ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ. Ορφανός: Προσιτή πρόσβαση όλων των παιδιών σε ασφαλείς δομές – Να δημιουργηθεί βρεφονηπιακός σταθμός στην Ασίνη και ΚΔΑΠ στο Ναύπλιο

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Ορφανός, μαζί με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του, Όραμα Δημιουργίας, επισκέφθηκε βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου μας.

Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί αποτελούν το θεμέλιο λίθο της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης ενός τόπου.

Επιτελούν τον σημαντικότατο ρόλο της παροχής προσχολικής αγωγής και της διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας, από την ευαίσθητη βρεφική και προσχολική ηλικία.

Στόχο έχουν τη σωματική, νοητική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών μας και να ευαισθητοποιούν τους γονείς πάνω σε θέματα σύγχρονης παιδαγωγικής και ψυχολογίας, προσφέροντάς τους πληροφόρηση και καθοδήγηση.

Επιπλέον, βοηθούν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας στην ομαλή μετάβασή τους από το οικογενειακό στο σχολικό περιβάλλον, αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο και διευκολύνουν τους εργαζόμενους γονείς.

Απ’ όλα τα παραπάνω συνάγεται η σπουδαιότητά τους για κάθε τοπική κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Δημήτρης Ορφανός συνομίλησε με γονείς και εργαζόμενους στους σταθμούς, και ενημερώθηκε από πρώτο χέρι για τις ανάγκες, τις ελλείψεις και τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ταυτόχρονα, άκουσε τις αγωνίες τους για την ασφάλεια και ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν.

Ο κ. Ορφανός δεσμεύθηκε ότι άμεση προτεραιότητά του είναι η ενίσχυση των υποδομών των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του Δήμου.

Άλλωστε, οι προϋποθέσεις αδειοδότησης αυτών των σταθμών, ο Κτιριοδομικός Κανονισμός και ο Κανονισμός Πυροπροστασίας που τους διέπει, είναι πάρα πολύ αυστηροί. Εδώ δεν χωράνε εκπτώσεις.

Προκειμένου οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί να προσφέρουν καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες, με ασφάλεια, και να ανταποκριθούν ακόμη καλύτερα στην εμπιστοσύνη των γονιών που τους εμπιστεύονται ό,τι πολυτιμότερο έχουν, τα παιδιά τους, ο Δημήτρης Ορφανός δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμοστεί πλήρως ο Πρότυπος Κανονισμός Λειτουργίας των παιδικών σταθμών και όσα προβλέπονται στο αντίστοιχο Προεδρικό Διάταγμα για τις προϋποθέσεις αδειοδότησης και λειτουργίας τους.

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του συνδυασμού Όραμα Δημιουργίας προέταξε την ανάγκη για αύξηση του αριθμού των βρεφονηπιακών σταθμών, νέες προσλήψεις και αναβάθμιση των υποδομών των υπαρχόντων, με στόχο να παρέχεται η καλύτερη δυνατή φροντίδα στα βρέφη και στα παιδιά και να μην μένει κανένα παιδί εκτός σταθμού.

Επιπροσθέτως, σημείωσε πως θα πρέπει να επανεξεταστούν τα τροφεία, ώστε στη δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία, να μην δυσκολεύεται κανένας συνδημότης μας να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος.

Επιπλέον, τόνισε πως επιτακτική ανάγκη είναι η δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού στην περιοχή του τέως δήμου Ασίνης καθώς και δημοτικού Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης στο Ναύπλιο. “Είναι πράγματα που έπρεπε να είχαν ήδη δημιουργηθεί” σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του συνδυασμού Όραμα Δημιουργίας.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς τους εργαζόμενους για την αφοσίωσή τους στο έργο τους και τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν.

Μετά το πέρας των επισκέψεων ο Δημήτρης Ορφανός δήλωσε:

«Η φροντίδα των βρεφών και των μικρών παιδιών είναι επένδυση στο μέλλον. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι ένας σημαντικός πυλώνας για την κοινωνική πρόνοια και την ανατροφή των παιδιών. Προτεραιότητα μου είναι η ενίσχυση των σταθμών, ώστε να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες για τη φροντίδα των βρεφών και των μικρών παιδιών.

Θα εργαστώ σκληρά για να διασφαλίσω ότι οι σταθμοί μας θα παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, με ασφάλεια, και ότι είναι θα προσβάσιμοι σε όλους.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου, που ανταποκρίνονται επάξια στο θεάρεστο έργο της πρώτης φροντίδας, μετά τους γονείς των παιδιών μας στην τόσο ευαίσθητη βρεφική και προσχολική ηλικία. Είναι αυτοί, που μαζί με τους γονείς, έχουν το δύσκολο έργο να προετοιμάσουν και να φροντίσουν τα παιδιά μας κατά τη μετάβασή τους από το οικογενειακό στο κοινωνικό περιβάλλον

Εύχομαι καλή σχολική χρόνια στα παιδιά, τους γονείς και τους εργαζόμενους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δήλωση Κωστούρου για το εκλογικό αποτέλεσμα

diktio

ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

admin

Σε αυτό το δημαρχείο της χώρας θα τελεστεί ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού

admin

Ελληνίδα αυτοκτόνησε πηδώντας από την οροφή εμπορικού κέντρου

admin

Δημήτρης Κρίγγος: Κολυμβητήριο, ένα στοίχημα γενεών το κέρδισε η δική μας

diktio

Πέτρος Τατούλης: Για αυτό ζητάω σήμερα την ψήφο σου

diktio

Ορκίζεται ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης

diktio

Τα συγχαρητήρια του μπασκετικού Παναργειακού στην ποδοσφαιρική ομάδα

AGGELOS DRITSAS

Ένα δώρο για τη νεολαία από τον Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών – Τέθηκε σε λειτουργία το δωρεάν WiFi σε Νέα Κίο και Κουτσοπόδι (βίντεο)

diktio

Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου

admin

Με μεταλλική ράβδο συνελήφθη ένας 23χρονος στο Ναύπλιο

diktio

Νεαρός αλλοδαπός συνελήφθη στο Ναύπλιο με μαχαίρι στην κατοχή του

diktio