ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Στο προσφυγικό σπίτι στη Ν.Κίο στις 31-3 2024 ξύπνησαν οι μνήμες του παρελθόντος που μοιάζουν άλλοτε τόσο μακρινές και άλλοτε τόσο κοντινές . Είναι η πάντα παρούσα ιστορία, είναι το συλλογικό τραύμα, είναι το ένστικτο που κουβαλά κάθε απόγονος και δεν τον αφήνει στιγμή να λησμονήσει.

Στο προσφυγικό σπίτι έλαβε χώρα μία ακτιβιστική Performance , ένα θέατρο ντοκουμέντο που στηρίζεται στην αυθεντική προφορική ιστορία, και προβάλει το αίτημα των πολιτών της Νέας Κίου να διατηρηθεί (αφού αναστηλωθεί από την πολιτεία) ένα από τα τελευταία προσφυγικά σπίτια προσπαθώντας έτσι να διατηρηθεί και η συλλογική μνήμη των κατοίκων και της ιστορίας τους ως πρόσφυγες απόγονοι 2 ης , 3 ης , 4 ης γενιάς που εγκαταστάθηκαν μετά τη Μικρασιατική καταστροφή.

Μία εναλλακτική θεατρική προσέγγιση που δείχνει όχι μόνο το ανήσυχο καλλιτεχνικό πνεύμα του Γιάννη Σαρηγιάννη να υιοθετεί κάθε καινούρια θεατρική τάση αλλά και την στάση όλων μας που δεν εφησυχάζουμε αλλά επαγρυπνούμε να μη χάσει τούτος ο τόπος τη σύνδεσή του με τη γενέθλια γη.

Πιστεύουμε ότι το Κοινωνικό θέατρο γίνεται η φωνή των κατοίκων που συμμετέχουν σε δράσεις πολιτισμού και που προσπαθούν να διατηρήσουν αλλά και να μεταλαμπαδεύσουν σε επόμενες γενιές ιστορικά, λαογραφικά και πολιτισμικά στοιχεία ώστε να παραμείνουν ζωντανοί μέσα στη δίνη της παγκόσμιας εθνικής αμφισβήτησης. Εμείς σε ευχαριστούμε Yiannis Sariyiannis που μας έκανες κοινωνούς σε αυτό σου το εγχείρημα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ξεκίνησαν οι πρόβες των νεαρών παιδιών για το τοπικό έθιμο της Ερμιόνης,”γιάλα – γιάλα”.

AGGELOS DRITSAS

Στα μωβ το ιστορικό Δημαρχείο του Άργους για την Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Λάμπρου – ΕΝΔΗΕΡ: Οι ευχές μας και το μήνυμα μας για τις δημοτικές εκλογές

AGGELOS DRITSAS

Εστιατόριο στο Ναύπλιο ζητάει βοηθό κουζίνας

AGGELOS DRITSAS

Στην Επίδαυρο ο Νίκος Ανδρουλάκης – Παρακολούθησε την παράσταση Βάκχες του Ευριπίδη

AGGELOS DRITSAS

Δημόσια Διαβούλευση για τη Στρατηγική ΟΧE των Δήμων Επιδαύρου,

AGGELOS DRITSAS

Πρωτοχρονιάτικη πίτα της ΕΜΕ

AGGELOS DRITSAS

Έκθεση Ορειχάλκινων προσωπείων των αγωνιστών της Επανάστασης του 1821

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Ερμιονίδας: Το Επιμελητήριο Αργολίδας στο Κρανίδι επισκέφτηκε ο Τάσος Λάμπρου

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Υποδοχή των ιερών λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από τη Λέσβο

AGGELOS DRITSAS

Μνημόσυνο στο Ναύπλιο για τους πεσόντες Αστυνομικούς και Στρατιωτικούς ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Κρίγγος: Διάνοιξη και άλλων πέντε οδών στο Άργος!

AGGELOS DRITSAS