ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

ΣΤΟ ΑΡΑΧΝΑΙΟ – 4-2-2024 ΒΙΝΤΕΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ-DRONE 

Για εμάς, ο Πολιτισμός στον Δήμο Ναυπλιέων δεν περιορίζεται στην πόλη του Ναυπλίου,

ούτε βέβαια στο Ιστορικό Κέντρο και μόνον.

Αφορά όλες τις Κοινότητες ακόμα και τις πιο απομακρυσμένες και βεβαίως και το σπουδαίο

ορεινό χωριό του Αραχναίου.

04-02-2024 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: “ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΑΛΑΝΤΙΟΥ ΣΤΟ ΑΡΑΧΝΑΙΟ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ”. Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για το χωριό μας, η διοργάνωση τέτοιων σημαντικών εκδηλώσεων, καθώς αναδεικνύουν κάθε φορά, ένα κομμάτι από την μεγάλη ιστορική κληρονομιά του τόπου μας. Η ταυτόχρονη παρουσία θεσμικών παραγόντων του τόπου σε συνδυασμό με την μεγάλη προσέλευση κατοίκων και επισκεπτών, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική για την διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων και στο εγγύς μέλλον. Επειδή πραγματοποιήθηκε αναφορά αρκετών ιστορικών στοιχείων, όσον αφορά την Νέα Μονή Ταλαντίου, εγώ θα σταθώ κυρίως στον ανθρώπινο παράγοντα, γιατί πάντα πίσω από κάθε σημαντική κίνηση ή πρωτοβουλία κρύβεται και ένας αξιόλογος άνθρωπος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο συγγραφέας του βιβλίου που υποδεχθήκαμε και φιλοξενήσαμε σήμερα στο χωριό μας. Η κίνηση του κ. Χρίστου Κώνστα, ενός ανθρώπου -που όπως θα πρέπει να τονιστεί- δεν κατάγεται από το χωριό μας, όμως αφιέρωσε πολύτιμο χρόνο για τη συλλογή ιστορικών στοιχείων μέχρι την ολοκλήρωση του βιβλίου, επιβαρυνόμενος εν συνεχεία ενδεχομένως και ο ίδιος το κόστος τύπωσης-έκδοσης, είναι αξιέπαινη και φανερώνει ότι, ότι κάνει το κάνει με πολύ μεράκι και αγάπη.

Το γεγονός αυτό ίσως θα πρέπει να μας βγάλει σε σκέψη, να μας αφυπνίσει και γιατί όχι να δόσει τα ανάλογα ερεθίσματα και σε εμάς που καταγόμαστε από το χωριό αυτό, τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους για παρόμοιες κινήσεις και από μέρους μας. Το βιβλίο του, το οποίο θα φιλοξενείται από δω και στο εξής στις τοπικές βιβλιοθήκες του Ναυπλίου και του Άργους, αντίστοιχα, είμαι σίγουρος ότι θα αποτελεί κόσμημα και θα δείχνει στους αναγνώστες ή μελετητές, ότι και το Αραχναίο, το γραφικό ορεινό χωριό μας αν και απομακρυσμένο από τα μεγάλα αστικά κέντρα έχει και αυτό τη δική του ξεχωριστή και σπουδαία θα έλεγα ιστορία. Άνθρωποι σαν τον κ. Χρίστο, απλοί, ακούραστοι με αστείρευτη θέληση και διάθεση για προσφορά πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για όλους μας.

Είναι ένας από τους ανθρώπους που θα μας υπενθυμίζουν ότι κοινός μας σκοπός είναι να λειτουργούμε, τόσο μεμονωμένα, όσο και σε πνεύμα συνεργασίας, προς όφελος του τόπου μας, ο καθένας από τη θέση του και με τον τρόπο του κάθε φορά. -Κύριε Χρίστο θα θέλαμε ως χωριό, ως Αραχναίο, να σας εκφράσουμε την αμέριστη ευγνωμοσύνη μας και να σας ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως! Συγχαρητήρια, επίσης, στους διοργανωτές της σημερινής εκδήλωσης! Ως συμβολική κίνηση, παρατίθεται ένα πρόχειρο δισέλιδο φυλλάδιο με ενδεικτικές πληροφορίες για την Παλαιά και Νέα Μονή Ταλαντίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Απείλησε τον αδερφό του με καραμπίνα μέσα στο ποιμνιοστάσιο!

AGGELOS DRITSAS

Έρχεται και τέταρτο χρώμα στα Φανάρια – Ποιο είναι και τι θα σημαίνει

admin

30 καταγγελίες την ημέρα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

admin

Ποδηλατάδα Αγάπης για την μικρή Μιχαέλα Μαρία στα Πυργιώτικα Ναυπλίου

diktio

Που και πότε θα διενεργεί rapid test η ΚΟμΥ Αργολίδας από 16 έως και 20 Οκτωβρίου

diktio

Ερωτήματα από το Νίκο Κοντό για το έργο ομβρίων υδάτων της Νέα Κίο

admin

Πόρτο Χέλι : 02:20 τα ξημερώματα

admin

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη του Πέτρου Τατούλη στην Αρκαδία

diktio

Πλήγμα για τον Ίλον Μασκ – Δικαστήριο ακύρωσε αμοιβή μαμούθ από την Tesla

diktio

Κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας σε Άργος και Ναύπλιο για τον Δικαστικό Καλλικράτη

diktio

Άργος: Ο Κώστας Παναγιώτου επέστρεψε στον Παναργειακό

diktio

Ξεφάντωμα στο Ναύπλιο και τα χωριά στο αποκορύφωμα της αποκριάς (πρόγραμμα)

AGGELOS DRITSAS