ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥΓΕΙΑ

Νοροϊός: Σε 48ωρη καραντίνα λόγω ιού – Νέα απαίτηση «μην βγαίνετε από τα σπίτια»

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βρετανία εξαιτίας της εξάπλωσης ενός εξαιρετικά μεταδοτικού ιού και μεταξύ των μέτρων που συστήνονται είναι η παραμονή σε εσωτερικούς χώρους για 48 ώρες.

Ο νοροϊός, σύμφωνα με το NHS μπορεί να εξαπλωθεί μέσω στενής επαφής με μολυσμένο άτομο, αγγίζοντας επιφάνειες ή αντικείμενα που έχουν μολυνθεί και στη συνέχεια αγγίζοντας το στόμα σας.

Τα τρόφιμα που έχουν παρασκευαστεί ή χειριστεί από κάποιον που είναι άρρωστος μπορούν επίσης να γίνουν εστία για τον ιό, ενώ σημειώνεται ότι τα αλκοολούχα τζελ χεριών δεν σκοτώσουν τα βακτήρια του νοροϊού.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες τακτικές για την καταπολέμησή του, ξεκινώντας με την αποφυγή καταστάσεων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξάπλωσή του, όπως η στενή επαφή με ανθρώπους ή επιφάνειες που μπορεί να έχουν μολυνθεί. Αυτό περιλαμβάνει οποιαδήποτε λινά ή επιφάνειες που έχουν μολυνθεί με εμετό ή διάρροια από κάποιον με νοροϊό. Το NHS προτείνει να χειρίζεστε τυχόν μολυσμένα σεντόνια και ρούχα με γάντια, αν είναι δυνατόν, και να τα πλένετε με απορρυπαντικό στους 60 βαθμούς Κελσίου. Εάν μπορείτε, απολυμάνετε τυχόν επιφάνειες που έχουν μολυνθεί με παρόμοιο τρόπο με ένα προϊόν καθαρισμού με βάση τη χλωρίνη.

Οι οικογένειες με κατοικίδια ζώα μπορεί να χρειαστεί να λάβουν επιπλέον προφυλάξεις, καθώς αυτά τα προϊόντα μπορεί να είναι τοξικά για τα ζώα, σύμφωνα με τη Mirror. Το τακτικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό μπορεί να βοηθήσει να σταματήσει η εξάπλωση του ιού, αναφέρει η Manchester Evening News.

Συνιστάται ότι όποιος είναι άρρωστος θα πρέπει να αποφεύγει την κουζίνα ή οποιοδήποτε φαγητό μοιράζεται το νοικοκυριό μέχρι να είναι χωρίς συμπτώματα για τουλάχιστον 48 ώρες.

Εκείνοι που χτυπήθηκαν από το μικρόβιο καλούνται να μείνουν μακριά από την εργασία ή το σχολείο μέχρι να είναι χωρίς συμπτώματα για τουλάχιστον δύο ημέρες. Συνιστάται επίσης ότι οι επισκέψεις σε μέρη με δυνητικά ευάλωτα άτομα, όπως νοσοκομεία ή οίκους ευγηρίας, θα πρέπει να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ο νοροϊός μπορεί συνήθως να αντιμετωπιστεί στο σπίτι, εξασφαλίζοντας ότι το άτομο ξεκουράζεται αρκετά και παραμένει ενυδατωμένο για να αποτρέψει την αφυδάτωση. Τα συμπτώματα συνήθως βελτιώνονται μέσα σε δύο έως τρεις ημέρες.

Ωστόσο, εάν ο εμετός σας αρχίσει να μοιάζει με αλεσμένο καφέ, περιέχει αίμα ή παίρνει μια πράσινη ή κιτρινοπράσινη απόχρωση, είναι σημαντικό να αναζητήσετε άμεση ιατρική βοήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Συνέντευξη με τον Τσέχο καθηγητή Radomyr Tichý για το ταξίδι πειραματικής αρχαιολογίας στο σπήλαιο Φράγχθι της Κοιλάδας

AGGELOS DRITSAS

Στα πλαίσια της συνεργασίας του ΚΑΠΗ Δήμου Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Η Δημοτική αρχή εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες της προς την κα. Ζουλούμη

AGGELOS DRITSAS

Διακοπή & εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων επι της οδού Τίρυνθας – Ν. Ηραίου

AGGELOS DRITSAS

Πανελλήνια Συνάντηση Vespa – Σε Ναύπλιο και Άργος από τις 29 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Με επιτυχία η ενημερωτική δράση της 1ης ΤΟΜΥ Ναυπλίου για τον Μητρικό Θηλασμό

AGGELOS DRITSAS

«Ελεύθερη σκέψη»: Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Ναυπλίου παρουσιάζει την πρώτη εκδοτικής της προσπάθεια

AGGELOS DRITSAS

Καλημέρα!!! Νέο Ξεκίνημα με όρεξη για δουλειά και προσφορά για ένα καλύτερο αύριο για τον Δήμο μας!!!!

AGGELOS DRITSAS

Η ΤΗΡΗΣΗ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ 29-5-2024 Αξίζει να δεις το ΒΙΝΤΕΟ ΑΥΤΟ !! ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

AGGELOS DRITSAS

19χρονος Γεωργιανός εισέβαλε με μαχαίρι σε γυμνάσιο – Τραυμάτισε τον διευθυντή και έναν μαθητή

AGGELOS DRITSAS

Είμαι βαθιά ευγνώμων στον Πρόεδρο και το ΔΣ του ΔΑΝΑΟΥ για την τιμή που μου επεφύλαξαν,

AGGELOS DRITSAS