ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατάθεση αναφοράς στη βουλή από τον Γ. Γαβρήλο: Άμεση η ανάγκη για ενίσχυση των κτηνοτρόφων εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών

Αναφορά προς τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών κατέθεσε ο Γιώργος Γαβρήλος και άλλοι 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ σχετικά με την ανάγκη για άμεση στήριξη των κτηνοτρόφων, οι οποίοι επλήγησαν από τις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές που κατέκαψαν πολλές περιοχές της χώρας μας.

Διαβιβάζοντας, μέσω της Αναφοράς, την πρόσφατη επιστολή του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων, ο βουλευτής Αργολίδας και οι συνυπογράφοντες το κείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου, σημειώνουν πως οι πρόσφατες φωτιές που εκδηλώθηκαν στη χώρα αποτέλεσαν ένα τεράστιο πλήγμα και για την κτηνοτροφία, τη μελισσουργεία και πολλές αγροτικές δραστηριότητες.

Οι φλόγες που για μέρες έκαιγαν, κατέστρεψαν ολοσχερώς ζωικό κεφάλαιο, υποδομές (στάβλοι, στάνες, θερμοκήπια), βοσκοτόπια, χωράφια, κα. Επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα και οι κόποι μιας ζωής έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, υπογραμμίζουν οι βουλευτές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, με αποτέλεσμα να χρειάζονται άμεσα μέτρα ενίσχυσης για τους κτηνοτρόφους τους αγρότες και τους μελισσοκόμους. Τέλος, ζητείται από τα αρμόδια Υπουργεία να λάβουν άμεσα μέτρα στήριξης, διαθέτοντας και πόρους από το Ταμείο αρωγής, είτε από οποιουδήποτε άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο, ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί να ξαναφτιάξουν ό,τι απόμεινε.

Αν η Πολιτεία, όπως αναφέρουν τέλος, δεν μεριμνήσει για τους Έλληνες Κτηνοτρόφους και παραγωγούς τότε οι συνέπειες θα είναι ανεπανόρθωτες τόσο για τους ίδιους, όσο και για την κοινωνία, αφού η μείωση στην παραγωγή γάλακτος και λοιπών προϊόντων θα είναι το πρώτο άμεσο αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν Αργολίδας ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”

AGGELOS DRITSAS

Αυθεντικές Αργειακές καντρίλιες

AGGELOS DRITSAS

Κασσελάκης από Αργολίδα: «Βρισκόμαστε κόντρα στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα»

admin

Η 30η Νοεμβρίου επίσημη αργία για τα φαρμακεία της πόλης του Ναυπλίου

diktio

Τριάντα οκτώ νέες υπηρεσίες στο gov.gr τον Δεκέμβριο

admin

Μήνυμα του Συνδέσμου Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Νομού Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Πυρκαγιά κατέστρεψε σπίτι στον Αγ. Αδριανό

diktio

Τέλος τα πιστοποιητικά γέννησης, οικογενειακής κατάστασης

admin

Άργος: Μονομαχία Καμπόσου – Μαλτέζου στον 2ο γύρο των εκλογών

diktio

Διεξήχθη η 1η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ερμιονίδας ΒΙΝΤΕΟ

admin

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Ιανουαρίου 2024 όλων των ταμείων

diktio

Ελαφάκι παγιδεύτηκε σε βράχια στη Καλαμάτα – Το διέσωσε η πυροσβεστική

admin