ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Ο Δήμος Ερμιονίδας ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δράση των δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, η οποία πραγματοποιήθηκε από τη 1 έως και τις 4 Νοεμβρίου 2024 σε συνεργασία με διεθνείς και τοπικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο πλησίον της Υπηρεσίας Δόμησης στη Δημοτική Κοινότητα Κρανιδίου.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάχθηκε στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας του Δήμου Ερμιονίδας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ζώων, τη μείωση του αριθμού των αδέσποτων και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Συνολικά, ο αριθμός των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που στειρώθηκαν ήταν 354, 53 σκύλοι και 301 γάτες.

Παράλληλα, τα ζώα έλαβαν την απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα, όπως εμβολιασμούς, αποπαρασιτώσεις, ηλεκτρονική σήμανση (τσιπάρισμα), εξετάσεις για λεϊσμάνια σκύλων, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία τους.

Η δράση αυτή κατέστη δυνατή χάρη στη συμμετοχή πολλών Εθελοντών, τη στήριξη των Χορηγών PAWS WITH LOVE και της Οικογένειας Χανδρή, καθώς και με τη συνεργασία του Veterinary Global Aid (VGA), πρόεδρος του οποίου είναι η κα Άννα Κατωγυρίτη.

Οι Εθελοντές Κτηνίατροι που πήραν μέρος ήταν η κα Άννα Κατωγυρίτη, ο κ. Palluch Andreas, ο κ. Fellipe Pequito Dias και η κα Σβορώνου Μυρσίνη.

Πολύτιμη ήταν επίσης, η βοήθεια της Κτηνιάτρου του Δήμου Ερμιονίδας, του Κτηνίατρου κ. Γεώργιου Καραθεόπουλου, των εννέα Εθελοντών Νοσηλευτών, των πολιτών και των φιλοζωικών σωματείων που μετέφεραν τα αδέσποτα ζώα στην κλινική και ανέλαβαν και την επανένταξή τους στα σημεία, όπου βρέθηκαν.

Η φροντίδα των αδέσποτων ζώων αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Ερμιονίδας. Μέσω αυτής της δράσης, συμβάλλαμε στη μείωση του πληθυσμού και προάγουμε τον σεβασμό προς τα ζώα.

Η φροντίδα για τα ζώα αποτελεί δείγμα πολιτισμού και η Δημοτική Αρχή με αίσθημα ευθύνης εντείνει συνεχώς τις προσπάθειες για να κάνει τις συνθήκες διαβίωσης τους καλύτερες.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για έναν Δήμο ασφαλή για τους πολίτες και φιλικό προς τα ζώα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Υπερπροσπάθεια 6,5 ωρών για τον Ναυπλιώτη Ironman Σταύρο Σμυρλή

AGGELOS DRITSAS

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στις ακαδημίες του Διομήδη Άργους

AGGELOS DRITSAS

ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ

AGGELOS DRITSAS

Ζημιές στις πυροσβεστικές φωλιές του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης

AGGELOS DRITSAS

Δεσμοί Αίματος: Έλα στη 200η Εθελοντική Γιορτή Αιμοδοσίας στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Ξημερώματα Κυριακής των Βαΐων, οι κάδοι στην είσοδο προς τον Λόφο της Ασπίδας

AGGELOS DRITSAS

14η Πρόσκληση Συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Άργους-Μυκηνών την 15/04/2024

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Ποδηλατάδα Αγάπης στα Πυργιώτικα Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Έκτακτη Τηλεδιάσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό

AGGELOS DRITSAS

Στο κοινοτικό Ιατρείο Πόρτο Χελιου

AGGELOS DRITSAS

Καθορίστηκε το πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου Ναυπλιέων με τη σχολική κοινότητα

AGGELOS DRITSAS

Παραμονή της εορτής του Αγίου Γεωργίου στον φερώνυμο Ιερό Ναό στην Ήρα του Δήμου Άργους – Μυκηνών,

AGGELOS DRITSAS