www.AggelosDritsas.gr

Σε πενήντα χρόνια καταφέραμε σαν οικονομικό σύστημα που δημιουργεί την κοινωνία της κατανάλωσης φτηνών προιόντων , τυλιγμένων σε πλαστικές συσκευασίες (ακόμα και του νερού που πίνουμε σε πλαστικά μπουκάλια) να δημιουργήσουμε ένα ακόμα πελώριο μη διαχειρίσιμο πρόβλημα.
Οι χωματερές του πλανήτη γέμισαν και τώρα θέλουν οι άρχοντες να κάψουν τα σκουπίδια τους για να παράγουν νέο εμπόρευμα την ενέργεια , επιβαρύνοντας το κλίμα και τον αέρα που αναπνέουμε . Μυαλό δεν βάζουμε.
1.Μια πρώτη σημαντική απάντηση στο πρόβλημα είναι η ΜΕΙΩΣΗ των απορριμμάτων αλλά και η αλλαγή στο μοντέλο παραγωγής ..Λιγότερη κατανάλωση  , όχι σπατάλη στις συσκευασίες και κυρίως τις πλαστικές μια χρήσης  , ποιοτικά προιόντα με μεγάλο χρόνο ζωής  , φτιαγμένα με απλά υλικά φιλικά στο περιβάλλον και όχι δηλητήρια που η φύση δεν μπορεί να διασπάσει. Νερό από τον Δήμο όχι στην πανάκριβη ιδιωτικοποίηση του πόσιμου νερού, με 10 εκατομμύρια τον χρόνο πανάκριβα πλαστικά μπουκάλια – σκουπίδια .
2.Η δεύτερη απάντηση είναι κομποστοποίηση των οργανικών βιοαποδομήσιμων. Ζωικών με ανερόβια ζύμωση και φυτικών με αερόβια. Κομποστοποίηση στην πηγή, στο σπίτι ,στην γειτονιά ,στην επιχείρηση. Κομποστοποίηση στην Ερμιονίδα.
3.Παραγωγή πρώτης ύλης από τα τέσσερα ρεύματα χαρτί, πλαστικό γυαλί ,μέταλλο. Στα χρόνια της ύφεσης και οικονομικής κρίσης μόνο το κράτος μπορεί να λειτουργήσει τέτοια εργοστάσια γιατί το κέρδος έχει μειωθεί πολύ και οι ιδιώτες δεν ενδιαφέρονται. Όσο το δυνατόν περισσότερες φορές να ξαναφτιάξουμε προιόντα με την πρώτη ύλη που παράγει η ανακύκλωση. Να δώσουμε θέσεις εργασίας να έχουμε  αποδεκτή για τα προιόντα που οι πολίτες διαχωρίζουν στην πηγή και τώρα καταλήγουν στις χωματερές.
4.Όμως ότι κι αν  κάνουμε δυστυχώς για διάφορους λόγους υπάρχουν απορρίμματα που μόνο να θαφτούν η να καούν είναι δυνατόν .Αυτές είναι οι δυο λύσεις τελικού αποδέκτη μετά από όποια επεξεργασία των απορριμμάτων .Και δυστυχώς λόγω της φύσης της παραγωγής σήμερα αυτά είναι πολλά .Πρέπει να επιλέξουμε λοιπόν .Καύση από ιδιώτες για παραγωγή ενέργειας από απορρίμματα η κρατικούς ΧΥΤΥ και ανακύκλωση-κομποστοποίηση.


Η Ερμιονίδα χρειάζεται στο άμεσο μέλλον ένα δικό της χώρο Υγειονομικής ταφής σαν την μονάδα της ΤΕΡΝΑ η τον ΧΥΤΥ Άμφισας που στέλναμε τα απορρίμματα μας. Γιατί θάψιμο κάνει η ΤΕΡΝΑ σήμερα και μέχρι να φτιαχτούν η να υπάρχουν οι αποδέκτες καύσης των προιόντων της , θάβει στο Βαλτέτσι τα σκουπίδια της Ερμιονίδας.
ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ,ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ,ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΙΚΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ,ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ –ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Χ.Υ.Τ.Υ (ΧΩΡΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ
ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ).


ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ, ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ

ΚΙΝΗΜΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ,ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Έπαιξαν τα “ρέστα΄” τους με τα σκουπίδια αλλά το εργοστάσιο ανακύκλωσης του ΚΑΜΠΟΣΟΥ τους εκθέτει

AGGELOS DRITSAS

Με μεγάλη συμμετοχή η κοπή της πίτας της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ναυπλίου της Νέας Δημοκρατίας ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Συνεχίζεται η προεκλογική δράση του Συνδυασμού ΕΝΔΗΕΡ

AGGELOS DRITSAS

Πάρος: Σκάφος βρέθηκε ανεβασμένο στη στεριά 

AGGELOS DRITSAS

Tο πρόγραμμα της 20ής Διεθνολογικής Συνάντησης Ναυπλίου «Απέναντι στο αύριο του κόσμου»

AGGELOS DRITSAS

Νοροϊός: Σε 48ωρη καραντίνα λόγω ιού – Νέα απαίτηση «μην βγαίνετε από τα σπίτια»

AGGELOS DRITSAS

Τουρισμός για Όλους: Δικαιούχοι και κριτήρια για τα voucher διακοπών

AGGELOS DRITSAS

Ζητείται ακίνητο για την στέγαση του Κέντρου Υγείας Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Παραμονή της εορτής του Αγίου Γεωργίου στον φερώνυμο Ιερό Ναό στην Ήρα του Δήμου Άργους – Μυκηνών,

AGGELOS DRITSAS

Τραγωδία στο Κιάτο: Νεκρή μια γυναίκα και δύο τραυματίες – ΙΧ «καρφώθηκε» σε δέντρο

AGGELOS DRITSAS

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο με τίτλο: «Έργα Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας

AGGELOS DRITSAS

Κύπελλο Ελλάδος: Πρόκριση για τον Παναργειακό στα πέναλτι

AGGELOS DRITSAS