου Αγίου Δημητρίου στην Επίδαυρο, κέρδισε το βραβείο “Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους” στο Bridge of Peace International Film Festival που διεξήχθη στην πόλη του φωτός, στο Παρίσι!

Οι μικροί μαθητές στέλνουν το δικό τους μήνυμα για ειρηνική συνύπαρξη. Και ποιος ο ιδανικότερος τρόπος από το να συνδυάσουν τρεις θεμελιώδεις άξονες: τη μουσική, το επιβλητικό σκηνικό, τα σοφά λόγια. Έτσι, τα παιδιά τραγουδούν για την Ειρήνη σε μουσική του σπουδαίου Γ. Μαρκόπουλου, απαγγέλλουν σοφές φράσεις αρχαίων Ελλήνων στο πλέον κατάλληλο μέρος, το θέατρο της Αρχαίας Πόλεως της Επιδαύρου. Ας ακούσουμε για μια, μόνο, φορά τα παιδιά και τα λόγια των αρχαίων σοφών που μίλησαν για τα δεινά του πολέμου. Ας ακούσουμε τα παιδιά που φωνάζουν με όση δύναμη τους έχει μείνει: «Θέλουμε Ειρήνη».!

Δεν είναι η πρώτη φορά που το μικρό αυτό ολιγοθέσιο σχολείο της Επιδαύρου και οι μαθητές του στέλνουν μηνύματα στην κοινωνία μέσω της δημιουργίας μιας ταινίας. Τα προηγούμενα χρόνια, με τη βοήθεια του δασκάλου τους Ν. Γαλάνη (που έχει τιμηθεί για την προσφορά του ως Εκπαιδευτικός της Χρονιάς στη χώρα μας), δημιούργησαν ταινίες μικρού μήκους για την ισότητα των φύλων, τη Μικρασιατική Καταστροφή, τις γυναικοκτονίες κ.α.

Μπορείτε να παρακολουθήστε τη βραβευμένη μαθητική ταινία πατώντας εδώ: https://youtu.be/yalll3RRpUQ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Επίδομα γέννησης: Σήμερα καταβάλλονται τα αναδρομικά στις δικαιούχους

AGGELOS DRITSAS

Έκκληση για λάδι από το Συσσίτιο της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.

AGGELOS DRITSAS

Στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας 

AGGELOS DRITSAS

Ο «Μαϊμού» έμπορος αυτοκινήτων με θύματα και στο Ναύπλιο – «Βροχή» οι καταγγελίες από εξαπατημένους

AGGELOS DRITSAS

Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Κίου από τον Αργοναύτης Νέας Κίου B.C, ε

AGGELOS DRITSAS

Η Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα

AGGELOS DRITSAS

Την πρέσβειρα του Μπαγκλαντές Nahida Rahman Shumona υποδέχτηκε στο Δημαρχείο

AGGELOS DRITSAS

Nαύπλιο τροχαίο το μεσημέρι του Σαββάτου

AGGELOS DRITSAS

Τι απάντησε ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Γ. Μαλτέζος για την έλλειψη αστυνόμευσης στη Νέα Κίο (βίντεο)

AGGELOS DRITSAS

Ο Όμιλος Αργολίδας για την UNESCO και ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, στο πλαίσιο του εορτασμού του έτους για την Ειρήνη 2024

AGGELOS DRITSAS

Παράταση των Μεγάλων Εκπαιδευτικών Διαγωνισμών Ανακύκλωσηςέως 20 Σεπτεμβρίου 2025.

AGGELOS DRITSAS

Μάκαρης: Απόψε, το Ναύπλιο μπορεί να ονειρευτεί ξανά!

AGGELOS DRITSAS