ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

«Είμαι έτοιμος να οδηγήσω την Πελοπόννησο στη νέα της σελίδα. Εγγύηση είναι το έργο μας οι αρχές μας οι αξίες μας και η διαδρομή μας», δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στο ένθετο για την αυτοδιοίκηση. 

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ξεδιπλώνει τις προγραμματικές του δεσμεύσεις για την Πελοπόννησο του 2030 και ξεκαθαρίζει ότι η μάχη των περιφερειών είναι “πολιτική μάχη” και όχι κομματική, αφού σε αυτήν την περίπτωση χαμένοι θα είναι οι πολίτες. Τέλος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα , ο Πέτρος Τατούλης “ταράζει το πολιτικό σύστημα καθώς στη συνέντευξη του μιλάει για επιχείρηση αλλοίωσης με τρόπο βάναυσα αντιθεσμικό της ίδιας της Αυτοδιοίκησης” και τονίζει ότι γίνεται προσπάθεια από το 2019 να τοποθετηθεί στο τιμόνι του Μωριά υπάλληλος του συστήματος Σαμαρά, όπως αναφέρει ο νυν περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη

Επιγραμματικά κ. Τατούλη πείτε μας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου που αριστεύει, που είναι κάτω από την βάση και που είναι εφικτό και κοστολογημένο να παρέμβετε εφόσον εκλεγείτε Περιφερειάρχης.

Στην Πελοπόννησο θέσαμε ήδη τις βάσεις την δύσκολη περίοδο των μνημονίων όταν επενδύσαμε δύο δις ευρώ σε υποδομές -ένα ασύλληπτο νούμερο σε σχέση με το παρελθόν-, λύσαμε ζητήματα όπως η διαχείριση απορριμμάτων με ένα πρωτοποριακό χρηματοδοτικό σχήμα για εκείνη την εποχή, δημιουργήσαμε ένα ισχυρό ενιαίο brand, την «Μυθική Πελοπόννησο», φέραμε την Πελοπόννησο στις πρώτες θέσεις από τις τελευταίες που βρισκόταν στις εξαγωγές προϊόντων και αυτή η δυναμική της οικονομίας οδήγησε σε θεαματική αύξηση του περιφερειακού ΑΕΠ και σημαντική μείωση της ανεργίας. Ο στόχος της επόμενης περιόδου είναι να συνεχίσουμε αφενός τις μεγάλες παρεμβάσεις μας στις υποδομές με προτεραιότητα την ορθολογική διαχείριση υδάτων, που έχει μείνει πίσω στην Πελοπόννησο, παλεύοντας και με το τέρας της κλιματικής αλλαγής και από την άλλη πλευρά να εξασφαλίσουμε ποιότητα ζωής για τους συμπολίτες μας μέσα από το τρίπτυχο «Δουλειά για όλους και αύξηση εισοδήματος – Κοινωνική προστασία και συνοχή – Ποιότητα Ζωής και Ασφάλεια». Κάτω από αυτήν την ατζέντα έχουμε επιχειρησιακό σχεδιασμό κοστολογημένο για όλα τα κρίσιμα θέματα με ξεκάθαρο προοδευτικό και κοινωνικό προσανατολισμό.

Είπατε στην παρουσίαση της «Νέας Πελοποννήσου» πως η Πελοπόννησος δεν αντέχει άλλα πειράματα. Τι εννοούσατε;

Είπα ότι η Πελοπόννησος πρέπει να οδηγηθεί από στιβαρά χέρια σε ήρεμα νερά. Δεν είναι ώρα ούτε για πειραματισμούς ούτε για χαμένο χρόνο. Και θα είμαι ξεκάθαρος. Το πρόβλημα στον τόπο μας είναι βαθιά πολιτικό. Επιχειρείται με τρόπο βάναυσα αντιθεσμικό η αλλοίωση της ίδιας της αυτοδιοίκησης και κυριαρχεί η τοξικότητα συνθημάτων στον δημόσιο διάλογο που καλεί τους πολίτες να βάψουν το όλον του χάρτη με χρώματα κομμάτων. Το πείραμα λοιπόν στην Πελοπόννησο είναι η συνεχής προσπάθεια από το 2019 και μετά να βρεθεί υπάλληλος για να κάνει τις δουλειές ενός συγκεκριμένου συστήματος, του συστήματος Σαμαρά, όπως δήλωσε και ο κ. Νίκας. Δεν τα κατάφερε με τον νυν περιφερειάρχη και τον απέσυρε άρον άρον με και σήμερα φέρνει ένα πρόσωπο, για το οποίο προσέξτε δεν με ενδιαφέρει να αφήσω καμία αιχμή, αλλά η μόνη του περγαμηνή είναι ότι είναι υπάλληλος αυτού του συστήματος. Για να απαντήσω ξεκάθαρα στο ερώτημά σας. Είμαι έτοιμος να οδηγήσω την Πελοπόννησο στη νέα της σελίδα. Εγγύηση είναι το έργο μας, οι αρχές μας, οι αξίες μας και η διαδρομή μας.

