ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο έρως και το έθνος”: Παρουσίαση του βιβλίου του Παντελή Μπουκάλα στο Ναύπλιο

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων, οι Εκδόσεις ΑΓΡΑ και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας παρουσιάζουν στο Ναύπλιο του βιβλίου του κ. Παντελή Μπουκάλα Ο έρως και το έθνος. 

Οι φυλές, οι θρησκείες και η δημοτική ποίηση της αγάπης: Έλληνες, Βλάχοι, Μαύροι, Αρβανίτες, Τούρκοι, που αποτελεί τον τέταρτο τόμο της εκδοτικής του σειράς «Πιάνω γραφή να γράψω…: Δοκίμια για το δημοτικό τραγούδι».
Για τον συγγραφέα

Ο Παντελής Μπουκάλας γεννήθηκε το 1957 στην Αιτωλοακαρνανία. Έχει σπουδάσει Οδοντιατρική και είναι καταξιωμένος ποιητής, αρθρογράφος, συγγραφέας, μεταφραστής και δημοσιογράφος.

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά από το 1979 (Σύμπτωμα). Από το 1990 ως και σήμερα αρθρογραφεί στην Καθημερινή.

Από το 1980 έχει δημοσιεύσει στις Εκδόσεις Άγρα δέκα βιβλία ποίησης, έναν τόμο δοκιμίων και βιβλιοκριτικών, δύο τόμους υπό τον τίτλο Υποθέσεις, με τις επιφυλλίδες του στην Καθημερινή της Κυριακής, ένα θεατρικό για τον Καραϊσκάκη κα ένα για τον Πετρόμπεη, καθώς και μεταφράσεις από την αρχαία ελληνική γραμματεία.

Σε ό,τι αφορά στο δημοτικό τραγούδι ειδικότερα, έχει συγγράψει τα βιβλία: «Όταν το ρήμα γίνεται όνομα: Η “αγαπώ” και το σφρίγος της ποιητικής γλώσσας των δημοτικών», «Το αίμα της αγάπης: Ο πόθος και ο φόνος στη δημοτική ποίηση», «Κόκκιν’ αχείλι εφίλησα», «Το ταξίδι του φιλιού και ο έρωτας σαν υπερβολή», και τον τόμο που θα παρουσιαστεί στην εκδήλωσή μας.

Επίσης συνεξέδωσε με τον Γιάννη Παπακώστα το βιβλίο «Ανδρέας Λασκαράτος: Δημοτικά τραγούδια εθνικά μαζευμένα από τους τραγουδιστάδες εις το Ληξούρι, Άγνωστη χειρόγραφη συλλογή».

Για την εκδήλωση

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η κα Καλλιόπη Καλποδήμου, Φιλόλογος – Θεατρολόγος και ο κ. Στέλιος Μαρινάκος, Φιλόλογος. Θα συντονίσει ο κ. Νικόλαος Μπουμπάρης, Φιλόλογος – Ιστορικός. Παρών θα είναι και ο συγγραφέας του βιβλίου, ο οποίος θα συνομιλήσει με το κοινό.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Βουλευτικό Ναυπλίου το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 7.30 μ.μ.

Εκφράζουμε τη βεβαιότητα πως θα μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Το Υπουργείο “στερεώνει” το πυργόσπιτο του ΑΓ.Ανδριανού ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ: Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε

AGGELOS DRITSAS

Στην Κίνα συνεχίσθηκε η πορεία για την εξωστρέφεια του Δήμου Επιδαύρου από τον Τάσο Χρόνη

AGGELOS DRITSAS

Πατέρας 34 ετών «φεύγει» ξαφνικά από τη ζωή – Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία

AGGELOS DRITSAS

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας 

AGGELOS DRITSAS

Πολύ σκληρή η δουλειά του ταξιτζή – Πόσες ώρες δουλεύει την εβδομάδα

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Πτωχός – Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: To πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Αναστασίου

AGGELOS DRITSAS

Τη Κυριακή 4 Φεβρουαρίου η κοπή πίτας της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ναυπλίου Νέας Δημοκρατίας

AGGELOS DRITSAS

Μόνιμοι διορισμοί προσωπικού σε φορείς του Δημοσίου και στην Αργολίδα χωρίς απολυτήριο

AGGELOS DRITSAS

Έργα Δημήτρη Καμπόσου 2022-2023 – βίντεο

AGGELOS DRITSAS

Η γνώση δίνει φτερά στην ανθρώπινη ύπαρξη

AGGELOS DRITSAS