ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από απόψε μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης (27-02-24). Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους εντάσεως έως 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Κυριακή (25-02-24)

α. Από τις βραδινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

Τη Δευτέρα (26-02-24)

α. Από τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά), την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), τις Κυκλάδες, την Κρήτη (κυρίως τα νότια) και πρόσκαιρα στη δυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

β. Από τις προμεσημβρινές ώρες θα επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα) και τα Δωδεκάνησα.

Την Τρίτη (27-02-24)

α. Τα έντονα φαινόμενα θα διατηρηθούν στις νότιες περιοχές των Δωδεκανήσων και βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Ο καιρός σήμερα

Προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς επίσης και στο Ιόνιο. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στην Πελοπόννησο, στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Κρήτη, που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν ανατολικότερα. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο, στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο θα είναι έντονα και υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων. Η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 12 βαθμούς), 10 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 7 έως 11 βαθμούς στην Ήπειρο), 12 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (στη Βόρεια Κρήτη έως τους 22 βαθμούς), 10 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 10 έως 21 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στη θάλασσα Κυθήρων ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και μετά το μεσημέρι τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Από την παρουσίαση των βιβλίων του συντοπίτη μας Σταμάτη Βλαχοδημήτρη.

AGGELOS DRITSAS

Μπήκαν οι βάσεις για την ενεργοποίηση της αδελφοποίησης Ναυπλίου – Όττομπρουν

AGGELOS DRITSAS

Με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό τιμήσαμε σήμερα τρεις δημοτικούς υπαλλήλους

AGGELOS DRITSAS

Συμμετοχή του 2ου Λυκείου Ναυπλίου στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «ImagineEU»

AGGELOS DRITSAS

Πραγματοποιήσαμε αυτοψία με στελέχη του ΥΠΠΟ

AGGELOS DRITSAS

Υποδεχθήκαμε την πρώτη ομάδα Ο.Π.Κ.Ε. που εγκαταστάθηκε στο ισόγειο της «Αργώ Α.Ε» Νέα Κίο

AGGELOS DRITSAS

Τι άλλο; Το πορτοκάλι. “Πιάσε το πορτοκάλι και μίλα μου για σένα”

AGGELOS DRITSAS

Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας 

AGGELOS DRITSAS

Α. ΓΑΝΩΣΗΣ:Μεγάλο πλήγμα για την Ερμιονίδα μας η φωτιά στην Μυλίνδρα Κρανιδίου

AGGELOS DRITSAS

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ : Προβοκατόρικες ενέργειες Ντροπή …

AGGELOS DRITSAS

Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

AGGELOS DRITSAS