ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Δήμος Επιδαύρου στη διεπιστημονική Διημερίδα «Υδατοκαλλιέργειες στις ελληνικές ακτές: Κατάληψη χωρίς όρια;»

Οι υδατοκαλλιέργειες αποτελούν μια επιχειρηματική δραστηριότητα που μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβαρυντική για το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον. 

 Η αυξανόμενη με ραγδαίους ρυθμούς ένταση της δραστηριότητας αυτής στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο και ιδίως στις προστατευόμενες περιοχές Natura καθιστά αναγκαία τη σφαιρική και σε βάθος εξέταση των προβλημάτων που δημιουργεί η χωροθέτησή τους, η αδειοδότηση και ο έλεγχος της λειτουργίας τους, οι αλληλεπιδράσεις τους με άλλες εξίσου δυσμενείς για το θαλάσσιο περιβάλλον δραστηριότητες (εξορύξεις, θαλάσσια αιολικά κ.λπ.) και οι επιπτώσεις τους στην ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές, τον τουρισμό, την οικονομική ανάπτυξη και τη φυσιογνωμία των παράκτιων περιοχών.

Τα ζητήματα αυτά θα συζητηθούν στη διεπιστημονική Διημερίδα με τίτλο «Υδατοκαλλιέργειες στις ελληνικές ακτές: Κατάληψη χωρίς όρια;» που διοργανώνουν το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος, οι Δήμοι Ξηρομέρου, Επιδαύρου, Ερέτριας και Κύμης-Αλιβερίου και το Πανελλήνιο Δίκτυο για την Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος από τις Υδατοκαλλιέργειες την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων – Αμφιθέατρο “Αντώνη Τρίτση” (Ακαδημίας 50, Αθήνα), με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων, φορέων, ΟΤΑ και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών.

Πρόγραμμα Υδατοκαλλιέργειες 1-2 Μαρτίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Ορφανός παρευρέθηκε στην ημερίδα

AGGELOS DRITSAS

Ανατροπή βυτιοφόρου στον Ισθμό | Επί τόπου στο σημείο ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

AGGELOS DRITSAS

Έξαρση Βίας μεταξύ ανηλίκων & παραβατικότητα

AGGELOS DRITSAS

Τον Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών επισκέφθηκε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Αθ. Εξαδάκτυλος

AGGELOS DRITSAS

Α. Πουλάς: Να πραγματοποιηθούν καθαρισμοί ρεμάτων στην Κοινότητα Σκοτεινής και σε ολόκληρη την Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Συγχαρητήρια !Μπράβο σε όλους !

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Επιδαύρου: Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου απεικονίζει τα ενταγμένα και εν εξελίξει έργα, τα οποία χρηματοδοτούνται μεσα από το Δήμο

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Δήλωση του Κωνσταντίνου Μάκαρη για την κατάθεση του ψηφοδελτίου

AGGELOS DRITSAS

Συνέντευξη του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού

AGGELOS DRITSAS

Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Πορτοχελίου

AGGELOS DRITSAS

Εξευτελισμός με την επίδειξη μόδας μπροστά στα Γλυπτά του Παρθενώνα

AGGELOS DRITSAS

Λυκόσουρα: Η αρχαιότερη πόλη του κόσμου (10.000 – 8.000 Π.Χ.)

AGGELOS DRITSAS