ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

Η αύξηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και μέσα από αυτήν η αύξηση της επισκεψιμότητας στους εκτός αιχμής μήνες, αποτελούν τους στρατηγικούς στόχους του δήμου Ερμιονίδας, δηλώνει ο δήμαρχός της Γιάννης Γεωργόπουλος.

Η Ερμιονίδα, ένας κοσμοπολίτης και εξωστρεφής δήμος, …άρτι αφιχθείσα από την έκθεση τουρισμού του Λονδίνου, συναντήθηκε, στο τριήμερο από 10,11 και 12 Νοεμβρίου, με ξένους και ΄Ελληνες εμπορικούς επισκέπτες αλλά και το ευρύ κοινό της φετινής, 38ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού PHILOXENIA της HELEXPO, στη Θεσσαλονίκη, μέσα από τη συμμετοχή της με το Περίπτερο της ΠΕΔ Πελοποννήσου.

Ένας κοσμοπολίτης δήμος, με φυσικές ομορφιές και εξαιρετικά τοπικά προϊόντα, με πολλές και μεγάλες, εκατομμυρίων ευρώ, ιδιωτικές επενδύσεις, παραμένει ένας ταχύτατα αναπτυσσόμενος δήμος, με αυξανόμενη όλο και περισσότερο την ποιότητα του τουριστικού της προϊόντος, ο οποίος, όμως, όπως τονίζει ο δήμαρχός του πρέπει να τύχει και μιας γενναίας αύξησης των κρατικών, των δημοσίων επενδύσεων.

Ζητάμε από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, δηλώνει ο κ. Γεωργόπουλος, να επισπεύσει και να αυξήσει του πόρους των δημοσίων επενδύσεων ώστε να είναι τουλάχιστον παράλληλες με την πορεία – την …έκρηξη των ιδιωτικών επενδύσεων, που καταγράφονται την τελευταία δεκαετία, κορυφώθηκαν, και συνεχίζουν με διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό…

Υλοποιώντας την πολιτική του για την αύξηση της τουριστικής περιόδου, και μαζί με αυτήν της επισκεψιμότητας και της διεύρυνσης της οικονομικής βάσης στους τομείς του τουρισμού αλλά και των εντόπιας παραγωγής, ο δήμος συνεχίζει με ένταση και επιτυχία την υλοποίηση δράσεων εναλλακτικών μορφών τουρισμού…

Ανάμεσά τους:

-Ο αναρριχητικός, που την τελευταία διετία αναπτύσσεται και διευρύνεται με φεστιβάλ, με πανελλαδικά πρωταθλήματα, με τέσσερα αναρριχητικά πεδία, με πάνω από 2000 επισκέπτες στην εκτός σεζόν, τον Μάρτιο και Απρίλιο, και τον Οκτώβριο και Νοέμβριο, περίοδο.

-Το γήπεδο γκολφ, του οποίου η κατασκευή προχωρά και με την ολοκλήρωσή του θα είναι το μεγαλύτερο των Βαλκανίων.

– Οι εκδηλώσεις σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου των γαστρονομικών προϊόντων της περιοχής, ανάμεσά τους το ρόδι Ερμιόνης, το ελαιόλαδο, το κρασί και το μέλι. Ο γαστρονομικός τουρισμός, μια γιορτή και των παραγωγών του δήμου, προβάλλεται και υποστηρίζεται από τον δήμο με ένα Φεστιβάλ που γίνεται στο Κρανίδι και την ετήσια εκδήλωση ‘’Γεύσεις και όψεις’’ που πραγματοποιείται στο Πόρτο Χέλι, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αργολίδας.

– Ο καταδυτικόςτουρισμός, με την εξερεύνηση του βυθού, τη …συνάντηση με την βυθισμένη αρχαία πόλη των αλιέων, αλλάκαι ο θαλάσσιος τουρισμός, με όλες τις μορφές του, όπως το θαλάσσιο σκι, η ιστιοπλοϊα κ.α., αποτελούν ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου Ερμιονίδας, που έχει, και διαρκώς αναπτύσσει.

Οικοδεσπότες της συμμετοχής του δήμου Ερμιονίδας στην φετινή PHILOXENIA και συνομιλητές με θεσμικούς και πολιτικούς παράγοντες, εμπορικούς επισκέπτες κυρίως από το Εξωτερικό αλλά και την Ελλάδα, καθώς και των απλών επισκεπτών, είναι ο δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος, η αντιδήμαρχος Τουρισμού Αγγελική Λιούμη Γιαννικοπούλου, και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μιχάλης Τριγκάκης .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δήμος Επιδαύρου: Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος με τον Τάσο Χρόνη και με τη “Δύναμη Προοπτικής”

diktio

Αυθεντικές Αργειακές καντρίλιες

AGGELOS DRITSAS

Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ναυπλίου: Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος

admin

Απείλησε τον αδερφό του με καραμπίνα μέσα στο ποιμνιοστάσιο!

AGGELOS DRITSAS

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΠΟΣΟΣ: Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣΑ

diktio

Χρόνης, Βασιλόπουλος, Μαλτέζος οι επικρατέστεροι για την Προεδρία της ΠΕΔ Πελοποννήσου

diktio

Πατέρας 34 ετών «φεύγει» ξαφνικά από τη ζωή – Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία

admin

179η τακτική εθελοντική αιμοδοσία στη Νέα Κίο

diktio

Με επιτυχία η ενημερωτική δράση της 1ης ΤΟΜΥ Ναυπλίου για τον Μητρικό Θηλασμό

diktio

Σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης από το 2ο Λύκειο Ναυπλίου απέναντι στην κακοποίηση των γυναικών

diktio

Αλκ. Στεφανής: Παρουσίασε Το Ψηφοδέλτιο Της Παράταξης Του Από Την Σάμο

admin

Ενημερωτική δράση στο Ναύπλιο με θέμα «Πρόληψη για τον Σακχαρώδη Διαβήτη»

diktio