Οι Περιφερειακές εκλογές είναι κομματικές κατά την γνώμη σας;

Είναι σίγουρα μια μάχη πολιτική. Αν είναι και κομματική, τότε χάνει η κοινωνία, ο τόπος. Στην μάχη των περιφερειών αναμετριούνται ιδέες, διαμετρήματα, προσωπικότητες, συλλογικότητες, αρχές, απόψεις, αποδεδειγμένη εμπειρία, σχέδιο, ικανότητα για υλοποίηση. Αλλά και η εμπέδωση συναισθήματος εγγύτητας με τους πολίτες: να τους γνωρίζεις, εκείνους τα προβλήματα τους, να μοιράζεσαι την ίδια ζωή.

Προέκυψε, ή συνειδητά επιλέξατε ο συνδυασμός σας να απαρτίζεται από υποψηφίους που προέρχονται από διάφορους πολιτικούς χώρους;

Ήταν μια απόλυτα συνειδητή επιλογή μου από την πρώτη στιγμή. Για αυτό τον λόγο, η «Νέα Πελοπόννησος» δημιουργήθηκε το 2010 ως πολιτικό υβρίδιο συνεργασίας στελεχών του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας, που είναι και η δική μου πολιτική μήτρα, και ανένταχτων πολιτών. Αυτό πέτυχε. Και σήμερα εμβαθύνουμε αυτήν την διαδικασία, ανανεώνοντας ριζικά τα στελέχη μας και προσελκύοντας ανθρώπους νέους και σε ηλικία και στην πολιτική που προσφέρουν μεν στην κοινωνία, αλλά η μέχρι τώρα άσκηση πολιτικής τους απωθούσε. Και σήμερα μαζί μας, αποφάσισαν ελεύθερα, χωρίς να τους επιβάλλει τις απόψεις τους κάποιο πολιτικό γραφείο και χωρίς ανταλλάγματα να εκτεθούν απέναντι στους συμπατριώτες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ανδρέας Πουλάς επιστολή των αγροτών των Κοινοτικών Διαμερισμάτων Αλέας, Σκοτεινής και Εξοχής του Δήμου Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Μπακαλιάρος: Προσέξτε τι θα σας πουλήσουν!

AGGELOS DRITSAS

Καλό Ταξίδι Πάνο Πλαστήρα

AGGELOS DRITSAS

«Περπατάμε με Δύναμη-Ζούμε με Ελπίδα»

AGGELOS DRITSAS

Εφυγε από τη ζωή ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης

AGGELOS DRITSAS

Βασίλης Γ. Σιδέρης Στην ημερίδα διαβούλευσης της 1ης Αναθεώρησης του Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας του Υδατικού Ανατολικής Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Στο τμήμα πέρασαν την πρωτοχρονιά δυο άνδρες – Συνελήφθησαν με ηρωίνη

AGGELOS DRITSAS

Σοκάρει η κατάθεση της ηθοποιού για τον βιασμό από τον σκηνοθέτη: «Άρχισα να ουρλιάζω, δε σταματούσε»

AGGELOS DRITSAS

Έναρξη εγγράφων & μαθημάτων για το “Dojang Argos Taekwondo Club”

AGGELOS DRITSAS

Πανελλήνια Συνάντηση Vespa – Σε Ναύπλιο και Άργος από τις 29 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Πέτρος Τατούλης: Επιτακτική ανάγκη και απαίτηση η αναστολή των πλειστηριασμών στις πληγείσες περιοχές

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Χρόνης: Το Αδάμι είναι ένα χωριό του Δήμου μας όπου κυριαρχεί το κτηνοτροφικο και αγροτικό κομμάτι!

AGGELOS DRITSAS