ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΦΙΑ: Εξόφληση σε περισσότερες δόσεις και έκπτωση 10%

Σε περισσότερες δόσεις θα μπορούν να εξοφλήσουν τον ΕΝΦΙΑ φέτος, οι ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς το κυβερνητικό επιτελείο αποφάσισε να αυξήσει τον αριθμό των δώσεων σε 11 από 10, ξεκινώντας μάλιστα τη διαδικασία ένα μήνα νωρίτερα. 

Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν εφέτος να εξοφλήσουν τον Φόρο σε 11 αντί για 10 δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται στο τέλος Απριλίου, αντί για το τέλος Μαΐου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΑΑΔΕ τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα κερδίσουν έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ για τις κατοικίες που έχουν ασφαλίσει για φυσικές καταστροφές και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία η ΑΑΔΕ θα ξεκινήσει την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ με στόχο τα νέα εκκαθαριστικά να φτάσουν στους φορολογούμενους τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν φοροαπαλλαγές για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που θα βάλουν ενοικιοστάσιο σε κλειστά ακίνητα, όπως προτείνει η ΠΟΜΙΔΑ, επισημαίνοντας ότι «είναι κάτι που έχουμε συζητήσει στο υπουργείο. Είναι μία πρόταση που δεν μπορεί εύκολα να απορριφθεί. Έχω δώσει οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να κάνουν τις σχετικές μελέτες, ώστε να δούμε και με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τον πραγματικό αριθμό των ακινήτων και να κάνουμε με βάση τα στοιχεία αυτά μία ανάλυση κόστους-οφέλους. Προκειμένου να είμαστε σίγουροι από τον έλεγχο και τις διασταυρώσεις που θα κάνουμε, τόσο τον πραγματικό αριθμό των κενών διαμερισμάτων αλλά και για όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους. Έτσι ώστε η απόφαση που θα πάρουμε να βασίζεται σε περισσότερα δεδομένα».

Παράταση στον ΦΠΑ

Υπενθυμίζεται πως μιλώντας στο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε και την αναστολή ΦΠΑ στα νεόδμητα ακίνητα, έως το τέλος του 2025.

Πρόκειται για μια παρέμβαση που στόχο έχει να αυξήσει την προσφορά κατοικίας την αγορά, που σήμερα αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο υπουργός «πάνω απ’ όλα θεωρούμε ότι η έλλειψη στέγης αντιμετωπίζεται πρωτίστως με παραγωγή στέγης».

ΠΗΓΗ: CNN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

AGGELOS DRITSAS

Γιόρτασαν τον Άγιο Δημήτριο στο στρατόπεδο Ναυπλίου ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

176η τακτική εθελοντική αιμοδοσία των “Δεσμών Αίματος” στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Καίτη Γκρέυ: Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια

AGGELOS DRITSAS

Γέμισε “πειρατές” η Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο.

AGGELOS DRITSAS

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Υποχρεωτική θα είναι σε αυτούς τους κλάδους από 1/7

AGGELOS DRITSAS

Νεκρός άνδρας σε νησίδα στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας – Εξετάζεται η εγκληματική ενέργεια

AGGELOS DRITSAS

ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, σε συνεργασία με το φιλοζωικό σωματείο «Λάιζα».

AGGELOS DRITSAS

Θα “πετάξει” η σοκολάτα: Στα 10.000 δολλάρια ο τόνος του κακάο!

AGGELOS DRITSAS

Πότε θα «δείξει τα δόντια του» ο Γενάρης – «Δύο ισχυρά ψυχρά κύματα»

AGGELOS DRITSAS

Τα μεσάνυχτα άφησε την τελευταία του πνοή στο Βενιζέλειο το 17χρονο κορίτσι που υπέστη αλλεργικό σοκ

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ : Εργασίες διαγράμμισης θέσεων ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS