ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥΓΕΙΑ

Ημέρα «Θυσίας του Διασώστη»: Βραβεύθηκε ο γιατρός Κ. Κατσαρός από την Αργολίδα

Στις 14 Ιανουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Σοφία Μπεφόν» της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ Αθήνας, η εκδήλωση μνήμης για τη θεσμοθετημένη ημέρα «Θυσίας του Διασώστη», με την παρουσία του Υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους και της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη.

Σημείο αναφοράς αποτελεί η νύχτα της 14ης Ιανουαρίου 2001, τότε που η ιατρός των Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ Σοφία Μπεφόν, ο νοσηλευτής του ΕΚΑΒ Γιώργος Λεβεντζώνης, ο κυβερνήτης Antonio Vacarri, ο συγκυβερνήτης Παναγιώτης Καταβέλης και ο ασθενής Αγαπητός Βαρκάδος, που επέβαιναν στο ελικόπτερο του ΕΚΑΒ κατά την πραγματοποίηση επείγουσας αεροδιακομιδής, βρήκαν τραγικό θάνατο κατά την πτώση του ανοικτά του Σουνίου. 

Τα επόμενα χρόνια, δυστυχώς ο κατάλογος των πεσόντων στο βωμό του επείγοντος και της διάσωσης των συνανθρώπων μας μεγάλωσε. Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού & αναγνώρισης, κάθε χρόνο στις 14 Ιανουαρίου, κατά την ημέρα «θυσίας του Διασώστη» αποτίουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής σε όλους τους διασώστες, νοσηλευτές, τους ιατρούς αλλά και όλα τα στελέχη, που από την ίδρυση του ΕΚΑΒ, με αλτρουισμό, επαγγελματισμό, ήθος και ευσυνειδησία, παραμένοντας πιστοί στο καθήκον έχασαν την ίδια τη ζωή τους προσπαθώντας να σώσουν τις ζωές συνανθρώπων μας.

Κατά τη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του «παρεχόμενου έργου του ΕΚΑΒ στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, κρίσεων και καταστροφών κατά τη διάρκεια του 2023», ενώ από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες & έπαινοι, στους διασώστες & στους ιατρούς:

– του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ) για τη συνδρομή τους κατά τις επιχειρήσεις διάσωσης στον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία, στο τραγικό ναυάγιο στην Πύλο και στην εκκένωση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κατά τη διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών στον νομό,

– του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης και Καβάλας για τη συνδρομή τους στην επιχείρηση εκκένωσης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κατά τη διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών στον νομό,

– του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Λάρισας για τη συνδρομή τους στις επιχειρήσεις διάσωσης των κατοίκων των πληγεισών περιοχών της Θεσσαλίας, από τα πλημμυρικά φαινόμενα που προήλθαν της κακοκαιρίας «Daniel»,

– του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης για τη συνδρομή τους στην επιχείρηση εκκένωσης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κατά τη διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών στον νομό καθώς και στις επιχειρήσεις διάσωσης των κατοίκων των πληγεισών περιοχών της Θεσσαλίας, από τα πλημμυρικά φαινόμενα που προήλθαν της κακοκαιρίας «Daniel».

– του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Τρίπολης για τη συνδρομή τους στην επιχείρηση διάσωσης των επιζώντων του τραγικού ναυαγίου στην Πύλο. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο Ιατρός Κωνσταντίνος Κατσαρός ο οποίος είναι Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας και  Διευθυντής του Περιφερειακού Τμήματος ΕΚΑΒ-Παράρτημα Τρίπολης.

Επίσης, ως ελάχιστος φόρος τιμής και αναγνωρίζοντας την ευσυνειδησία και τον επαγγελματισμό τους κατά τη προάσπιση του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας υγείας, κατόπιν απόφασης του ΔΣ του ΕΚΑΒ, πραγματοποιήθηκε απονομή τιμητικών πλακετών για την ευδόκιμη αφυπηρέτησή τους σε οκτώ συνταξιοδοτούμενους διασώστες και έναν ιατρό του ΕΚΑΒ.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου Χρήστος Ροϊλός, ο Διοικητής 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας Γιάννης Καρβέλης, ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, εκπρόσωποι κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Διοικητές & Υποδιοικητές Νοσοκομείων του νομού Αττικής, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, εκπρόσωποι της Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, συγγενείς των πεσόντων, εν ώρα καθήκοντος, διασωστών, νοσηλευτών & ιατρών του ΕΚΑΒ, εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων διασωστών & ιατρών του ΕΚΑΒ καθώς και διασώστες, νοσηλευτές & ιατροί του ΕΚΑΒ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Το Πρωτοδικείο Ναυπλίου ανακήρυξε Δήμαρχο Ερμιονίδας τον Γιάννη Γεωργόπουλο

AGGELOS DRITSAS

Το Σάββατο,18-5-2024,ημέρα των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Οσίου Παϊσίου

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, σε συνεργασία με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων,

AGGELOS DRITSAS

Σημαντικές αποφάσεις για την Αργολίδα : Στο επίκεντρο οι κατολισθήσεις στην Αρβανιτιά

AGGELOS DRITSAS

Γ. Γαβρήλος: Το εργασιακό Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης εμπερικλείει όλη την αντεργατική μανία της ΝΔ

AGGELOS DRITSAS

Τ.ΧΡΟΝΗΣ; Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την άκρως τιμητική πρόσκληση των διοργανωτών του Olympia Forum να συμμετέχω ως ομιλητής

AGGELOS DRITSAS

 Αριστείωνας Α.Ο. Λυγουρίου

AGGELOS DRITSAS

Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ

AGGELOS DRITSAS

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος

AGGELOS DRITSAS

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας κάνει ακόμα ένα βήμα μπροστά.

AGGELOS DRITSAS

Open Day στο Ναύπλιο: Γνωρίστε από κοντά την ποιότητα κατασκευής και τη φιλοσοφία μας

AGGELOS DRITSAS

Γέμισε με χαρά και μουσική η πλατεία Φιλελλήνων στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS