ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Με θρησκευτική λαμπρότητα και κάθε επισημότητα η πόλη του Ναυπλίου τιμά τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη

Άγιος Κωνσταντίνος ο Υδραίος Νεομάρτυρας

Ο Άγιος Κωνσταντίνος γεννήθηκε στην Ύδρα και ο πατέρας του ονομαζόταν Μιχαήλ, η δε μητέρα του Μαρίνα.

Δεκαοκτώ χρονών έφυγε από την Ύδρα και πήγε στη Ρόδο, κοντά στον Τούρκο ηγεμόνα Χασάν Καπετάν. Εκεί ο Κωνσταντίνος παρασύρθηκε και έξισλαμίστηκε, με το όνομα Χασάν και για τρία χρόνια απολάμβανε μεγάλες τιμές. Αργότερα όμως, συναισθάνθηκε το ολίσθημα του και άρχισε να μετανοεί.

Έκανε ελεημοσύνες και έκλαψε πικρά. Τελικά, για να εξιλεωθεί αποφάσισε να μαρτυρήσει. Βρήκε λοιπόν κάποιο πνευματικό, εξομολογήθηκε και ζήτησε την ευχή του να μαρτυρήσει. Ο πνευματικός του όμως τον απέτρεψε, διότι φοβήθηκε το νεαρό της ηλικίας του.

Ο Κωνσταντίνος έκανε υπακοή, εγκατέλειψε τη Ρόδο και πήγε στην πόλη Κρίμι, κατόπιν στην Κωνσταντινούπολη και από ‘κει στο Άγιον Όρος.

Στην Μονή Ιβήρων, προετοιμάστηκε για το μαρτύριο και αφού πήρε την ευχή των πατέρων ήλθε στη Ρόδο. Εκεί, παρουσιάστηκε στον ηγεμόνα και με θάρρος ομολόγησε τον Χριστό. Τα βασανιστήρια που ακολούθησαν ήταν φρικτά. Τελικά τον απαγχόνισαν στις 14 Νοεμβρίου 1800 μ.Χ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

1ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΡΓΟΥΣ – ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ !

AGGELOS DRITSAS

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Περιφερειάρχης κ. Δημήτρης Πτωχός

AGGELOS DRITSAS

 Η Πυραμίδα του Ελληνικού στην Αργολίδα BINTEO DRONE

AGGELOS DRITSAS

ΕΝΔΗΕΡ: Επίσκεψη σήμερα στην Δημοτική Κοινότητα Φούρνων

AGGELOS DRITSAS

Αποχαιρετισμός στον Μιχάλη Μαντά – συγγραφέα ηλεκτρονικών βιβλίων ψαρέματος ,Ο Μιχάλης Μαντάς γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1948.

AGGELOS DRITSAS

 «Γιατί τα Δημοτικά Σφαγεία Ερμιονίδας παραμένουν κλειστά»;  ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Οι πάγιες διεκδικήσεις του Αυτοδιοικητικού Κινήματος και το τακτικό συνέδριοτης Κ.Ε.Δ.Ε

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: 13 άτομα συνέλαβε η αστυνομία για ναρκωτικά, κ.ο.κ. και παράνομη διαμονή

AGGELOS DRITSAS

Ολοκληρώθηκε ο 7ος δρόμος Καραθώνας – Αρβανιτιάς ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Τέσσερις συλλήψεις για κλοπές από σπείρα στην Πελοπόννησο

AGGELOS DRITSAS

ΠΙΤΣΑΣ : Σας παρακαλούμε να είστε προσεκτικοί και να σέβεστε τον χώρο

AGGELOS DRITSAS

Γλέντι με γνήσιες μικρασιάτικες μελωδίες στη Νέα Κίο – Συνεχίζεται το πρόγραμμα των Κιανών 2023

AGGELOS DRITSAS