ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

”Νέα Πελοπόννησος”: Επίσκεψη του Πέτρου Τατούλη στη Λακωνία

Με τους συνεργάτες μου επισκεφτήκαμε τον Ιερό Ναό της Παναγιάς της Γιάτρισσας στο Δήμο Ανατολικής Μάνης, τον Άγιο Νικόλαο, τα Κόκκινα Λουριά, το Δαφνί, τις Κροκεές, το Ξηροκάμπι, τα Ανώγεια, την Παλαιοπαναγιά, τα Καμίνια, την Ποταμιά και την Καστάνια.

Δεσμευόμαστε αφενός για τη συνέχιση όλων των υποδομών που εμείς σχεδιάσαμε, ξεκινήσαμε και υλοποιήσαμε σε έναν βαθμό, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ενοποίηση της νότιας Λακωνίας με την υπόλοιπη Λακωνία και ασφαλώς η ένωση με την Μάνη.

Να μπει σε τροχιά υλοποίησης η παράκαμψη του Βλαχιώτη και της Σκάλας, η ανάπλαση της εισόδου των Μολάων (που απεντάχτηκε από την επόμενη περιφερειακή Αρχή), να ολοκληρωθεί η σύνδεση της Μονεμβασιάς με την Νεάπολη στο τμήμα που υπολείπεται και βέβαια να αναδειχθεί η Ελαφόνησος σε ένα πρότυπο νησί αειφορίας, σχεδιασμός δικός μας που τελικά δεν προχώρησε.

Στο ζήτημα των υποδομών πάλι κυρίαρχο ρόλο θα έχει για εμάς η υλοποίηση έργων για την ορθολογική και άρτια διαχείριση των υδάτινων πόρων, τόσο ως προς την ύδρευση όσο και ως προς την άρδευση, που συνδέονται σε σημαντικό βαθμό με την προστασία από φαινόμενα που φέρνει μαζί της η κλιματική αλλαγή, που δεν είναι άλλο από τις πλημμύρες.

Από την άλλη πλευρά, το μείζον ζήτημα της αγροτικής οικονομίας, με την ενίσχυση των παραγωγών και των κτηνοτρόφων μας. Προσδιορίζουμε και υποστηρίζουμε κεντρικό στρατηγικό στόχο την άρρηκτη σύνδεση του τρίπτυχου «Γεύση, Άρωμα και Διατροφική αξία» με το brand name «Μυθική Πελοπόννησος».

Στοχεύουμε στην εξωστρέφεια, εξασφαλίζουμε την πρόσβαση σε αγορές που «αναζητούν» και φυσικά «πληρώνουν» τα χαρακτηριστικά των δικών μας προϊόντων.

Δημιουργούμε ισχυρό δίπολο της Αγροτοδιατροφικής οικονομίας με την Τουριστική δραστηριότητα με στόχο ο ένας πόλος να ενισχύει τον άλλο.

Συνεχίζουμε με την ίδια ένταση το πρόγραμμα κατασκευής και αξιοποίησης «Αγροτικών υποδομών» που τρέξαμε με μεγάλη επιτυχία το διάστημα 2011-2019. Χρηματοδοτούμε τέλος, την εξωστρέφεια αγροτών και κτηνοτρόφων με 20.000 ευρώ ανά παραγωγική μονάδα.

Με μόχλευση πόρων από το ΕΣΠΑ της επόμενης περιόδου και από το Ταμείο Ανάκαμψης θα είμαστε άμεσα έτοιμοι να απευθυνθούμε με ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα με κίνητρα στους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες της Λακωνίας προκειμένου πολύ γρήγορα οι περιοχές, που διαθέτουν σημαντική ακόμη φέρουσα ικανότητα προορισμού, να αποτελέσει επενδυτικό περιβάλλον.

Όλες αυτές οι σύνθετες παρεμβάσεις, που αποτελούν ένα κομμάτι συνεκτικού επιχειρησιακού σχεδιασμού θα βοηθήσουν να αναστραφεί και η ερήμωση της υπαίθρου και η πληθυσμιακή συρρίκνωση που απειλεί τη Λακωνία.

#neapeloponnisos#anexartiti#tatoulis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο αποκριάτικος χορός του Ερμή Κιβερίου

AGGELOS DRITSAS

Η Γυμναστική Ένωση Αργολίδας ξεκινάει τις προπονήσεις

AGGELOS DRITSAS

Ξύπνησαν οι μνήμες του παρελθόντος που μοιάζουν άλλοτε τόσο μακρινές και άλλοτε τόσο κοντινές .

AGGELOS DRITSAS

Χρυσοχοΐδης: Στόχος της ΕΛ.ΑΣ η εμφανής αστυνόμευση – Τι είπε για κάμερες στους δρόμους

AGGELOS DRITSAS

Το Υπουργείο “στερεώνει” το πυργόσπιτο του ΑΓ.Ανδριανού ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

«Panic button»: Πόσες γυναίκες έχουν πατήσει το κουμπί για να σωθούν

AGGELOS DRITSAS

Γιορτή του ψαρά 2025 στην Κοιλάδα το Σάββατο 09 Αυγούστου

AGGELOS DRITSAS

785.497 ευρώ για το Κέντρο Κοινότητας και την Κινητή Μονάδα στον Δήμο Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Γέμισε “πειρατές” η Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο.

AGGELOS DRITSAS

Με τι καιρό θα πετάξουμε χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ «Παραμύθια στο Σεπτέμβρη»

AGGELOS DRITSAS

Τι είναι το “Φεστιβάλ Ανακύκλωσης” που θα γίνει σε Άργος και Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS