ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατώτατος μισθός: Σήμερα «πάει» στη Βουλή η τροπολογία για τη διαβούλευση

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να κατατεθεί – εκτός απροόπτου – η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με την οποία θα καθοριστεί η διαδικασία της διαβούλευσης και το χρονοδιάγραμμα για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι να επιτευχθεί ο στόχος για αύξηση από 1η Απριλίου και να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα της ετήσιας διαβούλευσης για την αύξηση των βασικών αποδοχών.

Σύμφωνα με τον σχετικό σχεδιασμό, οι διαβουλεύσεις θα ξεκινούν κάθε χρόνο στα τέλη Ιανουαρίου, αντί για τέλη Φεβρουαρίου και η εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Εργασίας προς το υπουργικό συμβούλιο για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού των υπαλλήλων και του κατώτατου ημερομισθίου των εργατοτεχνιτών θα γίνεται το πρώτο 15νθήμερο του Μαρτίου.

Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος

Από 1ης Απριλίου 2023 βρίσκεται σε ισχύ η αύξηση του κατώτατου μισθού, κατά 9,4%, στα 780 ευρώ μικτά για τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τα επικρατέστερα σενάρια η νέα αύξηση θα είναι πέριξ του 5% και ενδεχομένως να φτάσει το 6,5%, σύμφωνα με τους πιο αισιόδοξους.

Για παράδειγμα, με ένα μέσο ποσοστό αύξησης 5,2% τον Απρίλιο, ο κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί στα 821 (μικτά) ευρώ, αντί 780 ευρώ (μικτά) σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί συνολικά 19 επιδόματα και βοηθήματα επηρεάζονται από την αύξηση του κατώτατου μισθού και αναμένεται να σημειώσουν εκ νέου αύξηση και φέτος.

ΠΗΓΗ: CNN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΩΡΗΣ Δεν ήρθαμε ως τιμωροί είμαστε λαικοί άνθρωποι δεν θα αδικήσουμε κανέναν . ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

3ο Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου 2024.

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα| Σε λειτουργία οι κατασκηνώσεις Φαρμακά ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Άργους Μυκηνών: Θα εγκατασταθούν τρείς νέες διμοιρίες ΟΠΚΕ για την καταστολή της παραβατικότητας

AGGELOS DRITSAS

Προχωρούν οι διαδικασίες για το Επιγραφικό Μουσείο στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Η ιστορική ομάδα του Παναργειακού μετά από δυόμιση δεκαετίες επιστρέφει στη Β Εθνική, σημερινή Super League2..

AGGELOS DRITSAS

Αυτοκτόνησε ο πρώην παίκτης του GNTM, Ερμής Καραγιάννης

AGGELOS DRITSAS

Η Κινητή Ομάδα Υγείας Αργολίδας ενημερώνει: Τα σημεία διενέργειας rapid tests από 20 έως 26/1

AGGELOS DRITSAS

Μεταμόρφωση Σωτήρος: Πλήθος πιστών στα Λευκάκια Ναυπλίου ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Ριζική αναβάθμιση του στόλου των οχημάτων καθαριότητας του Δήμου Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Υποχωρεί η κακοκαιρία – Τι καιρό θα κάνει μέχρι και την Πέμπτη 9/11

AGGELOS DRITSAS

Εμφανίστηκε σαν… μελλοντολόγος, της άρπαξε 11.000 ευρώ!

AGGELOS DRITSAS