ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Κρανιδίου (Παράρτημα του ΣΔΕ Ναυπλίου) είναι Δημόσιο Σχολείο, στεγάζεται στο Γυμνάσιο Κρανιδίου και λειτουργείτο απόγευμα. 

Απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών (απόφοιτους Δημοτικού Σχολείου ή όσους δεν έχουν ολοκληρώσει το Γυμνάσιο) και παρέχει απολυτήριο Γυμνασίου δωρεάν, μετά από διετή φοίτηση. Οι απόφοιτοι μπορούν κατόπιν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Λύκειο, καθώς και στο Πανεπιστήμιοεάν το επιθυμούν.

Για όσους είναι διστακτικοί ως προς την εγγραφή τους ή θεωρούν πως στην ηλικία τους δεν υπάρχει πια περιθώριο για εκπαίδευση, απαντάμε πως όλοι, ανεξαιρέτως ηλικίας, έχουμε δικαίωμα για μια δεύτερη ευκαιρία στη μόρφωση η οποία θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τη ζωή μας σε όλα τα επίπεδα.

Η φιλοσοφία του ΣΔΕ αποβλέπει στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευσης, με στόχο τη συνολική ανάπτυξη των
εκπαιδευομένων, την πληρέστερη συμμετοχή τους στο οικονομικό, κοινωνικό και
πολιτισμικό γίγνεσθαι, καθώς και την αποτελεσματικότερη ένταξή τους στο χώρο της
εργασίας.

Η εκπαίδευση στο ΣΔΕ αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για τους εκπαιδευόμενους εφόσον οργανώνεται γύρω από ένα ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο διαμορφώνεται με βάσητην κοινωνική πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι εκπαιδευόμενοι σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις εμπειρίες τους,με στόχο την απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων αλλά και την κατάκτηση κοινωνικών δεξιοτήτων(μαθαίνω πώς να μαθαίνω, συνεργασία, επικοινωνία, κλπ.).

Τα μαθήματα που αποτελούν τον κορμό του προγράμματος είναι τα εξής:

1. Ελληνική Γλώσσα

2. Μαθηματικά

3. Πληροφορική

4. Αγγλικά

5. Κοινωνική Εκπαίδευση

6. Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

7. Πολιτισμική-Αισθητική Αγωγή

8. Στοιχεία Τεχνολογίας και Φυσικών Επιστημών

Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία στους εκπαιδευόμενους να διεκπεραιώσουν μια ερευνητική-διαθεματική εργασία (project), συνεργαζόμενοι σε ομάδες πάνω σε θέματα που τους ενδιαφέρουν και επιλέγονται συλλογικά.

Τέλος, με τη βοήθεια Συμβούλου Ψυχολόγου και Συμβούλου Σταδιοδρομίας οι εκπαιδευόμενοι υποστηρίζονται και προετοιμάζονται για μια καλύτερη επαφή με τον κόσμο της εργασίας, της οικογένειας και της κοινωνίας γενικότερα.

Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς πραγματοποιούνται, επίσης εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μουσεία, εκθέσεις κλπ. καθώς και ομιλίες από ειδικούς πάνω σε θέματα που ενδιαφέρουν τους εκπαιδευόμενους του σχολείου μας.

Οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2023-24 συνεχίζονται όλο τον Σεπτέμβριο κάθε Πέμπτη 18.00–20:00.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε στα τηλέφωνα: 6979791165, 6932195701 και στο e-mail:sdenafpl@sch.gr

Η γνώση ανήκει σε όλους, η μόρφωση δεν έχει ηλικία! Όλοι αξίζουμε μια Δεύτερη Ευκαιρία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Συντάξεις Ιανουαρίου 2025: Δείτε πότε θα πληρωθείτε

AGGELOS DRITSAS

Ξεκινούν τα « Φωτοβολταϊκά σε Eπιχειρήσεις » με Επιδότηση για την εγκατάσταση μπαταριών

AGGELOS DRITSAS

Το Ναύπλιο στους δημοφιλείς προορισμούς για την 28η Οκτωβρίου

AGGELOS DRITSAS

Μια σχολική χρονιά ολοκληρώνεται, ένας “δύσκολος ” απολογισμός….

AGGELOS DRITSAS

Ετήσιος χορός και κοπή πίτας του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Καραγιάννη για την καταγγελία Μάκαρη στον ΣΚΑΙ

AGGELOS DRITSAS

Nαύπλιο τροχαίο το μεσημέρι του Σαββάτου

AGGELOS DRITSAS

3ο Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου 2024.

AGGELOS DRITSAS

Επιδείνωση του καιρού στην Πελοπόννησο από αργά το βράδυ της Τρίτης

AGGELOS DRITSAS

Πλινθόκτιστη κατοικία με μερική κατάρρευση στο Άργος, Τριπόλεως 15

AGGELOS DRITSAS

Με κέφι και χορό το καρναβάλι της Νέας Κίου [φωτογραφίες]

AGGELOS DRITSAS

Στα Ιεροσόλυμα για το Άγιο Φως ελληνική αντιπροσωπεία

AGGELOS DRITSAS