ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

που διοργανώθηκε απο την ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΙΣΌΤΗΤΑΣ του Δήμου ΕΡΜΙΟΝΊΔΑΣ σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης στο θέατρο Αρτίκι,

διεξήχθη χτες με ένα πλούσιο διαδραστικό πρόγραμμα παρουσιάσεων κι ανταλλαγής απόψεων πάνω στην πρόληψη κι αποκλιμάκωση βίας, με δημιουργική συμμετοχή εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, γονέων και πολιτικών αρχών.

Η συζήτηση περιελάμβανε τα ερωτήματα:

Τι παράδειγμα ζωής κι αξιών προσφέρουμε οι ενήλικες στους νεότερους,

πως το προσφέρουμε και ποιες οι μεταξύ μας συνεργασίες για τα θετικά όρια και τους στόχους συνύπαρξης χωρίς κακοποιήσεις.

Διερευνήθηκαν παραδείγματα συγκρούσεων και επίλησης στην τάξη, στην οικογένεια και στην κοινωνία, στη βάση και των ερωτημάτων που είχαν ήδη απαντήσει γονείς κι εκπαιδευτικοί για το τι σημαίνει ασφαλές σχολικό περιβάλλον γι αυτούς.

Παραμύθια, θεατρικό παιχνίδι, δραστηριότητες και προσομοιώσεις κράτησαν την επικοινωνία μας ζωντανή από την αρχή ως το τέλος, προσφέροντας μια θετική πρόταση σε δύσκολα θέματα που έχουν προβληματίσει όλους μας τον τελευταίο καιρό με την άνοδο της βίας.

Συμφωνήθηκε πως ήτανε η αρχή μιας συνεργασίας του ΕΔΓΕ Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης με τον Δήμο ΕΡΜΙΟΝΊΔΑΣ,

στην εκστρατεία κατά της ΒΊΑΣ χωρίς ανοχή,

που μπορεί να συνεχιστεί με διαδικτυακά διαδραστικά σεμινάρια για τους ενδιαφερόμενους/νες.

Πάνω στην συνεργασία χτίζονται και οι σχέσεις.

Ευχαριστούμε θερμά για την σημαντική προσφορά των γνώσεων, των δεξιοτήτων και εμπειρίας που μας μετέδωσαν γεναιόδωρα η προέδρος του ΕΔΓΕ Niki Roubani, ο σύμβουλος ψυχικής υγείας Angelos Ioakeimidis Άγγελος Ιωακειμίδης και τις ψυχολόγους @Michaela Themistokleous Μιχαέλα Θεμιστοκλέους και Έφη Ξηρακιά.

Ευχαριστούμε θερμά τον δήμο Ερμιονίδας για την θετική ανταπόκριση και συνεργασία, του δημάρχου Γιάννης Γεωργόπουλος, την αντιδήμαρχο Eleni Vlassi Dimaraki και όλους τους εκπροσώπους του δήμου Eleni Gamili κ.ά

Την μικρή μου κόρη 10 ετών Σοφία, για την υπέροχη ζωγραφιά της που διέθεσε για την αφίσα της ημερίδας, αλλά και την όμορφη συμμετοχή της στα θεατρικά δρώμενα της διαδικασίας, μας άφησε ένα χαμόγελο αισιοδοξίας.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Σοφία Ζαχαράκη

Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας της Ελλάδας, όπου συμμετείχε μαζί μας μέσω ενός μικρού βίντεο με τις εισηγήσεις την υποστήριξη αλλά και τον ένθερμο χαιρετισμό της προς όλους μας.

Ευχαριστούμε τον κο Γιώργο Γαβρίλο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας, που μας τίμησε με την παρουσία του και την ένθερμη ομιλία του για μια συλλογική συνεργασία.

Τέλος θα πω ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστήρια για όλους όσους τίμησαν το κάλεσμα μας και συμμετείχαν σε αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια για την ενίσχυση ισχυρών θεσμών που προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και στοχεύουν σε μια προοδευτική κατεύθυνση για μια κοινωνία ΧΩΡΊΣ ΒΙΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

 Τάσος Λάμπρου : Η εκπομπή του ΣΚΑΪ ” όπου υπάρχει Ελλάδα” στο ΣΔΕ Κρανιδίου

AGGELOS DRITSAS

Τελετή αποφοίτησης 2ου Γενικού Λυκείου Ναυπλίου 2025

AGGELOS DRITSAS

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών των Σχολείων της Νέας Κίου

AGGELOS DRITSAS

Έρχεται και τέταρτο χρώμα στα Φανάρια – Ποιο είναι και τι θα σημαίνει

AGGELOS DRITSAS

Οι Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Άργους συμμετέχουν σε στάση εργασίας

AGGELOS DRITSAS

28χρονος έμπαινε σε αυλές σπιτιών και μύριζε τα παπούτσια των γειτόνων του

AGGELOS DRITSAS

Στις πληγείσες περιοχές της Κορινθίας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός: «Συντονισμένες και άμεσες δράσεις στήριξης»

AGGELOS DRITSAS

Πλήθος κόσμου στον εσπερινό του Αγίου Φανουρίου στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Χιόνια Παρασκευή – Σάββατο και στην Πελοπόννησο – Τι είναι το φαινόμενο “Aegean Lake Effect”

AGGELOS DRITSAS

Βασίλης Γ. Σιδέρης: Είχα την τιμή να παρευρεθώ στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Παναγίας της Αρβανίτισσας

AGGELOS DRITSAS

Ο Τάσος Χρόνης και η ”Δύναμη Προοπτικής” σήμερα στη Δήμαινα

AGGELOS DRITSAS

Επίσκεψη στον Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος Αντιστρατηγο κ Πούπουζα

AGGELOS DRITSAS