– www.Dritsas.gr

Σε πενήντα χρόνια καταφέραμε σαν οικονομικό σύστημα που δημιουργεί την κοινωνία της κατανάλωσης φτηνών προιόντων , τυλιγμένων σε πλαστικές συσκευασίες (ακόμα και του νερού που πίνουμε σε πλαστικά μπουκάλια) να δημιουργήσουμε ένα ακόμα πελώριο μη διαχειρίσιμο πρόβλημα.
Οι χωματερές του πλανήτη γέμισαν και τώρα θέλουν οι άρχοντες να κάψουν τα σκουπίδια τους για να παράγουν νέο εμπόρευμα την ενέργεια , επιβαρύνοντας το κλίμα και τον αέρα που αναπνέουμε . Μυαλό δεν βάζουμε.
1.Μια πρώτη σημαντική απάντηση στο πρόβλημα είναι η ΜΕΙΩΣΗ των απορριμμάτων αλλά και η αλλαγή στο μοντέλο παραγωγής ..Λιγότερη κατανάλωση  , όχι σπατάλη στις συσκευασίες και κυρίως τις πλαστικές μια χρήσης  , ποιοτικά προιόντα με μεγάλο χρόνο ζωής  , φτιαγμένα με απλά υλικά φιλικά στο περιβάλλον και όχι δηλητήρια που η φύση δεν μπορεί να διασπάσει. Νερό από τον Δήμο όχι στην πανάκριβη ιδιωτικοποίηση του πόσιμου νερού, με 10 εκατομμύρια τον χρόνο πανάκριβα πλαστικά μπουκάλια – σκουπίδια .
2.Η δεύτερη απάντηση είναι κομποστοποίηση των οργανικών βιοαποδομήσιμων. Ζωικών με ανερόβια ζύμωση και φυτικών με αερόβια. Κομποστοποίηση στην πηγή, στο σπίτι ,στην γειτονιά ,στην επιχείρηση. Κομποστοποίηση στην Ερμιονίδα.
3.Παραγωγή πρώτης ύλης από τα τέσσερα ρεύματα χαρτί, πλαστικό γυαλί ,μέταλλο. Στα χρόνια της ύφεσης και οικονομικής κρίσης μόνο το κράτος μπορεί να λειτουργήσει τέτοια εργοστάσια γιατί το κέρδος έχει μειωθεί πολύ και οι ιδιώτες δεν ενδιαφέρονται. Όσο το δυνατόν περισσότερες φορές να ξαναφτιάξουμε προιόντα με την πρώτη ύλη που παράγει η ανακύκλωση. Να δώσουμε θέσεις εργασίας να έχουμε  αποδεκτή για τα προιόντα που οι πολίτες διαχωρίζουν στην πηγή και τώρα καταλήγουν στις χωματερές.
4.Όμως ότι κι αν  κάνουμε δυστυχώς για διάφορους λόγους υπάρχουν απορρίμματα που μόνο να θαφτούν η να καούν είναι δυνατόν .Αυτές είναι οι δυο λύσεις τελικού αποδέκτη μετά από όποια επεξεργασία των απορριμμάτων .Και δυστυχώς λόγω της φύσης της παραγωγής σήμερα αυτά είναι πολλά .Πρέπει να επιλέξουμε λοιπόν .Καύση από ιδιώτες για παραγωγή ενέργειας από απορρίμματα η κρατικούς ΧΥΤΥ και ανακύκλωση-κομποστοποίηση.


Η Ερμιονίδα χρειάζεται στο άμεσο μέλλον ένα δικό της χώρο Υγειονομικής ταφής σαν την μονάδα της ΤΕΡΝΑ η τον ΧΥΤΥ Άμφισας που στέλναμε τα απορρίμματα μας. Γιατί θάψιμο κάνει η ΤΕΡΝΑ σήμερα και μέχρι να φτιαχτούν η να υπάρχουν οι αποδέκτες καύσης των προιόντων της , θάβει στο Βαλτέτσι τα σκουπίδια της Ερμιονίδας.
ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ,ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ,ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΙΚΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ,ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ –ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Χ.Υ.Τ.Υ (ΧΩΡΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ
ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ).


ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ, ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ

ΚΙΝΗΜΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ,ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αργολίδα: 17 άτομα συνέλαβε η αστυνομία για διάφορα αδικήματα

AGGELOS DRITSAS

Βρέθηκα στην κοινότητα των Λιμνών όπου ο Δήμος Άργους – Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Θρήνος στο Ναύπλιο: Δυστυχως η 51χρονη γυναίκα αστυνομικός δεν τα κατάφερε

AGGELOS DRITSAS

Γ. Γεωργόπουλος Οκτώβριος είναι μήνας αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού

AGGELOS DRITSAS

Σήμερα η μεγάλη συναυλία της Γλυκερίας στο Φάρο Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Σήμερα έγινε το ξεκίνημα μιας πολύ σημαντικής συνεργασίας

AGGELOS DRITSAS

Άρης Μουγκοπέτρος: Ακρωτηριάστηκε σε δύο δάχτυλα μετά από κροτίδα που «έσκασε» στα χέρια του

AGGELOS DRITSAS

Με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτριος Ορφανός συνεχίστηκε σήμερα η δράση ενημέρωσης

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ : Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα 2 ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Γ΄ Εθνική Αργολίδα: Μεγάλη νίκη για τον Παναργειακό με χατ τρικ του De Souza – Ήττα για την Ερμιονίδα

AGGELOS DRITSAS

Με μεγάλη συμμετοχή η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Νερό στην Αργολίδα ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Τσικνοπέμπτη στο 1o Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS