ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατώτατος μισθός: Σήμερα «πάει» στη Βουλή η τροπολογία για τη διαβούλευση

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να κατατεθεί – εκτός απροόπτου – η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με την οποία θα καθοριστεί η διαδικασία της διαβούλευσης και το χρονοδιάγραμμα για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι να επιτευχθεί ο στόχος για αύξηση από 1η Απριλίου και να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα της ετήσιας διαβούλευσης για την αύξηση των βασικών αποδοχών.

Σύμφωνα με τον σχετικό σχεδιασμό, οι διαβουλεύσεις θα ξεκινούν κάθε χρόνο στα τέλη Ιανουαρίου, αντί για τέλη Φεβρουαρίου και η εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Εργασίας προς το υπουργικό συμβούλιο για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού των υπαλλήλων και του κατώτατου ημερομισθίου των εργατοτεχνιτών θα γίνεται το πρώτο 15νθήμερο του Μαρτίου.

Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος

Από 1ης Απριλίου 2023 βρίσκεται σε ισχύ η αύξηση του κατώτατου μισθού, κατά 9,4%, στα 780 ευρώ μικτά για τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τα επικρατέστερα σενάρια η νέα αύξηση θα είναι πέριξ του 5% και ενδεχομένως να φτάσει το 6,5%, σύμφωνα με τους πιο αισιόδοξους.

Για παράδειγμα, με ένα μέσο ποσοστό αύξησης 5,2% τον Απρίλιο, ο κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί στα 821 (μικτά) ευρώ, αντί 780 ευρώ (μικτά) σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί συνολικά 19 επιδόματα και βοηθήματα επηρεάζονται από την αύξηση του κατώτατου μισθού και αναμένεται να σημειώσουν εκ νέου αύξηση και φέτος.

ΠΗΓΗ: CNN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Mαρουσάκης: Έρχεται νέα κακοκαιρία εξπρές το Σαββατοκύριακο

AGGELOS DRITSAS

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΑΒΡΗΛΟΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

AGGELOS DRITSAS

Κώστας Καράπαυλος : Δεν άρεσε αυτά ούτε καν στο πρόγραμμα να αναφερθουν…

AGGELOS DRITSAS

Επισκεψη στο «Πρότυπο Κέντρο φυσικοθεραπείας» του κ. Βασίλης Γ. Σιδέρης

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ : Θλίψη για το θάνατο του Κώστα Λυμπέρη 

AGGELOS DRITSAS

Συνεδρίασε ενόψει χειμερινής περιόδου το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας στην Π.Ε. Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

SOS : Χάθηκε στην Ασίνη Ναυπλίου το Σάββατο 20/1/2024 το βράδυ.

AGGELOS DRITSAS

Εργαζόμενοι σε φαρμακαποθήκη στην Καλαμάτα εισέπνευσαν καυστική ουσία – 5 άτομα στο νοσοκομείο

AGGELOS DRITSAS

Το ταχυδρομείο Τολού αναστέλλει την λειτουργία του

AGGELOS DRITSAS

Περιφέρεια Πελοποννήσου : Ο Πέτρος Τατούλης – Η Προοπτική που Χρειαζόμαστε

AGGELOS DRITSAS

Σημαντικές Aποφάσεις ελήφθησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Φορολογικές δηλώσεις: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα

AGGELOS DRITSAS