ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κάποιοι αποφάσισαν πάλι για εμάς χωρίς εμάς ,την κατάργηση του ιστορικού Ειρηνοδικείου Μάσσητος

ΚΡΑΝΙΔΙ 09/04/2024

Κάποιοι αποφάσισαν πάλι για εμάς χωρίς εμάς ,την κατάργηση του ιστορικού Ειρηνοδικείου Μάσσητος

Σήμερα Τρίτη ,το απόγευμα στις 6.00μμ ,σε αίθουσα συνεδριάσεων του Λυκείου Κρανιδίου συνεδριάζει το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας με κύριο θέμα την απόφαση σχετικά με την κατάργηση του ιστορικού Ειρηνοδικείου Μάσσητος στην πόλη του Κρανιδίου.

Μια απαράδεκτη και καταχρηστική απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης που θα δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα τόσο στους κατοίκους της Ερμιονίδας όσο και θα πλήξει την τοπική μας κοινωνία σε όλες τις οικονομικές της δραστηριότητες.

Κάποιοι αποφάσισαν πάλι για εμάς χωρίς εμάς χωρίς να ενημερώσουν τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ευρύτερα την τοπική κοινωνία.

Κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι η χιλιομετρική απόσταση μας από την πρωτεύουσα του νομού αποτελεί σοβαρό επιχείρημα για την αναγκαιότητα της διατήρησης του όταν διατηρούν το Ειρηνοδικείο Άργους στην νέα διοικητική δομή, κάποιοι μας κοροϊδεύουν δεν κατανοούν την κοινή λογική, και συνεχίζουν εξυπηρετούν παλαιοκομματικές σκοπιμότητες.

Η προτεινόμενη διοικητική δομή στην συγκρότηση των Δικαστηρίων της χώρας είναι αποκλειστική επιλογή της παρούσας κυβέρνησης η οποία επιχειρηματολογεί ότι με αυτό θα επιτύχει την επίσπευση των δικαστικών αποφάσεων…..

Πότε η υπερσυγκέντρωση διοικητικών δομών, υπηρεσιών, ανθρώπινου δυναμικού δεν επιλύει προβλήματα αντίθετα τα πολλαπλασιάζει.

Μόνο η ουσιαστική αποκέντρωση με πόρους, με αρμοδιότητες, με ανθρώπινο δυναμικό, με πρόγραμμα δράσης επιτυγχάνει θετικά αποτελέσματα.

Τέρμα τα ψέματα, είναι συνειδητή απόφαση της παρούσης Κυβέρνησης ο Συγκεντρωτισμός σε όλες τις επιλογές της, σε όλες τις αποφάσεις και θα δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα σε όλες τοπικές κοινωνίες.

Κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι με τις αποφάσεις τους ,με τις ενέργειες τους καταστρατηγούν την φυσιογνωμία ενός τόπου, μίας τοπικής κοινωνίας, την ιστορία ενός τόπου ο οποίος χάνει σταδιακά όλες τις υπηρεσίες του και μετατρέπεται σε περιφερειακό οικισμό.

Σε αυτήν την υποβάθμιση απαιτείται να αντισταθούμε, φτάνει πια, οι αυτοσχεδιασμοί έχουν ένα όριο και ήδη αυτό εξαντλήθηκε.

Ο Δήμος Ερμιονίδας με τις σημερινές αποφάσεις δεν πρέπει να μείνει στα λόγια, στα ψηφίσματα, στις επιστολές, χρειάζονται σημαντικές αποφάσεις άμεσης αντίδρασης, κατάθεση επιχειρημάτων να τεκμηριώσουμε την ορθότητα των επιχειρημάτων μας αλλά δυναμικές κινητοποιήσεις εάν χρειαστεί .

Η χιλιομετρική απόσταση από το Ναύπλιο, η γεωγραφική φυσιογνωμία, και η ιστορικότητα του Ειρηνοδικείου Μασσητος, η αυξητική πληθυσμιακή προοπτική σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της Ερμιονίδας, η ταλαιπωρία των κατοίκων από τις μη αναγκαίες μετακινήσεις, αλλά τα οικονομικά και κοινωνικά αποτελέσματα από την κατάργηση των υπηρεσιών σε ένα τόπο είναι τα ισχυρά επιχειρήματα μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε όλοι μαζί αυτή την δίκαιη μάχη.

Φτάνει πια οι αποφάσεις που υποβαθμίζουν την Ερμιονίδα μας.

Τάσος Λάμπρου

Δημοτικός σύμβουλος

Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής ΕΝ.ΔΗ.ΕΡ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Εχει γίνει διακοπή νερού μέχρι την αποκατάσταση αυτών.

AGGELOS DRITSAS

Διαβούλευση στους Δήμους της Αργολίδας για το Πρόγραμμα Αλιείας, Θάλασσας και Υδατοκαλλιέργειας

AGGELOS DRITSAS

«Μπαρδούνια»Κρανιδίου

AGGELOS DRITSAS

Με τραγούδια, θέατρο, χαμόγελα και συγκίνηση, οι συμμετέχοντες/ουσες του Θερινού Προγράμματος Λυκείου HSSP 2025

AGGELOS DRITSAS

Καταργείται το Πανεπιστημιακό Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας στο Άργος και 35 ακόμα τμήματα που ιδρύθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ

AGGELOS DRITSAS

Επίδαυρος: Εγκαίνια εκλογικού κέντρου και παρουσίαση του συνδυασμού “Δύναμη Προοπτικής”

AGGELOS DRITSAS

Ένα ακόμα βήμα έγινε.

AGGELOS DRITSAS

Street Food Festival και «Λευκή Νύχτα» στην Τρίπολη Δημήτρης Πτωχός

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Στον Παναργειακό B.C. ο Γιώργος Λιάκος

AGGELOS DRITSAS

Αγωνιστικές διαδρομές: Μαραθώνιος, Ημιμαραθώνιος, 5km και 1km

AGGELOS DRITSAS

ο Ορειβατικός Σύλλογος Ναυπλίου σας προσκαλεί να συμμετάσχετε

AGGELOS DRITSAS

Η κόρη του Πύρρου Δήμα άλλαξε το επώνυμο της στα social media

AGGELOS DRITSAS