ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Η γιορτή Ροδίου Ερμιόνης είναι ένα καθιερωμένο πολιτιστικό γεγονός που γιορτάζει την παράδοση και τα τοπικά προϊόντα της Ερμιόνης, με επίκεντρο το ρόδι, που αποτελεί σύμβολο γονιμότητας και ευημερίας.

Η 13η γιορτή ροδιού στην Ερμιόνη θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 26 και 27 Οκτωβρίου 2024.

Η γιορτή αυτή ξεκίνησε το 2011 και πραγματοποιείται κάθε χρόνο, προς τα τέλη Οκτωβρίου, προσελκύοντας επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τοπικά προϊόντα με βάση το ρόδι, όπως γλυκά, μαρμελάδες, ποτά και παραδοσιακά εδέσματα. 

Παράλληλα, διοργανώνονται διάφορα δρώμενα και εκδηλώσεις, όπως χορευτικά, μουσικές παραστάσεις, εκθέσεις τοπικών προϊόντων και σεμινάρια σχετικά με την καλλιέργεια του ροδιού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα χορευτικά συγκροτήματα της Ερμιόνης, που συμμετέχουν κάθε χρόνο με παραδοσιακούς χορούς, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα που συνδυάζει την τοπική κουλτούρα με τη χαρά του εορτασμού.

Οι εκδηλώσεις αυτές είναι μια γιορτή της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής και μια ευκαιρία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες να βιώσουν την τοπική παράδοση σε όλο της το μεγαλείο.

Η γιορτή Ροδίου έχει καταφέρει να εξελιχθεί σε θεσμό, προβάλλοντας όχι μόνο το ρόδι της Ερμιόνης αλλά και την ομορφιά και τον πολιτισμό της περιοχής.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο λιμάνι της Ερμιόνης, όπου θα λειτουργήσει έκθεση ροδιού, αναδεικνύοντας την ποιότητα και την αναγνωρισμένη προέλευση του τοπικού προϊόντος.

Η διοργάνωση, που αναμένεται να προσελκύσει πλήθος επισκεπτών, γίνεται με την υποστήριξη του Δήμου Ερμιονίδας και άλλων θεσμικών και ιδιωτικών φορέων. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Αυτές τις ημέρες, γίνονται οι δηλώσεις συμμετοχής για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στα περίπτερα της έκθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι εργοδότες στην Ελλάδα για το 2024

AGGELOS DRITSAS

Α Β &ΣΤ τάξεις δημ.σχ. Ανυφίου φόρεσαν τα μπλε τους για την ημέρα αυτισμού

AGGELOS DRITSAS

Ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών

AGGELOS DRITSAS

Η απάντηση του Τάσου Χρόνη στον Γιάννη Σαρρή: “Πλυντήριο τραμπουκισμών και πολιτικού βόθρου…”

AGGELOS DRITSAS

Η Νίνα Κατερίνη στην ΙΡΙΣ Άργους

AGGELOS DRITSAS

Ανάβει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας για τον τραγικό θάνατο της 27χρονης ειδικευόμενης ιατρού

AGGELOS DRITSAS

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ : Ο Δημήτρης Καραγιάννης ορκίστηκε νέος Δημοτικός Σύμβουλος

AGGELOS DRITSAS

Ανακοίνωση υποψηφιότητας : Ιωάννα – Αθανασία Σκανδάλη

AGGELOS DRITSAS

Έρχεται ο λογαριασμός για ανασφάλιστα οχήματα: Διασταυρώσεις από Σεπτέμβριο

AGGELOS DRITSAS

Σε “οικογενειακό κλίμα” η κοπή της βασιλόπιτας για τα τμήματα του Ερμή Κιιβερίου

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Καθημερινές συναντήσεις του Δημήτρη Ορφανού με συλλόγους και φορείς

AGGELOS DRITSAS