ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Την εξέχουσα ηρωική μορφή του Κρανιδιώτη οπλαρχηγού, Παπαρσένη Κρέστα, τίμησε, σήμερα Τετάρτη 4/12 Δήμος Ερμιονίδας και το Ιστορικό Λαογραφικό Κέντρο Κρανιδίου, με τη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου, την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Διευθυντή του Γυμνασίου Κρανιδίου και μια σεμνή τελετή, όπου κατατέθηκαν στεφάνια στην προτομή του Ήρωα στην πλατεία «Παπαρσένη».

🔹Ελευθερία σημαίνει ευθύνη και σήμερα στο ιστορικό Κρανίδι μας τηρήσαμε το χρέος μας να κρατάμε άσβεστη τη μνήμη ενός Ήρωα συντοπίτη μας.

🔹Την Κυριακή 8/12 θα μεταβούμε στα Δερβενάκια για απόδοση τιμών στον τάφο του ήρωα.

🔹Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το Υπ’ αριθμ. 40 Προεδρικό διάταγμα ΦΕΚ 104 τ. Α’ /27.05.2022 Καθιερώθηκε η πρώτη Κυριακή του Δεκεμβρίου κάθε έτους, επέτειος του ηρωικού θανάτου (28 Νοεμβρίου 2022) του εκ Κρανιδίου Αρχιμανδρίτη Αρσενίου Κρέστα, οπλαρχηγού της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για τον Κοινότητα Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας.

🇬🇷 Τιμούμε τον θρυλικό αγωνιστή της επανάστασης, τον φημισμένο οπλαρχηγό Παπαρσένη Κρέστα, τον Ήρωα που η δράση του έγινε σύμβολο του αγώνα για την ελευθερία του γένους.

Ο Αρσένιος Κρέστας ή «Παπαρσένης» ως οπλαρχηγός έδωσε πολλές και σκληρές μάχες. Υπήρξε μια φλογερή προσωπικότητα της εκκλησίας, ένας ατρόμητος πολεμιστής και ιδεολόγος.

Τιμή και δόξα στον Ήρωα μας, Αρσένιο Κρέστα «Παπαρσένη»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Προσωρινός ανάδοχος για το έργο μεταφοράς νερού από τη διώρυγα Ανάβαλου σε Ασίνη και Άρια

AGGELOS DRITSAS

Δηλώσεις Δημάρχου Ναυπλιέων, Δημητρίου Ι. Ορφανού ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Τέλος ο καφές στο αυτοκίνητο – Πόσο είναι το πρόστιμο

AGGELOS DRITSAS

Δυο συλλήψεις για ναρκωτικά και απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Λάμπρου για τις συνενώσεις των ΔΕΥΑ ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Αποζημιώσεις αγροτών στην Αργολίδα για ζημιές από τις κακοκαιρίες Daniel και Elias

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Ερμιονίδας: Το Επιμελητήριο Αργολίδας στο Κρανίδι επισκέφτηκε ο Τάσος Λάμπρου

AGGELOS DRITSAS

Γονείς και σχολείο εν δράσει στο Ναύπλιο: Aνοιχτές συζητήσεις για γονείς και κηδεμόνες

AGGELOS DRITSAS

Ο παραλογισμός και οι θυσίες ενός Κόσμου που Αλλάζει (γράφει ο Δρ. Γεώργας Αναστάσιος)

AGGELOS DRITSAS

Ο μασκαράς μπορεί να είναι… ελεγκτής της ΑΑΔΕ

AGGELOS DRITSAS

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον Βαρδή Βαρδινογιάννη

AGGELOS DRITSAS