ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Πένθος στην Άρια Ναυπλίου για τον ιερέα Κωνσταντίνο Ζαφείρη

Θλίψη επικρατεί στην Αργολίδα για το θάνατο του πρωτοπρεσβύτερου Κωνσταντίου Ζαφείρη, σε ηλικία 89 ετών. Για τέσσερις δεκαετίες ο παπα-Κώστας, με καταγωγή το Αραχναίο Αργολίδας, ήταν ο εφημέριος στην Κοίμηση της Θεοτόκου στην Άρια Ναυπλίου.

“Ο εκλιπών υπήρξε σεμνός κληρικός, δόκιμος εργάτης του Ευαγγελίου του Χριστού, αφοσιωμένος στην αποστολή του, διακόνησε με ευσυνειδησία, συνέπεια, σύνεση, πάντοτε με υπακοή προς την Εκκλησία” αναφέρει η ανακοίνωση της ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος:

“Η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος αναγγέλει μετά θλίψεως την προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου Πρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Ζαφείρη, πρώην Εφημερίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αρείας.

Ο αοίδιμος Πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Ζαφείρης γεννήθηκε στο Αραχναίο το 1935.

Νυμφεύθηκε το 1969 την Αρετή Κόλια με την οποία απέκτησε πέντε παιδιά τον Δημήτριο, τον Παναγιώτη, τον Χρήστο, την Μοναχή Φιλαρέτη και την Μαριάννα.

Αποφοίτησε το 1963 από το Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Καλαμάτας. Το έτος 1999 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας.

Χειροτονήθηκε Διάκονος την 23ην Οκτωβρίου 1969 στην Ιερά Μονή Καρακαλά και Πρεσβύτερος την 28ην Οκτωβρίου 1969 στον Ιερό Ναό Γενεσίου Θεοτόκου υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος Χρυσοστόμου του Β’ (Δεληγιαννοπούλου), συμμαρτυρούντος του μακαριστού επίσης Αρχιμανδρίτου Μακαρίου Ηλιού.

Διορίστηκε τακτικός Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Αραχναίου και παράλληλα εξυπηρετούσε ως Γραμματέας της Κοινότητας, και διηκόνησε και στην Ενορία Αγίου Δημητρίου (Μετοχίου).  Τον Μάϊο του  1977 χειροθετήθηκε Πνευματικός. Το 1984 μετατέθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αρείας. Το 2023  συμπλήρωσε 54 χρόνια συνεχούς ιερατικής διακονίας και συνταξιοδοτήθηκε.

Το 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος του απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου μετά Σταυρού για την πολυετή ιερατική διακονία του, την αφοσίωσή του στην Εκκλησία αλλά και για την συμπεριφορά και υπακοή του που επιδείνκνυε  στην τέλεση των καθηκόντων του.

Ο εκλιπών υπήρξε σεμνός κληρικός, δόκιμος εργάτης του Ευαγγελίου του Χριστού, αφοσιωμένος στην αποστολή του, διηκόνησε με ευσυνειδησία, συνέπεια, σύνεση, πάντοτε με υπακοή προς την Εκκλησία.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί αύριο Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αρείας και θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ημέρα Αγιασμού σήμερα σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Ερμιονίδας.

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Λάμπρου για την “εκρηκτική” κατάσταση στην Ερμιονίδα: “Αφήστε τις αμοιβαίες μηνύσεις τώρα βρείτε λύσεις”

AGGELOS DRITSAS

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Σοκ με νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας σε σχολείο

AGGELOS DRITSAS

Ανταλλαγή απόψεων με τον Στέφανο Κασσελάκη ! Με Κωνσταντίνα Νικολάκου

AGGELOS DRITSAS

Στις 21 Οκτωβρίου η 11η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Πράσινο φως για το αρδευτικό δίκτυο Αγίου Γεωργίου Μπόρσας Κουτσοποδίου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

AGGELOS DRITSAS

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τη συνέχιση λειτουργίας των ΕΛΤΑ Ερμιόνης και Τολού

AGGELOS DRITSAS

 100 χρόνια ΤΕΕ: Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εορταστική εκδήλωση στην Τρίπολη

AGGELOS DRITSAS

Ημερίδα για την παραβατικότητα των ανηλίκων στο διαδίκτυο

AGGELOS DRITSAS

Σε λειτουργία οι τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος

AGGELOS DRITSAS

Ποια αυτοκίνητα δεν θα μπαίνουν στα πλοία

AGGELOS DRITSAS

3ο Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου 2024.

AGGELOS DRITSAS