ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας στη συνεδρίαση της 9ης Απριλίου 2024, εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της κατάργησης του Ειρηνοδικείου Μάσσητος Κρανιδίου, η οποία προβλέπεται στο νέο σχέδιο νόμου “Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης”, όπως αυτό αναρτήθηκε στις 4 Απριλίου 2024 για δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σε συνέχεια της επιστολής διαμαρτυρίας του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Γιάννη Γεωργόπουλου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, το ψήφισμα διαμαρτυρίας τονίζει ότι πρόκειται για μια απαράδεκτη, αδικαιολόγητη και άδικη πρόταση, η οποία συνιστά σοβαρή υποβάθμιση του Δήμου Ερμιονίδας και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνει δεκτή από τους κατοίκους της περιοχής μας, από την στιγμή που αποτελεί σημαντική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

Στο ψήφισμα σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχικές προτάσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Παγκόσμιας Τράπεζας, οι οποίες στηριζόμενες σε ουσιαστικά τεχνοκρατικά και οικονομικά κριτήρια, προέβλεπαν την αναβάθμιση του Ειρηνοδικείου Μάσσητος Κρανιδίου σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Δηλαδή, ότι ο Δήμος Ερμιονίδας αριθμεί 13.567 μόνιμους κατοίκους, πληθυσμός που κατά την καλοκαιρινή περίοδο τετραπλασιάζεται λόγω της τουριστικής κίνησης, ενώ αποτελεί επαγγελματική έδρα 20 δικηγόρων και 5 συμβολαιογράφων.

Επίσης, ότι είναι ένας Δήμος απομονωμένος και απομακρυσμένος από τους υπόλοιπους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, αφού απέχει 75 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο και 85 χιλιόμετρα από το Άργος, μια χιλιομετρική απόσταση η οποία για να διανυθεί με όχημα απαιτείται πάνω από μία ώρα οδήγησης σε ένα επικίνδυνο οδικό δίκτυο, στο οποίο κατά τους χειμερινούς μήνες διακόπτεται συχνά η κυκλοφορία λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ακόμα τονίζεται η ιστορικότητα και η λειτουργικότητα του Ειρηνοδικείου Μάσσητος Κρανιδίου, το οποίο ιδρύθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και λειτουργεί αδιαλείπτως μέχρι σήμερα, κάνοντας και χρέη Πταισματοδικείου, εκδικάζοντας τις ποινικές υποθέσεις που αφορούσαν τους κατοίκους του Δήμου Ερμιονίδας. 

Εκδίδει ανά έτος πλήθος αποφάσεων και περαιώνει καθημερινά πολύ μεγάλο όγκο πράξεων και υποθέσεων, όπως προσημειώσεις, προσωρινές διαταγές, κληρονομητήρια, αποποιήσεις, πιστοποιητικά, διαθήκες, διαταγές πληρωμής και απόδοσης μισθίου, εκθέσεις κ.λπ..

Τέλος, ζητείται η αναβάθμιση του Ειρηνοδικείου Μάσσητος Κρανιδίου σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο και επισημαίνεται η κοινωνική αναγκαιότητα μιας τέτοιας απόφασης του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο Δήμος Ερμιονίδας θα συνεχίσει προς κάθε αρμόδια υπηρεσία και προς κάθε υπεύθυνο για το ζήτημα Κυβερνητικό αξιωματούχο, τις απαραίτητες ενέργειες που έχουν στόχο την αναβάθμιση του Ειρηνοδικείου Μάσσητος Κρανιδίου σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Γραφείο Δημάρχου

Η Επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Φλωρίδη:

3043 Κατάργηση Ειρηνοδικείου Μάσσητος Κρανιδίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

“Γιορτή των Φυσικών Επιστημών” στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω παγετού στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Με την “Αλλαγη Πορείας” ο Ιωάννης Παπαντωνόπουλος

AGGELOS DRITSAS

Πρωτιά για την ομάδα του 1ου Λυκείου Ναυπλίου στον τοπικό διαγωνισμό φυσικών επιστημών

AGGELOS DRITSAS

Από το Άργος στην Καστοριά!

AGGELOS DRITSAS

Δήμαρχος Άργους Μυκηνών: Σύνολο υποχρεώσεων της ΚΕΔΑΜ πpoς τρίτους και δημόσιους φορείς: 1.915.000€

AGGELOS DRITSAS

Άρια Ναυπλίου γιόρτασαν την Κοίμηση της Θεοτόκου

AGGELOS DRITSAS

Εργασίες καθαρισμού αύλειων χώρων σχολείων και καθαρισμός φρεατίων ομβρίων από το Δήμο Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Δημιουργούνται Αγροτικά Τμήματα στα Επιμελητήρια

AGGELOS DRITSAS

Πέθανε η Βέφα Αλεξιάδου

AGGELOS DRITSAS

Παρευρεθήκαμε σήμερα, 18/01 στην εκδήλωση

AGGELOS DRITSAS

Νέα Επίδαυρος: Τιμές στους γεννήτορες του Ελληνικού Κράτους

AGGELOS DRITSAS