ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Η 15η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης σχετικά με τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο).

Κάθε χρόνο, περίπου 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο ποσοστό 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Το 80% από αυτά προέρχεται από χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος. Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά. Ποσοστό 70% – 80% από τα παιδιά που έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη θεραπεία γίνεται καλά με την πρόοδο της ιατρικής και λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού. Κάθε μέρα εκτιμάται ότι περίπου 20 παιδιά πεθαίνουν από καρκίνο στην Ευρώπη.

Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Η εμφάνιση καρκίνου στα παιδιά αποτελεί τη δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου μετά από τα ατυχήματα. Ταυτόχρονα όμως, οκτώ στα δέκα παιδιά που εμφανίζουν σήμερα λευχαιμία θεραπεύονται και αυτό είναι το μήνυμα που θα πρέπει να συγκρατήσουμε όλοι μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

«Ερμιονικός Σύνδεσμος»: 28 Δεκεμβρίου η καταληκτική ημερομηνία για το Βραβείο “Απόστολος Γκάτσος”

AGGELOS DRITSAS

Τι είπε στο ΔΣ της ΚΕΔΕ ο Ειδικός Γραμματέας Ζώων Συντροφιάς κ. Χρυσάκης

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Χρόνης Δήμαρχος Επιδαύρου: Η νίκη είναι μεγάλη! Η ευθύνη μεγαλύτερη!!!

AGGELOS DRITSAS

Υπογραφή σύμβασης για τη συντήρηση και τον καθαρισμό ρεμάτων στην Π.Ε. Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Δώρο Χριστουγέννων 2024: Πότε καταβάλλεται – Ποιοι το δικαιούνται

AGGELOS DRITSAS

Σε διαβούλευση το νέο εργατικό νομοσχέδιο – Αλλαγές σε ΕΡΓΑΝΗ, προσλήψεις, ψηφιακή κάρτα κ.ά.

AGGELOS DRITSAS

Βασίλης Γ. Σιδέρης : 200 χρόνων από τη Μάχη των Μύλων ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Πρόγραμμα Ακριδοκτονίας στην Π.Ε. Αργολίδας ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

16 εκατ. ευρώ για την προστασία των ακτών της Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Αποκριάτικο γλέντι από τον Μορφωτικό Σύλλογο Νέας Κίου

AGGELOS DRITSAS

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας της Διοίκησης του Νοσοκομείου Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Σύγκρουση μηχανής μεγάλου κυβισμού με αυτοκίνητο στο Ναύπλιο – Τραυματίας ο οδηγός του δικύκλου ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS