ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣ

Ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά του Παναμά

Άγνωστος ο αριθμός των νεκρών

Πλεούμενο με μετανάστες ναυάγησε ανοικτά των ακτών του Παναμά, στην Καραϊβική Θάλασσα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ακόμη απροσδιόριστος αριθμός ανθρώπων, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η παναμαϊκή συνοριοφυλακή.Στάλθηκαν σωστικά συνεργεία σε παραθαλάσσια περιοχή κοντά στη Νταριέν —εξαιρετικά αφιλόξενη και επικίνδυνη ζούγκλα, στα σύνορα του Παναμά με την Κολομβία, που διασχίζουν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες στην προσπάθειά τους να φθάσουν στις ΗΠΑ κάθε χρόνο— έπειτα από «πληροφορίες» για τον εντοπισμό «άψυχων σωμάτων μεταναστών» που ξεβράστηκαν εκεί, εξήγησε η ίδια πηγή.
«Προς το παρόν, δεν έχουμε καμιά πληροφορία για επιζήσαντες» ούτε για την εθνικότητα των θυμάτων, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας συνόρων (SENAFRONT). «Δεν γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι επέβαιναν στο πλεούμενο» που ναυάγησε, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Τα ύδατα όπου έγινε το ναυάγιο θεωρούνται επικίνδυνα, εξαιτίας των κυμάτων, των ρευμάτων και των ανέμων, επισήμανε ακόμη η εκπρόσωπος. Το παναμαϊκό τηλεοπτικό δίκτυο TVN ανέφερε μέσω X (του πρώην Twitter) ότι στο πλεούμενο επέβαιναν «25 άνθρωποι», εκ των οποίων «4 είναι νεκροί» και άλλοι 14 βγήκαν στην ξηρά, εκδοχή όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από τις αρχές, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου και έτερου δικτύου, του Telemetro, τουλάχιστον επτά άνθρωποι αγνοούνται.

Εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, κυρίως από χώρες της νότιας Αμερικής, ειδικά από τη Βενεζουέλα, περνούν από τον Παναμά κατά τη διάρκεια του επικίνδυνου ταξιδιού προς τον βορρά, προς τα αμερικανικά σύνορα. Στην πλειονότητά τους, διασχίζουν τη ζούγκλα του Νταριέν με τα πόδια. Το 2023 έκλεισε με πάνω από 520.000 μετανάστες να περνούν από τη ζούγκλα του Νταριέν, σύμφωνα με δεδομένα του υπουργείου Ασφαλείας της χώρας της κεντρικής Αμερικής. Κάπου 328.000 ήταν υπήκοοι Βενεζουέλας.

Την περασμένη χρονιά, 40 μετανάστες σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν όταν λεωφορείο που τους μετέφερε από τα όρια της ζούγκλας του Νταριέν προς τα σύνορα του Παναμά με την Κόστα Ρίκα βγήκε από τον δρόμο. Ο οδηγός, υπήκοος Παναμά, ήταν ανάμεσα στους νεκρούς.

πηγή: pontiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Στην Κίνα συνεχίσθηκε η πορεία για την εξωστρέφεια του Δήμου Επιδαύρου από τον Τάσο Χρόνη

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Τροχαίο τα ξημερώματα με 5 τραυματίες

AGGELOS DRITSAS

Δημιουργείται Βάση Ετοιμότητας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αργολίδας στην Ερμιονίδα

AGGELOS DRITSAS

«Αυτός, o Άλλος και το Παντελόνι του» του Ιάκωβου Καμπανέλλη έρχεται στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Δυο συλλήψεις στην Κορινθία με πάνω από μισό κιλό κάνναβης, 2 πιστόλια και 256 κροτίδες

AGGELOS DRITSAS

ΠΟΥΛΑΚΙΔΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ : Το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Συνάντηση Δημάρχου Ναυπλιέων Δημητρίου Ορφανού με την πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Με αφορμή τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, μας προσέφεραν ένα απολαυστικό χορωδιακό βράδυ.

AGGELOS DRITSAS

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ: Σύγκλησης μεικτής τακτικής συνεδρίασης Δημ. Συμβουλίου.ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

SPETSATHLON 2024.

AGGELOS DRITSAS

Γιώργος Νταλάρας – Κάπου Νυχτώνει | Πειράζοντας τον Νταλάρα 

AGGELOS DRITSAS

Πρόστιμο 20.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στη Χαλκιδική που χρησιμοποιούσε παπαγάλους ως «κράχτες»

AGGELOS DRITSAS