ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Στην τρέχουσα σχολική χρονιά έγινε επίσημη πρόταση από την Διευθύντρια του Σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στο Ναύπλιο &στο Κρανίδι κ Έφη Ντασκαγιαννη να δημιουργηθεί εξεταστικό κέντρο στην Ερμιονίδα για την απόκτηση Απολυτηρίου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ για ενήλικες αλλοδαπούς μαθητές.

Στην πρόταση αυτή όπως ήταν φυσικό ανταποκρίθηκε ο φίλος μας και Διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ Δημήτρης Σίδερης και σε συνεργασία με την Διευθύντρια του Α Δημοτικού σχολείου Κρανιδίου κ Βενετία Ρόζου,με τούς δασκάλους του σχολείου η ιδέα έγινε πράξη.

Οι πρώτοι ενήλικοι αλλοδαποί μαθητές που διαμένουν στην Ερμιονίδα πάνω από 20 χρόνια μετά από εξετάσεις απέκτησαν το απολυτήριο του Δημοτικού σχολείου και στην συνέχεια αφού είναι μαθητές μας θα αποκτήσουν και το απολυτήριο του Σχολείου δεύτερης ευκαιρίας, έτσι θα ολοκληρώσουν την Υποχρεωτική εκπαίδευση σύμφωνα με τις διατάξεις της Ελληνικής πολιτείας.

Είναι σημαντικό επίτευγμα ο καθένας στον τομέα του με τις ιδέες του,με τις αποφάσεις του με τις ενέργειες του,με τις πρωτοβουλίες να προσφέρει στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο ,να ενώνει την τοπική μας κοινωνία,να μεταδίδει την ελληνική Παιδεία και τον ελληνικό πολιτισμό.

Καλή συνέχεια σε όλους μας ,μας ενώνει η ελληνική παιδεία,μας ενώνει το διαχρονικό σύνθημα ίσες και πολλές δεύτερες ευκαιρίες σε όλους.

Τάσος Λάμπρου

Καθηγητής κοινωνικής εκπαίδευσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

«Ερμιονικός Σύνδεσμος»: 28 Δεκεμβρίου η καταληκτική ημερομηνία για το Βραβείο “Απόστολος Γκάτσος”

AGGELOS DRITSAS

Νέα Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου η Έλενα Ασπιώτη

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Κρίγγος: Κολυμβητήριο, ένα στοίχημα γενεών το κέρδισε η δική μας

AGGELOS DRITSAS

10o ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Σμυρνιώτης από την 4η Attica Green Expo: Έμπνευση, νέες ιδέες και αποτελεσματική δράση προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος

AGGELOS DRITSAS

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σημαντικές αποφάσεις για ιχθυοκαλλιέργειες, φυσικό αέριο και αιολικά πάρκα

AGGELOS DRITSAS

Μπήκαν οι βάσεις για την ενεργοποίηση της αδελφοποίησης Ναυπλίου – Όττομπρουν

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: “2η Γιορτή Μανταρινιού” στο Δρέπανο Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Το Λιμεναρχείο Ναυπλίου και το Λιμενικό Σώμα γιορτάζουν τον προστάτη τους Άγιο Νικόλαο

AGGELOS DRITSAS

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, υποδέχθηκε στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη τον Δήμαρχο Άργους-Μυκηνών, Γιάννη Μαλτέζο

AGGELOS DRITSAS

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΑΒΡΗΛΟΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

AGGELOS DRITSAS