ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Κρουαζιέρα: Αύξηση-σοκ 150% στα ανταποδοτικά τέλη επιβατών στα Λιμενικά Ταμεία

Κρουαζιερόπλοιο με 4.000 επιβάτες και 10 προσεγγίσεις σε ένα λιμάνι θα πληρώσει 100.000 ευρώ, αντί 40.000 – Για ποια λιμάνια ισχύει – Τα τέλη αφορούν θέματα ασφαλείας

Ενημερώθηκαν την περασμένη Δευτέρα, 10 Ιουνίου, ότι τα ανταποδοτικά τέλη επιβατών για νησιά που έχουν Λιμενικό Ταμείο, καθορίζονται στο 2,5 ευρώ, από 1 ευρώ που ίσχυε μέχρι πρότινος, για την εφαρμογή του ISPS Code. Είναι ο Διεθνής Κώδικας Ασφαλείας Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων και περιλαμβάνει τον ελάχιστο αριθμό ρυθμίσεων ασφαλείας για πλοία, λιμάνια και κρατικούς φορείς.

Το ανταποδοτικό τέλος είναι το τέλoς που καταβάλλεται στα Λιμενικά Ταμεία που εφαρμόζουν τον ISPS Code, από επιβάτες πλοίων που πραγματοποιούν διεθνείς περιηγητικούς πλόες. Ισχύει για τα λιμάνια που δεν είναι οργανισμοί και για τα Λιμενικά Ταμεία που εφαρμόζουν τον Κώδικα ISPS γιατί υπάρχουν και Λιμενικά Ταμεία που έχουν το σχέδιο, αλλά δεν το έχουν θέσει σε εφαρμογή.

Έχει ισχύ, προς το παρόν, σε 15 λιμάνια: Άγιος Νικόλαος, Κως, Μονεμβάσια, Μύκονος, Μύρινα, Ναύπλιο, Νάξος, Πάτμος, Ρόδος, Σαντορίνη, Σούδα, Σπέτσες, Σύρος, Σύμη και Ζάκυνθος.

Στην πράξη, ένα κρουαζιερόπλοιο με 4.000 επιβάτες θα πλήρωνε με το παλιό τιμολόγιο 4.000 ευρώ ανά προσέγγιση. Τώρα, καλείται να πληρώσει 10.000 ευρώ. Αν το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο κάνει δέκα προσεγγίσεις την τουριστική περίοδο σε κάποια από τα προαναγραφέντα λιμάνια, θα κληθεί να πληρώσει 100.000 ευρώ, με ποσοστό αύξησης 150%.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις, αφού έγινε μέσα στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, ενώ οι εταιρείες είχαν κάνει τον προγραμματισμό τους και είχαν υπολογίσει το λειτουργικό κόστος για τους στόλους τους ανά προορισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΙΨΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ;

AGGELOS DRITSAS

Ας δούμε την Καραθώνα κάπως αλλιώς ..

AGGELOS DRITSAS

“Νέα Πελοπόννησος”: Διήμερη περιοδεία Πέτρου Τατούλη σε Τρίπολη, Κορινθία και Λακωνία

AGGELOS DRITSAS

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 5-2-2024

AGGELOS DRITSAS

ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Στρατηγικός Διάλογος ΕΟΤ με Βρετανούς Πράκτορες | Δημήτρης Πτωχός

AGGELOS DRITSAS

Δήμου Άργους – Μυκηνών & Δήμου Ναυπλιέων ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Σε 20 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία

AGGELOS DRITSAS

Μέλη του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης” παρακολούθησαν την “Εκατομμυριούχο΄΄

AGGELOS DRITSAS

Τι συζήτησαν για το Άργος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τον Γιάννη Μαλτέζο

AGGELOS DRITSAS

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου Επενδύει στην Καθαρή Ενέργεια

AGGELOS DRITSAS

Συντάξεις Ιανουαρίου 2025: Δείτε πότε θα πληρωθείτε

AGGELOS DRITSAS